Dinlere İnanmıyorum (Bir Güzel İnsan İlhan İrem Röportajı)
-
Konuya İlhan İrem'in dünyaya bakış aşısını,dünyayı algılayış biçimini anlamaya çalışmak yerine direk olarak din bazlı yaklaşmanızı şaşkınlıkla karşılıyorum...
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
Kaçınız yazıyı okudu derken daha doğrusu ondan önce benimde s.kimde değil derken amacının ne olduğu belliydi george :)
Masumun suçu yok.
Suçu olmayan biri neden ceza çeker diye sormak istediysen; tek sebebi herkesin tanrıya inanmaması ve onun dediklerini yapmaması :)
Dediklerinden kasıt iyilik doğruluk güzel ahlak.
Herkes Tanrıya inanıp onun dediklerini yaparsa hiçbir sorun kalmayacak.
Sorunun cevabını aldın. Bundan sonra mantıksız birkaç soru daha sorma cevap vermeyeceğim. Madem akıllı olduğunuza inandığınız için tanrıya inanmıyorsanız; o mükkemmel zekanızla bu sorulara da cevabı kendiniz bulun..
-----------------------------puha. tanrıya inanmadığı mı da nereden çıkardın?
ben sana masumların neden acı çektiğini sordum. sebebinin inanmayan insanlar olduğunu yazdın.
ama sorumu anlamadın: masumların neden acı çekmek zorunda kaldıkları gerçeğini.
ayrıca birkaç ezbere kalıpla insanlara ders verme isteğinizi de anlamıyorum.
duygularınızla değil de düşüncelerinizle hareket etmenizi öneririm.
-
Alıntı: puha. tanrıya inanmadığı mı da nereden çıkardın?
Tanrıya inanmadığın konusuna gelince; Tanrıya inansan bu sorulara sen cevap verirdin. Ya da tanrıya inanıyorsun ama körü körüne inanıyorsun.
...
Alıntı: ben sana masumların neden acı çektiğini sordum. sebebinin inanmayan insanlar olduğunu yazdın.
ama sorumu anlamadın: masumların neden acı çekmek zorunda kaldıkları gerçeğini.
20 yaşında olduğuna inanmıyorum daha küçük olman lazım. Ya da en azından zeka yaşın.
Çünkü acı ve ceza çekmenin aynı kavramlar olduğunu anlayacak kadar kapasiten yok :S Ve tekrar açıklıyorum.
Acı-ceza çekme zorunda kalmalarının tek sebebi insanlardır. Yahudiler almanyada bir insan yüzünden acı çekti, suçları olmamasına karşın.
Sorduğun soru "masumların suçu ne? olmasına karşın ben soracağın bir sonraki sorununda cevabını verdim.Ve masumların neden ceza çektiğini yukarıda açıkladım. Dahası çözümü de açıkladım.
...
Alıntı: ayrıca birkaç ezbere kalıpla insanlara ders verme isteğinizi de anlamıyorum.
Ezbere konuşma demişsin. Al sana ezbere konuşma;
"
Kaçınız yazıyı okudu?
Masumların suçu ne?
"3. soruyu ben tahmin ettim. Çünkü burada masumlar neden acı çeker diye soracağını biliyordum ve açıkladım. Çünkü ateist olsan bunu sorardın ve Tanrı'yı suçlu göstermeye çalışırdın."
"
Şimdi kim ezbere konuşuyor düşün bakalım :) Kaldı ki ezbere konuşmak doğru değil diye birşey yok.
Fatih İstanbul'u 1453'te aldı. Bu bir sorunun cevabı ama ezbere verilen bir cevap.
...
Son olarak cümlelerini tek tek alıntı olarak açıkladım ki yazdıklarımı anlama kapasitesinde olmadığını düşündüğümden.
-
Hayvan doğru söylüyor. Bu adam uçmuş. Kendi dünyasında kendince mutlu olabilmekle yetinmeye çalışıyor.
Oysa gerçek bir dünya var. Hayata Adapte olamamış, uçuruma boşluğa düşmüş.üzülüyorum bu adama,yazık... çokta güzel eserleri var halbuki.
İstese parayla pullada oynayabilirdi. Allah yardımcısı olsun.
-
Dinler kadar saçma bir şey olamaz toplumumuzda çok kullanılan bir laf vardır delinin biri kuyuya bir taş attı bin akıllı çıkaramadı diye vakti zamanında adamın biri : bunu yapma onu yapma mazallah demiş sonra sürü mantığı ile bu safsatalar doğru sayılmış ve dünyanın kaderi 3-5 insanın iki dudağının arasına geçmiş işte bunları sorgulamadan doğarken bir dine mensup olupda onları körü körüne savunup benim dinim güzel senin ki kötü gibi laflarla millet uyutuluyor kaç kişi sorguladı da benimsedi ? cevap milyonda bir :D din allah kitap hepsi hayal ürünüdür dünya ile uzaktan yakından ilişkisi yoktur.[Amacım tartışma yaratmak değil insanların bu yazıya küfretmeden önce aklına bi acaba sorusunu getirmektir]
-
ibrahimeren bunu yazdı:
Dinler kadar saçma bir şey olamaz toplumumuzda çok kullanılan bir laf vardır delinin biri kuyuya bir taş attı bin akıllı çıkaramadı diye vakti zamanında adamın biri : bunu yapma onu yapma mazallah demiş sonra sürü mantığı ile bu safsatalar doğru sayılmış ve dünyanın kaderi 3-5 insanın iki dudağının arasına geçmiş işte bunları sorgulamadan doğarken bir dine mensup olupda onları körü körüne savunup benim dinim güzel senin ki kötü gibi laflarla millet uyutuluyor kaç kişi sorguladı da benimsedi ? cevap milyonda bir :D din allah kitap hepsi hayal ürünüdür dünya ile uzaktan yakından ilişkisi yoktur.[Amacım tartışma yaratmak değil insanların bu yazıya küfretmeden önce aklına bi acaba sorusunu getirmektir]
-----------------------------Cahilsin : )
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------ibrahimeren bunu yazdı:
-----------------------------Cahilsin : )
-----------------------------Allah korusun :D Tövbe de..
-
E bunun söylediğine göre koskoca Mevlana Hazretleri boşuna yaşamış ozaman. Mevlevi öğretisini görmemişmi diyelim? Gerçektende dinlere inanmamak için düşünürken harcadığı zamana yazık olmuş...
-
Güzel röportaj olmuş. İlhan irem burada ince ve önemli detaylar vermiş, ama belli ki bazı kişiler anlamamış. "Çokta tın" gibi mesaj atmanıza da hiç gerek yoktu, çünkü biliyoruz tınlamadığınızı.
-
Zaten Kötü şeylerin oluşmasının sebebi İnançsızlıktan geliyor.