CERN"Deki Deney Kuran"In Da Emri
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------ya :)
kuran bunu yap der şunu yap der emirdir.
Tamam iyi hoş.Adamlar yapınca mı bu aklımıza geliyor??Bak bizim dinimiz teknolojik din...
Vay be!!!
Neden oturup biz yapmadık bu deneyi o zaman bırak ya!
-----------------------------kesinlikle zumsuk...
o yapıldı, kuranda yazıyor zaten bu... bu yapıldı bu da kuranda yazıyor...
e madem kuranda yazıyor bu ülkenin de %99 u kuranı kitabı sayıyor.. siz neden farkına varmadınız...
adamlar uzaydaki bilmemkaç milyarda bir olşan gül görüntüsünü tespit ediyorlar
ama bizim elemanlar k.çlarını yaya yaya oturup " bu kuranda zaten yazıyordu baaak " diyorlar...
yazık günah...
-
fatihack bunu yazdı:
-----------------------------
bu, islam dininin bilimi reddetmediğinin, aksine desteklediğinin bir göstergesi.Allah kendi kitabında, kendi yarattığı şeyin ve o yaradılışın araştırılmasının hiç bir şekilde günah olmadığını dolaylı yollardan söylemiş.
dinimizin yani islamiyetin, bilimle çelişmemesiyle, bilimi desteklemesiyle övünmek yerine, bunda bile, müftülüğü, ilahiyatçıları, diyaneti yani dolaylı olarak dini eleştirmekten geri durmuyoruz.
yahu Allah resmen beni sorgula diyor.benim yarattıklarımı nasıl yarattığımı sorgula diyor.bu herşeyi dini çizgiye çekmek değil, zaten bilimsel şeylerin dinin çizgileri içinde olduğunun göstergesidir.
az önce bunu yazmıştım ama hala bazı arkadaşların mevzuyu anlamamakta ısrar ettiğinigörüyorum.
bakın arkadaşlar konu başlığı sizi etkiliyor.çünkü yanlış bir başlık atılmış.cern'deki deney kuranın emri falan değildir.cern'deki deneyin kuranda geçtiği falanda anlatılmıyor.okumadan yorum yapıyorsunuz sonra ortaya böyle saçma bir durum çıkıyor.
anlatılmak istenen şu.Allah kuranda herşeyin bilim yoluyla araştırılmasının, irdelenmesinin insana verilen akıl sonucunda yapılması gereken şeyler olduğunu söylüyor.yani açık açık cern deneyi yapılacak gibi birşey yazıldığı yok.yazılan şey sadece insanların Allah'ın yarattığı şeyleri nasıl yarattığını araştırabileceği, irdeleyebileceği ve onu sorgulayabileceği.Allah ben size aklı bunun için verdim diyor.tekrardan anlamaya çalışın ve konuyu ona göre yorumlayın. -
takyona lüksona inanan adam meleklere cinlere nasıl inanmaz anlamıyorum ki?
Merak etmeyin islam hiç bir şeyin eklentisi ulaması değil. Bilim islamın eklentsidir, bu ilk ayette de apaçık ortadadır. Uzatmaya bunun üzerinde kavga etmeye lüzum yok.
"İkra! İkra bismirabbikellezi.."
-
deneyi yabancılar onların deyimiyle gavurlar yapar bunlar da kendine böyle pay çıkarırlar :)
komik ve aynı zamanda acı verici. -
Abi o adamlar zaten onun için orda oturuyor, şimdi Cerndeki deneylerin sonucu olarak Evrenin big bang değilde hödö hödö oluşumundan meydana geldiğini söylerlerse o adamların işi buna kel alaka bir açıdan azıcık yaklaşan bir ayet bulmak, sonuç neyse hemen yeni şekliyle kurana uydurmak (kafaları ne olduğuna basmasa bile uydururlar onların işi bu)
-
RuzgaR bunu yazdı:
-----------------------------Hocam aç açına hiç de teknik sünnetullah çekilmiyor demedi mi kimse.Harcanan parayla yoksulluk tanımını silerlerdi be.
