Boş Gezen Gençlerin Maliyeti 25 Milyar Dolar
-
Seminerist bunu yazdı
Millet üniversite mezunuyum demek için gidiyo siktiri boktan üniversite okuyo sonra da üni mezunum iş bulamıyorum diyerek ağlıyor. Herkes tutturmuş diploma diploma diye , 4 yıl işletme okuyacağına git 4 yıl herhangi bir dalda geliştir kendini üniversite mezunlarından daha iyi maaş alırsın. Sen kalkıp bilgisayar mühendisliği okuyosun gidiyosun bi şirkete ne derlerse onu yazıyon aq. 4 yılda birtane site açıp içini doldursan 4 sene sonra anasının amı gibi para kaznaırsın. Saksıyı çalıştırıcan abi , birşeyler yapıcan uğraşıcan. Hayatından 1,2,3,4 sene feda edicen. Elin iş tuttumu herkes peşinden koşuyo zaten.
Aynı fikirdeyim . Türkiye de ısrf üniversite mezunu olmak için , diploma için okuyanlar , üniversite sçmeden önce iyice araştırma yapmadıkları için , kapağı bi üniversiteye atayımda sonra düşünürüz diyenler , okurkende üniversitede ortam yapıp kendini yetiştirmeyenler açıkta kalıyorlar.
Önce herkes kendi yapabileceği mesleği seçecek ona yönelecek. 2.si Türkiyede Boğaziçi , Yıldız , Odtü gibi sayılı üniversiteler haricinde herhangi bir üniversite de okursan ve kendini de geliştirmezsen hiç kusura bakma hiçbir iş yeri seni seçmez. Ya çok iyi bir üniversite de okuyacaksın ya da kendini çok iyi geliştireceksin , okurken deçalışıp tecrübe kazanacaksın ki tercih sebebi olabilesin.
Ben üniversitee giderken , üniversitenin hiçbirşey vermediğini farkettiğimde geç olmuştu , aynı mahallede oturduğumuz ben den yaşça küçük olan tanıdığıma ( iyi bir üniversiteye gidecek kadar ders çalışan birisi değil di ) açık öğretime , işletme gibi bölüme gitmesini , açık öğretime giderkende muhasebe bürosununda çalışmasını önerdim. O okurken işi öğrendi , benden daha çok tecrübesi vardı .Benden daha iyi işe girdi.Açıköğretin diploması da 4 yıllık üniversite diploması sayıldığı için Mali Müşavirlik sınavalrına girebildi , o da mali müşavir oldu . Sonuçta benden daha önce çalışma hayatına başladı , benden daha çok iş tecrübesi oldu.İşi iyi bildiği için de benden daha iyi iş sahibi oldu.
Demem o ki , Türkiyede ya çok iyi üniversite de okuyacaksınız , ya da kendinizi çok iyi yetiştireceksiniz.İlla diploma diyorsanız , açıköğretim diploması yeterli ve geçerli.
No :RETRET in önerilerini merakla bekliyorum , bence forumdaki işsizler takip edip önerilerini hayata geçirmeli .Sadece okuyup uygulamazsanız hiçbir faydası olmaz.Kimse Yemek tarifi kitabı okuyarak karnını doyıuramaz.