folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Kartı Neden Yanar?

Ekran Kartı Neden Yanar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

Hocalar benim masaüstünün ekran kartı (onboard) nedense zannediyorum yandı. En son dün normal şekilde bi iki saat oyun (GH3) oynadım ve kapattım. Bu akşam açtığımda monitörün ışığı yanıyor, kasa çalışıyor, fakat ekran açılmıyor. Anladım ki ekran kartı yanmış :/  Kablolarda felan da bi sorun yok..
    Overclock felan da denemedim. Sizce bu alet durduk yere neden yanar?

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adama
    adama's avatar
    Erkek

Ekran Kartı yandığı zaman grafik kaymasi olur bende ve bazi Arkadaşlarımda Olay buydu sende ise Görüntü yok dur heycan yapma şimdi Ekran kartını cıkar cıkarmadan Önce Kasanın kapagını acıp pc acmanı ve Ekran Kartaki fana bakmanı calısıp calısmadıgı ordan az cok belli Olur şayet dönmüyorsa Ekran fanı Ekran kartını cıkar eski ise ekran kartaki fani temizle Az bi beklet tekrar tak ve kasa acıkken tekrardan bak donmuyorsa o zaman olaya el atican diyeceksin ha Bozulmuş Alican Ekran kartını eline gidecen pc tamire bozuk deme bozuk dersen pc kazigi önceden atar Söylemedi deme hemen Bir ekran Kartı döşiyelim abi diyecek hayal kirikligina ugruyacaksin fiyati duyunca :)

Beleş wireless kahramanı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

cok isinirsa hic dusunmez yanar hocam :D yandiginda da arkadasin dedigi gibi grafik kaymalari olur, 256 color da calisir :D pcyi ac iyice br temizle, tekrar dene...

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

onboard ekran kartları direk olarak kuzey köprüsüne bağlıdır. aşırı toz ısınmaveya elektriksel sorunlar bozulmalara neden olabilir. dendiği gibi grfik kaymaları, açılmamalar, makinanın kendini resetlemesi, format atarsan ekran driverini kuramamak gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. bence direk anakartını değiştir. harici ekran kartı takıp idare edebilirside edemeyebilirsinde. fakat chipset te sorun olduğundan dolayı başka sorunlarlada karşılaşacaksın.

ama benden tavsiye bi bios pilini çıkar makinayı 10-15 saniye öyle bi çalıştır sora kapat. pili yerine tak ve tekrar aç. makinan açılırsa bios ayarlarına gir. ayarlamayı bilmiyorsan load default settings i geri yükle derim. bazen bu işlem sorunları halledebiliyor.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

hayaletkurt bunu yazdı:
    -----------------------------

onboard ekran kartları direk olarak kuzey köprüsüne bağlıdır. aşırı toz ısınmaveya elektriksel sorunlar bozulmalara neden olabilir. dendiği gibi grfik kaymaları, açılmamalar, makinanın kendini resetlemesi, format atarsan ekran driverini kuramamak gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. bence direk anakartını değiştir. harici ekran kartı takıp idare edebilirside edemeyebilirsinde. fakat chipset te sorun olduğundan dolayı başka sorunlarlada karşılaşacaksın.

ama benden tavsiye bi bios pilini çıkar makinayı 10-15 saniye öyle bi çalıştır sora kapat. pili yerine tak ve tekrar aç. makinan açılırsa bios ayarlarına gir. ayarlamayı bilmiyorsan load default settings i geri yükle derim. bazen bu işlem sorunları halledebiliyor.

deniyorum hocam..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

olmadı hocam :S yine aynı :S

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

affınıza sığınıyor, konuyu upluyorum...

eğer başka çözüm yoksa ekran kartı alcam pci x16 express. Ekran kartı alınca sorun devam eder mi?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msb
    msb's avatar
    Erkek

büyük ihtimal yanmıştır kart ısınmadan dolayı yanar kart lar yeni nesil kartlarda öyle problem olmuyor  yeni yapıp bi kart al sorun kalmaz ben pc 1 hafta açık bırakıyorum  ve oyun oynuyorum hiç bi şey olmuyor yanmadı :D 8500gt ekran kartıda

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

apost bunu yazdı:

büyük ihtimal yanmıştır kart ısınmadan dolayı yanar kart lar yeni nesil kartlarda öyle problem olmuyor  yeni yapıp bi kart al sorun kalmaz ben pc 1 hafta açık bırakıyorum  ve oyun oynuyorum hiç bi şey olmuyor yanmadı :D 8500gt ekran kartıda

benimki onboard ama. işte tereddütteyim.. ya anakarta bişey olduysa napcam :|

bilen bi el atsın yaw :\

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msb
    msb's avatar
    Erkek

pc i açınca dıd dıd gibi ötmeler oluyor mu keş kez öttügünü söyle  bunlar bişeylerin belirtisidir mesela ekran kartı olamyan pc de 3 keremi ney ötüyor oradan anlıya bilirsin..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

benim pc sövecekse söver... kelimelerini sansürlemez :/

hiç ötmüyo.

Toplam Hit: 8263 Toplam Mesaj: 17