CHP - Yüzyılın Projesi
-
Seçimlere kısa bir zaman kala CHP, yüzyılın projesi diye adlandırdığı ticaret yollarını birbirine bağlayan merkez türkiye projeysini izleyenlere sunmuş bulunmakta.
http://www.youtube.com/watch?v=Q49Pvu5IUzg
-
Proje güzel duruyor. Ama varsayımlar ne kadar güvenilir onu tartışmak lazım. Yani dünya markaları aracısız ürün lojistiği yapmak yerine, o ülkelerde ihtiyaca dönük üretim yapan fabrikalar açmak yerine Türkiye'de stok yapma ve aracı bir kurum ekleyerek maliyet artırmak ister mi?
Türkiye'de satılan ithal ürünlerin bir çoğunu burda üretmeden bize dışardan satarken bu firmalar Türkiye dışındaki ülkelere niye bizim üzerimizden mal yollamak istesin?
-
Güzel proje.
-
Cok merak ediyorum nasil bir elestiri gelecek
Su olabilir kaynak nerde ...bunu soran zaten tayyibin ne kadar goturdugunden haberi yoktur zaten
Edit: ulke uretime baslarsa isin rengi degisir.ithal edilenler icerde uretilmeye baslanirsa vok farkli olur.slikon valley kurmak gibi birsey.
Ekerci tarafından 21/May/15 13:21 tarihinde düzenlenmiştir -
kuytul bunu yazdı
Türkiye'de satılan ithal ürünlerin bir çoğunu burda üretmeden bize dışardan satarken bu firmalar Türkiye dışındaki ülkelere niye bizim üzerimizden mal yollamak istesin?
videoda diyor 50-55 gün yerine 15 saatte ulaşıcak filan diye ne kadar doğru bilemeyiz tabi
-
Ortadoğu ve balkanların en büyük ibadethanesini açacağız dese daha etkili olur bu millet böyle ya
-
projeyi çok beğendim
kafama da asırı derecede yattı
oyumu chp verecem gibi bakalım
-
by_Tet bunu yazdı
Ortadoğu ve balkanların en büyük ibadethanesini açacağız dese daha etkili olur bu millet böyle ya
Ahahahah çok güldüm yahu aynen bende katılıyorum.Sorun bakalım chp hiç park,duble yol yapmış mı? yazık vallahi koyunlar yüzünden biz fırsatları kaçırıyoruz.
-
Guzel proje lakin chp nin bunu soylemesi benim cikip muhammet aliden daha iyiyim boksta demek gibi olur
-
Benim kafama yatmayan bir kaç konu var.
1-) Kendine özel yasası olacak ne demek? Bunu biraz açmaları gerekiyor. Özerk bir şehir mi olacak? Özerk bir şehir olması durumunda üniter devlet şartını Türkiye nasıl sağlamayı düşünüyor?
2-) 2020' de faaliyete geçirileceği söylenmiş. Bugün CHP seçildi desek 5 yıllık bir süreye tekabül ediyor. Tam olarak 5 yıllık sürede nasıl tamamlanabilecek koca şehir ve istenilen cazibeye kavuşmasının garantisi nasıl oluyor? Demek istediğim peki ya ters teperse?
Çünkü mesela dediklerine göre sadece şehir yapmaları yetmeyecek. Çevrelerine de ulaşım olsun vb şeyler olsun yatırım yapmaları gerekecek.
3-) Doğu'da geçiş yolu azerbeycan üzerinden demiryolu diyoruz iyi de; arada Ermenistan, Gürcistan falan var. Ermenistan ile halimiz mağlum. Orda bu iş nasıl yürüyecek? Doğu'da çok net bir PKK sorunu var. Gelecek mallar dünya malları, PKK bitmeden ticaretin güvenliği nasıl sağlanacak? Mallarının güvenliğini korumak isteyen adam nasıl yollayacak buraya?
4-) Türkiye' nin ekonomik kalkınmasını üretim ile değil de lojistik taşıma, geçiş yolu vb projelerde aramak Ekonomik kalkınmamız açısından ne kadar kalıcı olur?
Şehirde AR-GE çalışması vb olacak diyorlar ama genel itibariyle şehir bir ticaret yolu anlamını taşıyacak.
Dentist tarafından 21/May/15 13:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Sadece bu proje için gözümü kırpmadan oyumu Chp' ye vereceğim.