Bu Da Mı Olacaktı Sakarya :(
-
Az önce köyden geldim.Yıllardır gürül gürül akan..dağ,taş,tepe demeden önüne geleni sürükleyen..dışarıdan biri için korkunç,bilene dost gibi görünen..çocukluğum..tüm anılarımın vazgeçilmez metaryeli SAKARYAM,ARTIK AKMIYOR :'(
Kaç defa boğulma tehlikesi geçirdiğim korku hissi veren bölgelerde tepe tepe toprak parçaları kalmış.
Gördüğüm anda gözlerim doldu,çömeldim yarım saat kokmuş su birkintisini izledim.Balıklar telef olmuş,kıyılara vurmuş.Canım feci halde sıkıldı.
Nereye bu gidiş :(
-
dayı aynen buralarda gürül gürül akan sular kurudu adam 70 yaşında ben kendimi bildim bileli burdan su akardu ilk defa kuruduğunu gördüm diyo :) siki tutduk tbt olarak ağç dikme kampanyasımı başlatsak?
-
vay a.q lan kuraklıkla başa çıkabilmek için öneri sunsak bu öneriyide ilgili kurumlara gönderme gibim bişey yapsak daha mantıklı olmazmı hoca ?
-
Karşıdan karşıya yüzerek zor geçerdim.Şimdi yürüyerek geçiyom da paçalarım ıslanmıyo.vay be.Harbi bi garip oldum ya.
-
SpyßreaK bunu yazdı:
-----------------------------
vay a.q lan kuraklıkla başa çıkabilmek için öneri sunsak bu öneriyide ilgili kurumlara gönderme gibim bişey yapsak daha mantıklı olmazmı hoca ?
-----------------------------dayı tek çare ağaç dikmek yeşillendirmek kuraklıktan en az etkilenen yer karadeniz neden acaba ? :P
-
DJ_Alper bunu yazdı:
dayı aynen buralarda gürül gürül akan sular kurudu adam 70 yaşında ben kendimi bildim bileli burdan su akardu ilk defa kuruduğunu gördüm diyo :) siki tutduk tbt olarak ağç dikme kampanyasımı başlatsak?
haklısın tbt olarak ağaç dikme kampanyası başlatmamız lazım okula verdik para tema vakfına gidecek die kim bilir kaç godumunun şahsiyeti cebine yolladı o parayı en iisi bu. -
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------SpyßreaK bunu yazdı:
-----------------------------dayı tek çare ağaç dikmek yeşillendirmek kuraklıktan en az etkilenen yer karadeniz neden acaba ? :P
vala köylüler toplanmışlar köy çıkışı boyunca 5000 tane ağaç filan dikmişler de seneye ancak boy atar.bütün mahsuller yanmış.Millet tutuştu.
-
Kışın tekrar boğulma tehlikesi yaşarsın.
-
-
habib ordan geçen su ztn ne kadar yaz ayında kuruması normal biz barajların, göllerin kurumasından korkuyoruz (ki oda yavaş yavaş gerçekleşiyor.)
-
o ibret-ül fotoğraf :D onun sonundaki barajda kurudu ondan koydum bi dahaki gittiğimde barajın fotoğrafını koyarım