Digitalocean Kullanimi Hakkinda
-
yok
makinayı kompile silecen kredi gitmemesi için. makinayı kapatsan da parası kesilir
hayir hoca. vps power off oldugu zamanlarda ucretlendirme yapılmaz. digital oceanda kullanımlar saatlik ucretlendirilir.
makinayi silmene gerek yok. misal. 5 dolarlik vps alirsin. 30 gun full acik kalirsa 5 dolar odersin ben cok ay sadece 4 dolar odedigim oldu.
valla bana support'un dediği şey bu hacı. kendim test etmedim. kredi gitmesin diye hep sildim.
doğrudur.
-
hoca konsoldan apache vs çok uğraşırsn fazla hitli değilse sitelerin şunu bi araştır bedava
https://www.google.com/#q=zpanelcp
-
lamp ya da lemp kurup virtual host eklemen gerekiyor.
lamp başlangıç için ideal..
yok adam gibi bi sunucu istiyorum diyosan çift çekirdek droplet üzerine lemp kurup ince ayarına gireceksin. max_connection gzip vs.
3 tane basit script için bu kadar aksiyona girmene gerek yok tabi.. lamp seni götürür.
"digitalocean how to.. " şeklinde google ı kullanabilirsin. hepsinin dökümantasyonu digital ocean community üzerinde var.
ubuntuda kaynak sıkıntısı çekmezsin. üstteki articleların türkçelerini tarikata da eklicem bi ara.
windows opsiyonu yok. 5 dolara sana win server vermelerini bekleyemezsin :p
müşterine vermeyeceksen ftp kurmana gerek yok. ssh ile filezilla üzerinden zaten dosyalarını aktarabilirsin.
yedeklemeyle uğraşmana gerek yok digitalocean 5 kademeli olarak 3-4 günde 1 yedeğini alıyor sunucunun. (10 dolarlık droplet için 2 dolar backup ücreti alıyolar yanılmıyosam. %20)
Hybris tarafından 18/Oca/14 15:47 tarihinde düzenlenmiştir
30 saniyede geri yükleme yapabiliyorsun ya da yedeğini kullanarak yeni sunucu oluşturabiliyorsun. -
hacı abi ssh filezilla falan karıştırmaya gerek yok.
WinSCP indirilir, putty'ye girdiğimiz bilgileri WinSCP ye girerek SFTP üzerinden istenilen dosya işlemi yapılır.
-
AbdullahAzad bunu yazdı
hayir hoca. vps power off oldugu zamanlarda ucretlendirme yapılmaz. digital oceanda kullanımlar saatlik ucretlendirilir.
makinayi silmene gerek yok. misal. 5 dolarlik vps alirsin. 30 gun full acik kalirsa 5 dolar odersin ben cok ay sadece 4 dolar odedigim oldu.
Q: Am I charged while my Droplet is in a powered-off state?
A: Yes. Your diskspace, CPU, RAM, and IP address are all reserved while your Droplet is powered off. If you want to save a Droplet for future use take a snapshot of it and then destroy it. You'll be able to create a new Droplet from the snapshot image anytime to bring it back online. -
5 $ likta 64 bit isletim sistemi mantikli degil heralde ?
birde sunu dusunmek lazim os ne kadar yer kapliyor ? simdi benim site mite syleri yaklasik 5 gb yer tutacak. 2 tane wp blog bi tane kendi olusturdum admin paneli bile olmayan php script. (hepsi db kullaniyor, panel yazacak zaman olmadi diye db den editleme yapiyorum)
birde port yonetimi nasil oluyor bunda ? mesela 2200. portu disariya acmam gerekecek ?
-
Hybris bunu yazdıAbdullahAzad bunu yazdı
Q: Am I charged while my Droplet is in a powered-off state?
A: Yes. Your diskspace, CPU, RAM, and IP address are all reserved while your Droplet is powered off. If you want to save a Droplet for future use take a snapshot of it and then destroy it. You'll be able to create a new Droplet from the snapshot image anytime to bring it back online.o zaman yeni kullanicilarda gecerli bu. gecen mail atmislardi bana. ilk uyelerimizde bandwith sinirlamasi olamayacak gibi gibi seyler yaziyordu. kapali oldugunda ucret odemeyeceksiniz diye.
kusura baklmayin :)