Dünyanın En Güzel Tavuğu
-
Evet arkadaşlar.Daha önce askerde köy korucuları yaparken görmüştüm bugun yapmak nasip oldu.
Piknikte gezide açık alanda her yerde rahatlıkla yapacağınız çok lezzetli e doyurucu bir yemek.Kesinlikle mangaldan daha iyi.
Bir kere denersenşz zaten bırakamazsınız. Adı eşkiya kebabı yada teneke kebabı tam emin değili...
Malzemeler
- 1 Adet tavuk
- 1 adet boş peynir tenekesi ( büyük ve içi temizlenmiş olacak )
- Yeteri kadar odun çalı çırpı yada mangal kömürü
Yapılışı
Tavuğu güzelce tuzluyorsunuz. "Y" şeklindeki ağaç parçasına dik olarak oturtup ağacıda yere düşmeyecek şekilde saplıyorsunuz.
Daha sonra peynir tenekesini tam ortalıyarak tavugun üzerine kapatıyorsunuz.Burda dikkat etmeniz gereken şey tavuğun tenekeye değmemesi.
Tenekenin kenarını biraz eşerseniz güzel olur
Sonra odun, çalı çırpı v.s ne varsa yakıp tenekenin dört bir yanına koyuyorsunuz.Ve tenekinin üstüne ağır bir taş koyuyorsunuz.Hava fazla almasın diye..
Közleri güzelce tenekenin etrafına yayın ve ortalama 45 dk civarı ateşi söndürmeden pişmesini bekleyin.Ateş azaldıkca odunla filan besleyin.
Sonra tenekeyi tavuga değdirmeden kaldırın ve kızarmış tavugumuz hazır.
Aman dikkat çok sıcak olur biryerinizi yakmayın.Tavugun kanadında da tutmayın elinizde kalır....
Ortalama 6 tl tavuk, 2 tl ekmek 8 tl ye 4 kişi doyuyor hemde feci lezzetli oluyor
Bu pişerken hali
Buda kardeşim Murid luissera
Kendisine yardımlarından dolayı teşekkür ederim :)
-
bir ara yapalım :D
-
hocam naptınyaa..
en kısa zamnda yapcam aynısından. de sen biraz yakmışsın
-
piknikte abim bunu yapmisti babamda mangal tabi babam cok kiskandi abimi :D:D ama bayadir yemiyorum yani belkide tavugun en iyi hali konu basligi cuk oturmus :) deneyin mutlaka
-
çok egzotik lan hoşuma gitti. yalnız sunumun, resimlerle desteklemen felan çok hoşuma kaçti :D rep butonu olsa basacağdım resmen :D
-
avluka bunu yazdı:
-----------------------------
hocam naptınyaa..
en kısa zamnda yapcam aynısından. de sen biraz yakmışsın
-----------------------------yanmış gibi gözüküyor ama tam kıvamında oldu :)
-
Kayseride devamlı yapıyorduk :)
Tuz haricinde hafif yağ kırmızı biber kekik ve hafif salca ile yapılmış sosu üstüne sürünce daha bi başkaoluyo
Bir diğer sırrı tenekeyi kapattıktan sonra taş koymakla birlikteaz biraz suyla camur yapıp tenekenin etrafını çevirmek... sebebi içeri duman girmesin...
tahta vs yakarken bi 15 20 cm ötede yakarsanız ateşi tavuğu yakmazsınız yoksa dışı yanmış içi pişmemiş oluyo...
bi kac sefer sonra cokdaha güzelsonuclar alırsınız :)
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
çok egzotik lan hoşuma gitti. yalnız sunumun, resimlerle desteklemen felan çok hoşuma kaçti :D rep butonu olsa basacağdım resmen :D
-----------------------------Resimli anlatım diye buna denir :)
-
Edit : Adı çingen tavuğudur :)
Gereken tek malzeme ağaçtan kırılmış bir tahta ve kümesten çalınmış bir tavuk olduğu için :)))
-
sen naptın ya bole harika bişey olurmu
-
atladığın bi nokta yok dimi yarın yaparken sıçmayalım tavuğun içine :)