Düşük Donanımlı Leptopa Hangi Sistemi Kurayım?
-
mkyb bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıserdo bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
xp?
:)
ciddi öneriler lütfenciddiydim hocam. yıllardır pentium e6000 serisi işlemci ile sorunsuz kullandığım bi sistemdi win7 den önce.
XP, 32 bit olduğundan 3 GB RAM'den fazlasını görmez.
Ek olarak XP'nin genel olarak wifi uyumu sıkıntılı. Adamı harbiden bıktırıyor. Zamanında öğrenciyken bit pazarından böyle kırık dökük elden düşme çok PC almıştım. Arızasını giderip, termal macununu yenileyip birde içini temizledikten sonra en son temiz bir format çakıp Gittigidiyor'dan açık arttırma ile satıyordum. Güzel paralar kazanıyordum.
Boza yapa sonunda teknisyen olup çıktım.
64biti vardı diye hatırlıyorum.
-
Win8.1 hem ssd hem hdd için uygundur. Ayrıca uyumluluk sorunu çok fazla yok. Güncel tarayıcı ve uygulamaları rahatlıkla kurabilirsin.
-
mkyb bunu yazdı
8.1 Embedded. Bence Windows 7'den bile hafif bir OS. Çünkü saçma salak Windows zımbırtıları yok. Basit ve amaca yönelik olarak sade olarak tasarlanmış.
evet bende 8.1 yazmaya gelmiştim. ben zamanında ilk windows indireceğim zaman tarihlerine bakmıştım win8'den kısa zaman sonra win8.1 çıkarılmış demekki win8'deki sorunları halletmişler win8.1 çıkarmışlar, evet hafif bir windows çabuk açılıyor gereksiz servisleri pek yok. gayet seri çalışıyor.
benimki sadece dual core 3000 3gb ram, senin pc bide İ5 2 çekirdek diyo diğer özelliklere bakmaya gerek yok (: sen win10 win11 hemen yarın çıkacak windowsu bile kurabilirsin sanki (:
-
ssd yok ,Windows 8.1 harika olur ama dediğim gibi güncelleme almıyor ve bazı programlar açmıyor
-
serdo bunu yazdı
ssd yok ,Windows 8.1 harika olur ama dediğim gibi güncelleme almıyor ve bazı programlar açmıyor
bir bilgisayarcı atasözü derki; formatta keramet vardır (;
-
Vaktim olsa Win8.1 hazırlardım stabil hızlı bir tanede çok vaktim yok. Win10/11 de modlamıştım kendime göre hatta bu ay yaptığım modlama ile win11 uçuşa geçti önceki sürümler de yaptığım kritik hataları düzeltince.
Ama Win8.1 için pek düşünmedim zaten hızlı diye. 3-5 ayar yapsanız bile yeterli webde gereken konular var. Win8in tek saçmalığı başlat menüsüdür onuda halledebilirsiniz.
-
Alpine, antiX veya Void Linux. Linux dışında hepsi saçmalık olur bence zira destek takıntısı yapmışsın. :D
-
5 gün oldu Linux mint kullanıyorum hızlı güzel öğrenmeye açıksan düşünme bile.
-
Mali27 bunu yazdı
5 gün oldu Linux mint kullanıyorum hızlı güzel öğrenmeye açıksan düşünme bile.
hocam office, ve bazı Windows programları Acar mi ?
-
Office tarayıcıdan bile açılıyor artık zaten ?