Css Ciler Bir Bakabilir Mi (Maske Div)
-
resimelr gayet açıklayayıcı idi ama söyleyeyim bir maske div olacka sonra atıyorum div1 in sadece belirli bir kısmını gösterecek
-
çizik
-
o süper flashtaki maskeleme olayı gibi istemişsin css nasıl olur bilmiyorum. Ama mantık biraz ters gibi sanki. göstermek istdiğin yeri maskelemek istiyorsun ama bildiğim kadarıyla böyle birşey yok tam tersine göstermek istemediğin yeri maskelersen geri kısım maskelenmiş olur. Farkındayım iş yükü artıyor ama senin istediğin gibisi de ortam açısından zor gibi
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------o süper flashtaki maskeleme olayı gibi istemişsin css nasıl olur bilmiyorum. Ama mantık biraz ters gibi sanki. göstermek istdiğin yeri maskelemek istiyorsun ama bildiğim kadarıyla böyle birşey yok tam tersine göstermek istemediğin yeri maskelersen geri kısım maskelenmiş olur. Farkındayım iş yükü artıyor ama senin istediğin gibisi de ortam açısından zor gibi
-----------------------------after effects ve flasha göre mantık düz sanki
-
hocam ortam faktörü. Ama umarım senin istediğin şekilde de oluyordur
-
Biraz absolute birazda background ile olur sanki. (resme bakarak konusuyorum)
-
mantık aynı hocam
css .maske { width: ...px; height: ...px; overflow: hidden; } html <div class="maske"><div id="maskelenendiv"></div></div>
yukarıda birinci yöntem overflow atıp genişliği ve yüksekliği sabitlersin maske divin içindeki divler asla dışarı taşmaz.
position olarak nereyi verirsen orda konumlanır.
ikinci yöntem de maskeleyeceğin alanın 4 cephesine 4 absolute div oluşturup sayfadaki en büyük z-index değerlerini verirsin
bacgroundlarını da beyaz yaparsın olur biter.
düşününce daha bi ton yöntem çıkabilir.
-
<div>
<blockquote>
<p>denedim mis gibi oluyor bu alan maskelenen</p>
<cite>- Groucho Marx. yazmış sanırım terbiyesizlik yapmayayım</cite>
</blockquote>eeeeeeee
</div>
başka bir şeyler
<style type=text/css>
div { width : 100px; height: 100px;
border: thin solid red;
overflow:hidden;
margin-top: 80px; margin-left: 50px;
}
blockquote { width : 125px; height : 100px;
margin-top: 50px; margin-left: 50px;
border: thin dashed black
}
cite { display: block;
text-align : right;
border: none
}
</style> -
daha geniş bilgi http://www.w3.org/TR/CSS2/visufx.html#propdef-overflow
şu http://www.rumaenisch-dolmetschen.de/index.html örnekte çok hoşuma gitti. Gerçi istediğinden farklı ama güzel