Çalışana, Çalışmak İsteyene İş Çok Zırvaları.İş Çok Da ...
-
Burjuvazi kölesine iş çoktur.
Üretmek isteyene iş yoktur.
-
hayat herkese eşit şartlar tanımıyor malesef yada biz o şartları oluşturamıyoruz neden hep merdivenin en üstüne geldiğimizde merdivenin kısa oldugunun farkına variyoruz.
-
Tyler_Dayi bunu yazdı:
-----------------------------
ben işe gireli daha 2 hafta oluyo :F
-----------------------------
askere git artık dayı piyasayı aç iş bulalım amk :Phayırlı olsun dayı işin :L
-
Ünilerde malesef sadece ezbere yonelik uygulama veriliyor, %90 ında belki daha fazla lablar eksik yada işlevsiz. EE staj imkanlarını da değenlediremesse mühendis adam, okuldan ot olarak çıkıyor malesef
-
türkiye de işsizlik sorunu yok, eğitim sorunu var ve bu sorun ekonomiden siyasete her sorunun temelini oluşturuyor. öteki türlü üretimden ve iddia edildiği gibi krizden doğan bir işsizlik olsaydı şirketler yollarına devam edemezlerdi, oysa şimdi daha az ve daha nitelikli elemanlarla ve bu elemanları kurutana kadar çalıştırarak devam etmeyi seçiyorlar. işsizlik değişen üretim modeli ile daha da artacak çünkü artık çalışmak iş sahbi olmak tamamen kazanılmış bir beceriye bakıyor. diyorsa ki ben X tezgahı kullanmasını biliyorum, Y programlama dilini biliyorum, muhasebe biliyorum, şu işi yaparım ... işsiz kalmasına imkan yok gerçekten. ama ülkede üniversiteler bile o kadar boktan ve rezil durumdaki adam mühendislik bitirdim diyor, tamam 4 sene gidip gelmiş de integral almayı bilmiyor sonra işsiz kalıyor tabi.
kısaca üretim sistemi hergün daha fazla kalifiye oluyor, artık vasıfsız / rutin işleri makinalar yapıyor, insanlar da o makinaları ve üretilenin reklamı pazarlaması, bakımı gibi işleri , yeni meslekleri yapıyor. işsizliğe çözüm bulunacaksa işsizleri üretimde gerekli alanlarda eğitecek yatırım yapılarak olabilir , bilişimdir turizmdir ,inşaattır yani gelişen sektörlerde en fazla eleman hangi konuda var buna göre yeni bir eğitim politikası geliştirilmeli.