Domuz Gribi Aşısı Oldum, Ölüyorum.
-
Dün yanı cuma sabahı 09,00 da hiçbirşeyim yokkken gidip mal gibi gaflet ve dalalet içersinde sağlık ocağına girdim ve domuz gribi aşısı olacağım dedim. nufus cüzdanımı alıp kronik rahatsızlığın varmı/yumurtaya alerjin varmı sorularuna hayır yok dedikten sonra kolumu açmamı söyleyip aşıyı yaptılar hiçbir ağrı hissetmedim. sonra işyerine gittim saat 2den sonra beni bir titreme ve ateş bastı ondan sonra saat 3-4 gibi halsizlik başgösterdi.. genzim yanmaya başladı akşam eve gittiğimde ise etkiler dahada ağırlaştı Başıma bir ağrı saplandı gitmek bilmedi.. akşam yemeğinden sonra ateşim daha da yükseldi.boğazım yanmaya ve geniz akınıtısı baş gösterdi.Gece ateşim iyice tavan yaptı ve halüsilasyonlar görmeye başladım garip garip şekiller,duvar var mesela duvara el atıyorum elim içinde kayboluyor falan.. ertesi yani bugun etkiler azda olsa azaldı fakat kendimi zombi gibi hissediyorum :S inşallah yarına geçer eğer ölmezsem yarın doktora gideceğim.
Size tavsiyem KESİNLİKLE aşı olmayın.
-
Vücudun aşıya tepki verip antikor üretiyor.
Bunları yaşaman normal.
Türkiyede yapılan en büyük yanlış aşının insanlara vereceği tepkinin hep aynı olmasını beklemek. (vücudun aşıya vereceği tepki)
Yok böyle birşey.
Bir aspirin senin kusturabilirken benim gözümü yaşartabilir.
-
:| geçmiş olsun kardeş
aşıdan sonra hastalanmak normal hafif geçirilir de , bu fazla olmuş gibi..
-
kardesim oldu ondada ilk 2 gün yan etkiler baş gösterdi.. oda hasta değilken yatağa düstü.. 4. gün hiç bişeyi yok.. bomba gibi... ama bende olunmaması taraftarıyım. çelişkiler çok..
-
hacım geçmiş olsun . bende aşı oldum ama fazla bi yan etki yapmadı . sabah kalktığımda kolumda bi ağrı vardı , oda hemşirenin aşı yapma şeklinden . seninkiler psikolojik olabilirmi belki çok şartlanmıştın bana bişey olcak diye : /
-
GokYeleliBozkurt bunu yazdı:
-----------------------------
halüsilasyonlar görmeye başladım garip garip şekiller,duvar var mesela duvara el atıyorum elim içinde kayboluyor falan..
-----------------------------ne kadara vuruyolar bende denicem... geçmiş olsun
-
hiç gereği yoktu ben domuz gribi oldum tedaviside var ayrıca..
Neden bu kadar celalleniyorsunuz ki korkmayın kardeşim endişe edilecek bi şey yok..
İnanın bir yılda gripden ölenlerin sayısı domuz gribincen ölenlerden falza ...
Domuz gribinin tedavisine gelince hastanede 1 gece yattım 4 şişe serum aldım + ateş düşürücü + bide grip ilacı var onun için onu aldım bildiğin antibiyotik gibi bişey :)
Geçti gitti sıkma canını bi şey olmaz ayrıca ölen insanlarda ihmalkarlıklardan ölüyolar yada maddi sıkıntıda olanlar ondan ölüyo
allah kimsenin başına vermesin ayrı bi olay...
Yinede sakınmamız lazım...
Umarım bir an önce ii olursun kardeş....
-
standart grip aşısı da olmuştum eylülde domuz falan yokken hersene olurum grip aşılarnda o kol ağrısı herdaim mevcut yapandan dolayı değil bence :) şuan aşı yapılan kolumda ağrıyor..
-
cosmic bunu yazdı:
GokYeleliBozkurt bunu yazdı:
halüsilasyonlar görmeye başladım garip garip şekiller,duvar var mesela duvara el atıyorum elim içinde kayboluyor falan..
-----------------------------ne kadara vuruyolar bende denicem... geçmiş olsun
Para almıyorlar zaten kimsecikler yoktu :S gittim aşı olcam dedim kimliği verdim okadar ne ssk soruyorlar ne bağkur ne emekli sandığı ücretsiz tamamen.. -
Zxone bunu yazdı:
hiç gereği yoktu ben domuz gribi oldum tedaviside var ayrıca..
Neden bu kadar celalleniyorsunuz ki korkmayın kardeşim endişe edilecek bi şey yok..
İnanın bir yılda gripden ölenlerin sayısı domuz gribincen ölenlerden falza ...
Domuz gribinin tedavisine gelince hastanede 1 gece yattım 4 şişe serum aldım + ateş düşürücü + bide grip ilacı var onun için onu aldım bildiğin antibiyotik gibi bişey :)
Geçti gitti sıkma canını bi şey olmaz ayrıca ölen insanlarda ihmalkarlıklardan ölüyolar yada maddi sıkıntıda olanlar ondan ölüyo
allah kimsenin başına vermesin ayrı bi olay...
Yinede sakınmamız lazım...
Umarım bir an önce ii olursun kardeş....
-----------------------------Hocam gripten ölenler de çok oluyor tamam da bu gribin yapısı gereği yayılma şeysi daha fazla ki bu grip daha yeni baş gösterdi mevsimsel grip yıllardır var ayrıca değişime yatkın bi virüs türü..
Konuyu açan hocam geçmiş olsun zaten yanetkilerinde aşırı ateş olabilir 2 3 gün diyor.. Aşırı ateş de beyine etki edince halsinasyonlar normaldir hastayken ben de saçma şeyler görmüştüm ateşten.. Kısa zamanda iyileşirsin inşallah.. Ölmezsin merak etme :D
-
CureShooT bunu yazdı:
Zxone bunu yazdı:
Hocam gripten ölenler de çok oluyor tamam da bu gribin yapısı gereği yayılma şeysi daha fazla ki bu grip daha yeni baş gösterdi mevsimsel grip yıllardır var ayrıca değişime yatkın bi virüs türü..
Konuyu açan hocam geçmiş olsun zaten yanetkilerinde aşırı ateş olabilir 2 3 gün diyor.. Aşırı ateş de beyine etki edince halsinasyonlar normaldir hastayken ben de saçma şeyler görmüştüm ateşten.. Kısa zamanda iyileşirsin inşallah.. Ölmezsin merak etme :D
-----------------------------Evet muhakkak öyle :)
Ama şu anda solunum yoluyla yayılması azaldı bu virüsün ayrıca şu anda çıkan yeni türünün ilacı da yokmuş
Ama bu virüsü ortaya koyan ilacını da yapar :)
Oda gelir yakında..