folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Devletin Memuruna Karşı Boynu Kıldan İnce Gibi Davranması

Devletin Memuruna Karşı Boynu Kıldan İnce Gibi Davranması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Performans değerlendirilmesi yapılsın. Şikayetlerin daha derin incelenmesi daha mantıklı olur. Memurun aldığı maaş işini yapan adamlara göre konuşuyorum çok az. Fakat ekliyorum özel sektörde çalışanın aldığı ise çok daha az. Memurların yaptıkları işlerle özel sektördeki denk işe bakarsak özel sektör düşük tabi. Fakat öğretmen maaşıyla asgari ücretli bir üretim elemanını denk tutmayın. Öğretmen dediğin adam gelecek yetiştiriyor. Bırakta alsın 2500 hatta mümkünse daha çok kazansın ki işini severek yapsın geleceğimiz daha iyi olsun. Niye ben ilerde çocuğum olursa özel okul olması için normalde çalıştığımdan daha fazla çalışıp düzgün eğitim alması için götümü yırtayım ki. Öğretmen kazanacak ki eğitim sistemi düzelsin hocalar yan gelip yatmasın adam gibi eğitsin çocuklarımızı.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Dryrock bunu yazdı

Bir memur çocuğu olarka buralarda yalan yanlış şeyler gördüm. Memurlar yatıyormuş falanmış filanmış. Hem annem hem de babam devlet memuru. 8 sene boyunca da annemle birlikte gittim geldim okulum dolayısıyla. İlk okuldaydım. Saat 3 te bitiyordu ve annemin yanına gidip çıkışa kadar orda takılıyordum. İşin aslı astarı şu ki ben orda yatan memur görmedim. Hatta ve hatta adamlar diken üzerinde çalışıyorlar. Babam ise supervisior du. Vergi dairesinin ana bilgisayarıyla ilgileniyordu. Hesaplar tutmuyor, gün sonu işlemleri bilmem ne derken adam saat 7-8 de çıkıyor ve üzerine mesai ücreti almıyordu. Halada öyle. Kendisi emekli olmak istiyor fakat müdürün zoruyla duruyor. Neden mi? Çünkü şu anda yerine bakabilecek ve bu işlerden analayan adam nerdeyse yok.

Rahat olan dediğiniz memurlar bir kaç üst kademedeki müdürler. Ya da "uzman yardımcısı" tayfası. Özellikle uzman yardımcıları 20 senelik memurdan 800 tl fazla para alıyor ve bir boktan anlamıyorlar. Üzerine bir de "ben anlamıyorum" diyip kendi işlerini diğer memurlara yıkıp uzmanlık sınavına hazırlanarak yatıyor sonrada uzman oluyor bu arkadaşlar. Peki kim bunlar? Üniversitelerin herhangi 4 senelik en sktriboktan bolumlerini okuyup bi baltaya sap olamayıp kpss kasıp köşeyi bulma olayına saplanan insanlar. Hepsi demiyorum fakat %90ı böyle. Müdürleri, yardımcılarını saymıyorum bile. Gelir yada gider idaresine ait en rahat lojmanlarda en ucuz fiyata otururlar, seminer eğitim ayağına isimlerini yazdırıp gidip tatil yaparlar vs..

Biriside çıkmış diyorki yok efendim ben 1500 tl maaş alıyorum it gibi çalışıyorum memurlar haksız kazançla 2000küsür lira maaş alıyor. Güzel kardeşim o senin aptallığın. Memurlar olması gereken standart koşullarda çalışıyorlar. ( Kaldı ki başta belirttiğim aslında o rahat koşullar yok ). Sen gidip hakkını aramadığın gibi bide üzerine gelip burda hakkını kazananlarıda kendin gibi yapmak istiyorsun. Yürü git işine bak arkadaş.

Memur olmak kolay değil. Özellikle gelir idaresinde çalışıyorsan. Günde en az 500 tane değişik tanımadığın adamla yüz göz oluyorsun onların işlerini yapmaya çalışıyorsun. Sistem gidiyor vay efendim memur çalışmıyor diye olay çıkartıyorlar. Elektrikler kesiliyor vay efendim memur yatıyor diye olay çıkarıyorlar. Değişik tipler geliyor.

Hacılar hocalar. Ben memurlar arasında büyüdüm. Hiçbirşey sizin burda atıp tuttuğunuz gibi değil. Boş yere boş muhabbet yapıyorsunuz ön yargıyla yaklaşıyorsunuz.

Ayrıca şunuda söylemem gerekir ki Peder Bey 8 e kadar çalışıp mesai almıyorum ben 6 da çıkarım arkadaş dediğinde hakkında soruşturma açılıyor. Bu da böyle bişey.

Bir memur çoçuğu olarak senin annen ve babanın milyonlarca memurdan sadece biri-birkaçı olduğunun farkındasın değil mi???

Bilimsel/mantıksal Performans eşiği koyulsa geçen %55-65 arası falan olur bence :)   <İyimser bakıyorum>

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Memuriyet hakkında Uzun yazarım ancak yeni nöbetten geldim yatacağım. Fırsat bulabilirsem yine yazarım. 17 saattir bot giyiyorum devletin verdiği para 76 Tl aylık su parasına yetmiyor musluklardan da su içilmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

performansa dayalı bir sistem olmaması memurlara bakışı olumsuzlaştırıyor. memurlar arasında çok büyük farklar var. aynı meslek içinde bile çok farklı çalışma koşulları var. bu konuda adalaet sağlanırsa toplu olarak zam pazarlığı saçmalığı da kalkar zaten.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 5252 Toplam Mesaj: 45
memur zihniyeti