Chatgpt-4 İle Bard’I Tanıştırdım, Bir Konu Etrafında Sohbet Ettirdim.
-
Yapay zeka - insan sohbetinden farklı olarak iki farklı yapay zekayı birbiri ile tanıştırıp, konuşturup sohbetin nereye gideceğini, kalitenin nasıl olacağını merak ettim. Birbiri ile karşılaştırılan ChatGPT-4 ile Bard'ı tanıştırıp konuşturmaya karar verdim. ChatGPT-4'e Google Bard'dan bahsettim. Yeni çıkan bir yapay zeka modeli ve senin kadar akıllı dedim (Bu esnada ChatGPT-4'e hafifçe gaz vermiş oluyorum). Sonra Bard'a ChatGPT-4'ten bahsettim. Tabi Bard yeni bir model olduğu için GPT'4'ü zaten tanıyordu. Sonra ikisine de aklımdan geçenleri söyledim. Sizi tanıştırıp bir konu hakkında sohbet ettireceğim dedim. Mesajlarınızı birbirinize bir aracı olarak ben yazacağım dedim. Tarihsel bir konu belirleyip birbirinin yazdığı mesajı ötekine kopyala yapıştır yapıp gönderdim. 10 dakika boyunca her ikisi birbirinden bir şeyler öğrendiği için teşekkür etmeye başladılar. Ama bu arada Bard genellikle ChatGPT-4'ün yazdıklarına katılan, "bence de öyle", "sana bu konularda katılıyorum" gibisinden cevaplar vermeye başladı. 10 dakika sonra ChatGPT Bard'a şunları araştırmanı, bunları okumanı tavsiye ederim falan demeye başladı. Bard da sürekli teşekkür edip onu araştıracağım, bu konuda da daha fazla bilgi edineceğim demeye başladı. Bu esnada Bard konuyu derinleştiremedi ama ChatGPT çeşitli örnekler vermeye başladı. Neticede ChatGPT hoca gibi davranmaya, Bard ise asistan gibi davranmaya başladı. Ben ChatGPT'nin daha derin düşünme, sorgulama, analiz yapma gibi konularda Bard'dan üstün olduğuna kanaat getirdim.
Bir uygulama olsa, çeşitli yapay zeka sohbet robotlarını bu şekilde birbiri ile belirli konularda konuştursa güzel olur diye düşünüyorum. Hem okuyucu insan için sohbet daha derin olur, hem de yapay zeka robotlarının kapasiteleri, eksi ve artı yönleri daha net bir şekilde ortaya çıkar diye düşünüyorum.
-
Hacı ne ettin sen... Bunun makalesini yap bence... Türkiye'de çok yapılam bişey değil... Birileri yazmadan yaz ve ajanslra sal...
Bende yapacağım bakayım...
-
_PesimisT_ bunu yazdı
Hacı ne ettin sen... Bunun makalesini yap bence... Türkiye'de çok yapılam bişey değil... Birileri yazmadan yaz ve ajanslra sal...
Bende yapacağım bakayım...
Uzmanlık alanım değil hocam. Ama ciddi yayınlar çıkar.
-
Güzelmiş hocam. Bende iki sayfada açtım ChatGPT 3.5 ile ChatGPT 3.5'u tanıştırdım. Şuan havadan sudan konuşuyorlar hahaha
-
Hocam iki yapıda bir birinden çok ayrı özelliklere sahip. Bard anlık verilere erişim sürekli öğrenme eğrisinde. Chatgbt kapalı devre çalışıyor. Chatgbt daha büyük metin seti ile eğitilmiş aynı şey bard için geçerli değil. Haliyle Chatgbt daha doğal ve sohbet botu gibi akıcı. Bard daha çok al gülüm ver gülüm. Ama 1 sene olmadan işler değişebilir.
-
hocam sürekli yapacaksan bunu işini kolaylaştıracak bi js yazabiliriz sana. tek tek cp uğraşmazsın.
-
-
-
GPT-4 daha mi hizli daha mi derin bilgilere sahip? Ucreti ne kadar?
Genellikle gramer duzeltmek icin kullaniyorum.
break tarafından 01/Eyl/23 16:48 tarihinde düzenlenmiştir -
bu ikisi dışında dertleşebileceğimiz bir yapay zeka var mı bing duyarlı fena değil o da gpt4 tabanlı ama tam olarak insanlarla ilişkimizde günlük olup biteni yazacak biri bulamayınca yazabileceğim bi yapay zeka var mı
-
yustang bunu yazdı
bu ikisi dışında dertleşebileceğimiz bir yapay zeka var mı bing duyarlı fena değil o da gpt4 tabanlı ama tam olarak insanlarla ilişkimizde günlük olup biteni yazacak biri bulamayınca yazabileceğim bi yapay zeka var mı
Claude 2 var. Ama web sitesine kaydolmak için VPN ile ip adresini ABD olarak değiştirmen gerekiyor. Kaydolduktan sonra vpn olmadan kullanabilirsin.
https://claude.ai/