Çalışanın 50K Kazandığı Yerde Patron Ne Kazanmalı?
-
Ara ara aklıma gelen böyle bir soru var diyelim çalışanlarınıza 50K veriyorsunuz. Toplam şirket maliyeti 100K olsun patron ne kazanmalı ki bu işi sürdürebilir kılsın?
Böyle bir oran orantı var mı ticarette?
-
hocam biz genelde elemanın bize maliyeti 100k ise kazandırması gerekende 100k olarak hesaplıyoruz yani bi eleman şitkete en az 200k gelir getirmeli. Patronun elemana oranını hiç düşünmedim biraz ölçeğine ağlı galiba işin.
-
(eleman maliyeti sgk+kıdem+yeme içme ) *2 min işletmeye kalmaz ise zarar yazar ancak çoğu büyük firmada çarpan sayısı *7 hesaplanır
-
x zeybekustasi bunu yazdı
Ara ara aklıma gelen böyle bir soru var diyelim çalışanlarınıza 50K veriyorsunuz. Toplam şirket maliyeti 100K olsun patron ne kazanmalı ki bu işi sürdürebilir kılsın?
Böyle bir oran orantı var mı ticarette?
hocam en temizi istediği kadar kazanmalı. Örneğin bir vinç operatoru 50-60 K kazanıyor ama patron vinç'i kiralarken vinç'in amortismani ni da dahil ederek, kiraliyor. Bu noktada bu işin maliyeti, patronun kazancı değil diyeceksin ama Bunun riskni kabullenen kişi de patron oldugu için extra kazanması gerekli.
Patronun kazancı aldığı risk ve sağladiği katma değer ile ilişkilendirilmeli.
-
x Weldox bunu yazdı
hocam biz genelde elemanın bize maliyeti 100k ise kazandırması gerekende 100k olarak hesaplıyoruz yani bi eleman şitkete en az 200k gelir getirmeli. Patronun elemana oranını hiç düşünmedim biraz ölçeğine ağlı galiba işin.
galeride veya emlakçıda çalışıyor o ay 500 k kar etti onun yaptığı satışlar o zaman adama 500 k maaş mı vermen gerekiyor :)
-
konuyu dağıtmak gibi olmasın ama tbt eskiler geri dönmeye başlamış konuya yazanların kayıt tarihleri ilgimi çekti :) serdar hocam bayadır forumda yoktun seni tekrar görmek çok güzel.
-
x salihgs bunu yazdı
konuyu dağıtmak gibi olmasın ama tbt eskiler geri dönmeye başlamış konuya yazanların kayıt tarihleri ilgimi çekti :) serdar hocam bayadır forumda yoktun seni tekrar görmek çok güzel.
Teşekkür ederim hocam.
-
Kazancı sadece rakamlar ile ölçmek çok doğru bulmuyorum.O kişiden maddi olarak cok az faydalanılabilir ancak ondan edinilen tecrübeler ile geleceğe çok sağlam yatırımlar yapılabilir.Etki çevresi,mesleki deneyimler,şirkete kattığı farklı açılar gibi gibi...
-
maliyetler ciktiktan sonra kar 3 e bolunur
kendine aldigin maas.
isi gelistirmek icin kullanilacak para
guven akcesi yani herhangi bir krizde kullanilmasi icin kenara ayrilan para.
o yuzden benim en az azami fiyat 150.000 dir.
maliyetin icinde sadece maas olmaz yeme icme sigorta gibi ektra maaraflarda var. 50.000 vermekle isciye masrafin belkide ona tanidigin sosyal guvenceler kiyafet ofis masraflari 100 bin olabilir.
o calisanin bir hata yapmasi ve sirketin imajini zedelemesi farz edelim. düzeltilmesi icin harcanan giderlerde bu maliyete tabidir.
bununla 150.bin ise
senin kazancin 450.000 olur.
kafamdaki hesap bu dogru anlatabildiysem
evet unuttum birde bu elemanin sana kazandirdigi var
50.000 veriyor o sana 500 bin kazandiriyorsa maasina zam yapman lazim. cunku bu hesabin birde bu taraftan ayri bir hesaplamasi var
-
tüm maliyetler içinde yüzde 30 işçilik olması idealdir. bu yapıllan işlede(üretim . hizmet,) alakalı olarak artabilir. 30 u işçilik 30 ilk madde malzeme+ pazarlama+reklam +makine bakım onarım derken 100 maliyet tamamlanır .
gelelim kara 100 liralık maliyetle kaç lira kazanırsam beni tatmin eder dersek o iş değişir 100*1000.. olursa harika olur benim için :D
işin şakası bi yana 100 liralık maliyete 500 lira kazanamıyorsan kepenk indir boşa sitrese girme.
-
csb birim fiyat analizlerine bakarsan kar %25 dir.
her kalem isin alt analizi vardir ve alt analizlerinde deneyimli personelden acemisine kadar yevmiyesi, akaryakiti, elektrigi, nakliyesi (ne kadar uzaktan getirdigine gore farkli fiyatla), hammaddesi, amortisman vs vs vs butun hepsinin fiyati toplanir uzerine %25 kar eklenir. hatta bazi islerde zorluk katsayi eklenir. 1.3/1.5/1.7 gibi.. bayagi detayli analizler var.
yaptigin isin/hizmetin 1 biriminden %25 kar saglaniyorsa o cark doner, bakanlik boyle hesap ediyor. birinden %5 kar edersin baska kalemdem %70 kar edersin orasini nasil belirleyecegin senin kendi yaptigin analizle olur.
calisanin kazandirdigina gore isverenin ne kadar kazanmasi gerektigi pek saglikli bir sonuc vermeyebilir. tabi ki yapilan ise gore de hesaplama isi degisebilir.
maliyetine gore edilen kar bir isin surdurulebilirligini saglayacagini dusunuyorum. tabi ki isin kendisinin de surekliligi onemli mayo, bikini, deniz kollugunu kisin satamazsin.