-----------------------------hacı bu nasıl bir bakış açısıdır? yani öle bi sölemişsin ki sanki elde bi tek bu deneyi yapabilecek miktarda para var, ortada da paranın harcanabileceği seçenekler olarak deney ve yoksulluk var, insanoğlu deneyi seçmiş gibi... yoksulluğu buraya bağlamak nasıl bir mantıktır, git en basitinden forbes dergisindeki en zenginler listesine, oradaki isimlerin servetlerinin miktarına bi bak, göz gezdir.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------ohooo al bide burdan yak.
islam zaten bilime entegreli ve hoşgörünün ön planda tutulduğu bir din.
tabii ki insanlar dinini yaymak isteyecek bunun reklamını yapacak enteresan olan bunun İslam için yapılıyor olması mı?
-----------------------------o zaman neden bütün islam ülkeleri geri?
avrupada rönesans ve reform olasıya kadar hep tarih kitaplarında ne gecer ''haclı seferlerinin amacı doğunun zenginliklerini,kültürünü ele gecirmek''
peki ''bilim'' denen olay ortaya cıkınca noldu?kilisenin baskısı sona erince noldu?halk cennetten yer sattığına inandıkları kiliseyi 2.plana atınca noldu? o batı dünyası koyup gecti islam dünyasını.Hiç bir islam ülkesinin gelişmiş olmaması tesadüfmü?halbuki imkan yokmu? bok gibi para var araplarda..
cok uzaga gitmeye gerek yok hocam.cern deneyi baslıklarında burdaki üyeler ''allaha şirk koşuyolar'' demedimi?yada aç vizonteleyi izle şaka gibi geliyor ama ''şeytan icadı'' diye televizyonu evine sokmayan insanlar yokmuydu bu ülkede -ki hala tanıdıgım mahalledeki yobaz emmi cep telefonu kullanmıyor şeytan icadı diye- ırak o kadar paranın içinde ne hale geldi,iran desen başı acık kadınlar taşlanıyor,En modern müslüman ülkesi olan Türkiyenin gündemine bak hoca,''türban serbest olsunmu,hem laik hem musluman olunurmu,rte deniz fenerinden paraları cukkaladımı vs vs bu sartlar altındamı gelişecek bu ülkeler?
En acık örnek ise mısır medeniyeti,milattan önce bizim simdi yaptığımız matematiksel işlemleri bulan adamlar,PİRAMİTLERi yapan adamların şimdiki haline bak
-
fenerist07 bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------ohooo al bide burdan yak.
islam zaten bilime entegreli ve hoşgörünün ön planda tutulduğu bir din.
tabii ki insanlar dinini yaymak isteyecek bunun reklamını yapacak enteresan olan bunun İslam için yapılıyor olması mı?
-----------------------------o zaman neden bütün islam ülkeleri geri?
-----------------------------güzel soru. Bütün islam coğrafyasının ileri, batınında geri olduğu dönemi incelersek neden ileri-geri hesaplaşması içinde olduğumuzu görürüz.
-
katılıyorum.Ama Sorunun düzeltilmesi gerek.İslam ülkeleri BUGÜN neden geri?Zira geçmişin bugün kimseye bir faydası yoktur.Sarıyer'de 84'de şampiyonluğa oynuyordu ama bugün kim ilgileniyor?Bence geçmişle övünmek yerine bugüne hayıflanmak daha makuldür.
FiLoZoF bunu yazdı:
-----------------------------güzel soru. Bütün islam coğrafyasının ileri, batınında geri olduğu dönemi incelersek neden ileri-geri hesaplaşması içinde olduğumuzu görürüz.
----------------------------- -
ben zaten sorumda o döneme değinmişim ve islam cografyasının ''bilim'' cağından önce ileride oldugunu ve rönesans,reform ile kiliseyi bi kenara bırakıp bilime yönelen avrupanın islam coğrafyasını gectiğini söylemişim