DO + Openvpn - User & Pass Girişli
-
cukurova bunu yazdı
Bunu yapman için default gataway'ın (modem) vpn bağlı olması gerekiyor. openvpn çok fazla cpu+ram kullanıdığı için çoğu alt/orta sınıf modemlerde desteklenmez. Fakat modemin desteklediği başka vpn türü varsa l2tp, ipsec.... gibi onu servera kurarak karşılıklı konuşturabilirsin.
İllada openvpn olsun istiyorsan; bir adet pc veya raspberry pi tarzı birşeye openvpn + dhcp server kurarak ve default gataway olarak tanımlarsan halledersin.
ovpn'den vazgeçtim zaten. netteki tüm anlatımlar vps'ye vpn kurup windows üzerinden bağlantı kurma ile ilgili.
digitaloceanda farklı dropletlerde softether ve pptp kurulumunu becerdim ama bunları modem arayüzünde ayarlamayı beceremedim.
farklı vpn hesapları kurmayı planladığım modemler zyxel p1302t10dv3 ve huawei hg658
-
Hocam ben do üzerinden openvpn kullandım daha önce, şuanda do üzerinden outline kullanıyorum. İkisinde de bazen (3-4 dk) da bir bi 15 saniye kadar kopma oluyor. Birçok farklı cihazda denedim, sorun benden mi kaynaklı bilmiyorum ama çok büyük bir problem olmadığı için pek umursamıyorum. Direk modeme gömeceksen bilgin olsun belki do için böyle bir durum vardır bana özel olmayan. Ayrıca droplet'ların bandwithlerine dikkat et bence tüm cihazları bağlayacaksan eğer o bandwith dolabilir.
-
oncelikle kullanacagin modemin hangi tur vpn'i destekledigine bakman lazim.
-
abdullahazad bunu yazdı
oncelikle kullanacagin modemin hangi tur vpn'i destekledigine bakman lazim.
hiçbirinde deneme yapmadım. bendeki olmuyor zaten. dandik air5650tt kullanıyorum.
kuracağım diğer modemler hakkında bilginiz varsa süper olu.
huawei hg658v3
zyxel p-1302-t10d v3
bir tane daha var onun markaya bakamadım daha.
bu arada her modemde farklı vpn'ler kurmayı planlıyorum.
Silvanus bunu yazdıHocam ben do üzerinden openvpn kullandım daha önce, şuanda do üzerinden outline kullanıyorum. İkisinde de bazen (3-4 dk) da bir bi 15 saniye kadar kopma oluyor. Birçok farklı cihazda denedim, sorun benden mi kaynaklı bilmiyorum ama çok büyük bir problem olmadığı için pek umursamıyorum. Direk modeme gömeceksen bilgin olsun belki do için böyle bir durum vardır bana özel olmayan. Ayrıca droplet'ların bandwithlerine dikkat et bence tüm cihazları bağlayacaksan eğer o bandwith dolabilir.
ovpn denedim. normalde 45mbit olan internet hızı birkaç ayar ile zorla 8mbit'i gördü.
pptp de 39-40 arası oldu.
bantgenişliği en ucuz olanı 1000gb veriyor.
sıkıntı olmaz o konuda.