Denize Düşen Note 2 Tamiri Hakkında
-
Cümleten iyi bayramlar, günaydınlar.
Evde bi note 2 var, denize dusurmus bizimkiler pirincti kurutmaydı demeden insafsız gibi basmışlar power tuşuna, haliyle alet iptal.
Deniz suyu oldugundan oksitlenme yapmıştır, açılmayınca pirince yatırmışlar bi kaç gün tabide iş işten geçmiş. He unutmadan tatlı suyla yıkamamışlarda.
Sanırım bi anakart değişikliği ile hallolur sorun gibime geliyor. Lakin netten parça olarak bulamadım bi yerde. Elinde kullanmadığı bu sekilde note 2 olan varsa satmayı düşünürse bi haberleşelim.
Birde telefoncuya gitsem ne kadar fiyat çekerler ? Ayrıca Ankarada bildigi güvenilir bi telefoncu olan varsa pm ile bi yazarsa güzel olur.
Telefon yurtdışından gelme garanti filan yok doğal olarak. Yetkili servise gotursem onlar ne fiyat çeker ?
Velhasıl astarı yüzünden pahalı mı olur yaptırmaya kalksam.
Simdiden tesekkurler, iyi günler.
-
Ohooo astarı yüzünden pahalı olur hocam ne diyorsun.
Tavsiye;
Aleti güzelce bir aç. Tinerle heryerini temizle. Daha sonra kurusun. Daha sonra tekrar temizle. DAha sonra montajı yapıp çalıştırmayı dene. Çalışırsa Amenna çalışmazsa elveda deyip telefonu ister parça parça sat ister al çöpe at.
-
DrKill bunu yazdı
Tavsiye;
Aleti güzelce bir aç. Tinerle heryerini temizle. Daha sonra kurusun. Daha sonra tekrar temizle. DAha sonra montajı yapıp çalıştırmayı dene. Çalışırsa Amenna çalışmazsa elveda deyip telefonu ister parça parça sat ister al çöpe at.
Tiner iyice sıçıp batırmasın hocam ? Eve gidince bi açıp bakayım içini.
-
NoToLeRaNcE bunu yazdıDrKill bunu yazdı
Tavsiye;
Tiner iyice sıçıp batırmasın hocam ? Eve gidince bi açıp bakayım içini.
diş fırçasına tiner döküp kartı temizleyebilirsin.
-
Sentetik tiner veya alkol oksitlenen parçaları temizler ama selilozik tiner kesinlikle kullanma çünkü eritme özelliği vardır plastik ürünleri eritir.
-
Ben önerimi limon kolonyasından yana kullanacağımv , en azından kafa yapma riski yok :/
-
Hocam at çöpe gitsin ondan daha hayır gelmez. Anakart fiyatları telefonun fiyatının yarısına geliyor zaten.
mkyb tarafından 06/Eki/14 12:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim arkadaşın G2 göle düştü. Telefonu gelişine açmışlar, sadece kulaklık girişi bozuldu. Telefon mikrofon takılı sanıyordu hep. Bildiğin öyle kullanmaya devam etti bir hafta falan. Ekrandaki baloncuklar iyice kuruduktan sonra garantiye yolladı. Bir de önceden ekranda garip bir renk bozukluğu vardı köşede. Kronik bir sorunmul LG'de sanırım. Ekrandaki sıkıntıyı da suya düştü diye garanti kapsamı dışında tuttular, önceden olmasına rağmen. Kulaklık girişini 150'ye yaptırdı, mutlu mesut kullanıyor hala.
krypt tarafından 06/Eki/14 12:30 tarihinde düzenlenmiştir -
O zaman bi sentetik tiner alıp deneyim bakalım nolacak, anakart fiyatları dediginiz gibi yarı fiyatta nerdeyse telefonla. Calışmazsada atarım artık umut baglamiyrm calissin diyede.
-
fifsonic bunu yazdı
Sentetik tiner veya alkol oksitlenen parçaları temizler ama selilozik tiner kesinlikle kullanma çünkü eritme özelliği vardır plastik ürünleri eritir.
Aynen belirtmeyi unutmuşum selülozik tiner alma. Zaten kapı boyamada felan kullanılıyor kompresörle atıyorlar selülozik boyaya. Plastiği felan eritip mahvediyordu. Annemin akıllı telefonunun üstündeki jelatine küçük bir damla gelmişte eritip geçmiş.
Sentetik tiner kullan. Düzgün bir fırça ile iyice temizle. Ama benim ümidim yok onu söyleyeyim. Mikrofon, hoperlör felanda gitmiştir çünkü onlara fırca deyeceğini sanmam.
-
DrKill bunu yazdıfifsonic bunu yazdı
Aynen belirtmeyi unutmuşum selülozik tiner alma. Zaten kapı boyamada felan kullanılıyor kompresörle atıyorlar selülozik boyaya. Plastiği felan eritip mahvediyordu. Annemin akıllı telefonunun üstündeki jelatine küçük bir damla gelmişte eritip geçmiş.
Sentetik tiner kullan. Düzgün bir fırça ile iyice temizle. Ama benim ümidim yok onu söyleyeyim. Mikrofon, hoperlör felanda gitmiştir çünkü onlara fırca deyeceğini sanmam.
2011 de bi konu acilmis googleda gezerken denk geldi, denize girmis birisi yine, eczaneden saf alkol ve saf su ile olayı yapmış sonuç telefon calisir vaziyete gelmis. Eczaneler saf su neysede, saf alkolu verir mi ole bodoslama gidip isteyince ?
Saf alkol yerine bi 35lik vodka alıp onla denesem :/ olmadı vodkayı icerim :D