Bu Gitara Bu Para Değer Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oturuyorum
    oturuyorum's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tamam ondan vazgeçtim elektro veya klasik başlangıç gitarı tavsiyesi olan var mı ?

Ellerinde Pankartlar / Gidiyor Bu Çocuklar / Kalkın Ayağa, Kalkın / Gidiyor Bu Çocuklar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

yeni başlıyorsan mutlaka klasikle başla. 250 lira civarı bi bütçen varsa yamaha c-40lar yeni başlayanlar için kaliteli ve güzel gitarlardır baya uzun süre idare eder seni hacı 

Avukat/Hukukçu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oturuyorum
    oturuyorum's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

klasik olarak valencia cg 160 başlangıç için iyi duruyordu ama yamaha c40 da bi dinleriz :)

Ellerinde Pankartlar / Gidiyor Bu Çocuklar / Kalkın Ayağa, Kalkın / Gidiyor Bu Çocuklar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Berking bunu yazdı:
    -----------------------------

skyvalet bunu yazdı:

Berking bunu yazdı:

daha almadım zaten sırf telecastera benzediği için alacam alırsam.300-400 liraya başlangıç gitarı önerirmisiniz ? 

Gitara yenimi başlıyosun?

evet hocam bi öneriniz var mı ? 

İlla elektro demiyosan akustik gitar al derim.He illa elektro diyosan illa tele kasa diyosan o paraya özellikle tele kasaya verip ziyan etmemeni isterim.Bende telecaster kullanyorum.Daha önce hiç tele çalmadıysan telecaster sana ilerde çok sorun yaşatır.Huysuzdur öle her tarza gitmez.Çalımı stratlara göre biraz daha zordur.Dediğim gibi benim sana tavsiyem güzel bir akustik almandır.Onda baya ilerletip paranıda biriktirip sonra iyi bir tele alırsın.Akustik olarak takamine,ibanez,fender akustiklerini denedim güzeller bütçene uygun olanı deniyip alabilirsin.Netten alıcam illa dersen çarşıda dene evden sipariş et işte kafana göre takıl.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

bence ibanez grg 170dx al hocam bende var o fiyat aralığına bulacağın en iyi gitar internette de bak genelde onu öneriyolar başlangıç ve orta seviye için.

ben şahsen 6 aydır kullanıyorum çok memnunum

işte öyle
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oturuyorum
    oturuyorum's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

skyvalet bunu yazdı:

Berking bunu yazdı:

skyvalet bunu yazdı:

Berking bunu yazdı:

daha almadım zaten sırf telecastera benzediği için alacam alırsam.300-400 liraya başlangıç gitarı önerirmisiniz ? 

Gitara yenimi başlıyosun?

evet hocam bi öneriniz var mı ? 

İlla elektro demiyosan akustik gitar al derim.He illa elektro diyosan illa tele kasa diyosan o paraya özellikle tele kasaya verip ziyan etmemeni isterim.Bende telecaster kullanyorum.Daha önce hiç tele çalmadıysan telecaster sana ilerde çok sorun yaşatır.Huysuzdur öle her tarza gitmez.Çalımı stratlara göre biraz daha zordur.Dediğim gibi benim sana tavsiyem güzel bir akustik almandır.Onda baya ilerletip paranıda biriktirip sonra iyi bir tele alırsın.Akustik olarak takamine,ibanez,fender akustiklerini denedim güzeller bütçene uygun olanı deniyip alabilirsin.Netten alıcam illa dersen çarşıda dene evden sipariş et işte kafana göre takıl.

hocam, tarzım ; grunge jazz blues. ama dediğiniz gibi evvela akustikle başlamalıyım sanırım, hem bu şekilde yeteneğimide sınarım :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Hacı git dükkana al eline akustikleri bilmediğinide belli etme hiç.Yukardan aşağa bi vur tellere.Sonra diğer akustiklere uygula hoşuna gideni al.Baktın beceremiyosun maddi durumun iyiyse süs yaparsın.Yoksa da rahatlıkla satabilirsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alanyali
    alanyali's avatar
    Erkek

hayırlı uğurlu olsun fazla uzatmaya gerek yok

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

bu gitar a o kadar para etmez sırf benzio diye paramı verilir :S elektro çalıcaksan git elektro al amfi dende gendisindende saten clean ton çıkıo "parmakları acır" basamaz sanki klasik alınca aynı şey olmuyo...hea yanında bişi daa öreniim lazım olur deyursan akustik te alabilin.

Living Death
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emanuel
    Emanuel's avatar
    Erkek

---baya uzun oldu; umarım okursun---

ilk defa başlıyorsan klasik gitarla başla. tuşen falan oturacak, birkaç akor basmayı öğreneceksin, parmaklarının oturuşuna hakim olman için klasikten başlaman en iyisi olacaktır. elektro gitarla öyle çok kız götüremezsin, ki amaçların arasında olduğunu düşünüyorum.

bana kalırsa. jazz/blues öyle gitara başlıyorum hadi çalayım denilecek tarzda müzikler değil, sonuçta bilmem kaç yıllık kendilerine has duruşları olan yaşayan varlıklar. bu nedenle ilerleyen yıllarda, en azından tekniklerine ve kulağına hakim olduğun zamanlarda bu dostlarla takılırsın. şimdilik, pop 'cicişle', en azından müzik kulağın biraz oturuncaya kadar 'takılmalısın'. Sonuçta konservatuar öğrencisi değilsin, lise-üniversite öğrencisi olduğunu varsayıyorum.

hatta şunu da söyleyeyim, Abi seni sen yapan biraz da dinlediğin müziktir. yukardaki pop kavramı, benim çocukluk yıllarımda kalan, doksanların başındaki pop! şimdiki meme pop(o)'u değil. gitar çalacaksan olaylar böyle (ben de uzun yıllardan beri gitarla meşgulüm, rahatlıkla güvenebilirsin).

ama hakkaten bir enstrüman alacaksan kaliteli enstrüman al abi, sonra aletin sesi kötü çıkar müzikten gereksiz yere soğursun. sana git 1000liralık alet al demiyorum ama bence yamaha c-80 al, sonuçta bu aleti bi kere alacaksın, millet admira junitayı falan da önerir ama artık eskisi gibi değil sapı atıyor arkadaş! alıyorken de düzgün bişe al uzun süre idare etsin seni. ha klasik gitar kesmedi beni diyorsan orasını o zaman düşünürüz. hakkaten bu işle uğraşmak istiyorum diyorsan al c80'i bilen birinden de ders al, vidyo falan bi yere kadar; bişeylerden anlıyorsan iş görür.

ayrıca bir enstrüman çalmaya heveslendiysen sabırlı olmalısın. herşey zamanla oluyor. şu benden önde bu benden geride gibi saçma sapan düşüncelere kapılma; sonuçta her koyun kendi bacağından! moral bozmaya gerek yok. 

ayrıca senden ricam güzel müzik dinle, çoğu insan anlamadığı şeylere bok atar. tamam güzel gelmek de zorunda da değil, abi otur rachmaninoff, liszt de dinle ama  dede efendiden, türk beşlilerinden, neşet amca'dan da geri kalma. 

daldan dala atladım, ama önemli konular bunlar.

Toplam Hit: 3780 Toplam Mesaj: 24