Ekran Kartım Ölüyormu ?
-
Merhaba dostlar, yaklaşık 1 haftadan beri böyle bir sorun başladı renkler birbirine giriyor ya da tamamen gidiyor pc ya donuyor ya da geri açılıyor hiç belli olmuyor ben içini filan temizledim fanları filan normal çalışıyor neden ılur bu sorun acaba,
-
Ram, ekran kartı, kullanıyorsan VGA to DVI gibi dönüştürücü, monitor ve uzak bir ihtimal görüntü kablosu olabilir. Bu durum olduğunda PC donuyorsa yazılımsalda olabilir.
Bu sorun oyun oynarken mi daha çok çıkıyor ? BIOS a girdiğinde de böyle görünebiliyor mu ekran ?
Tavsiyem BIOS, chipset, ekrankartı sürücülerini güncelleştirmen. Devam ediyorsa format atıp sürücüleri güncelleştirip kontrol etmen. Hala devam ediyorsa donanımsal bir sorun deriz.
Format atamam dersen farklı bir monitor, farklı bir ekran kartı, farklı bir Ram(cross check memory) deneme imkanın varsa çalıştırıp denersen bu ihtimalleri elemiş olursun.
Büyük ihtimal seninde şüphelendiğin gibi ekran kartı gibi duruyor. Ekran kartını stress testi yapan furmark, aida64 gibi programlarda test edebilirsin.
hypnot1c tarafından 29/May/24 18:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Direk hdmi ile bağla bios ta görüntü normal yaklaşık 10 gündür başladı bu sorun tüm sürücüler güncel oynadğımın bir kaç oyun var hiç belli olmuyor oyunda da yapıyor normalde web de gezekerde,
-
Rastgele olması durumu tespitini zorlaştırıyor. Olası senaryolar yazılımsal ya da donanımsal.
Yazılımsal kısmı elemek için ilk adım temiz format ve sürücü güncelleştirmesidir. Devam ediyorsa donanımsal bir problem va rmı diye bakılır.
Yine bir hata var mı diye bakalım o zaman. Olay görüntüleyicisini açıp bakar mısın ne hatalar vermiş ?
-
Ekran kartını fırına at :)
(ciddiyim ama sorumluluk kabul etmem)
Yıllar önce benim de ekran kartı buna benzer hatalar verdi.
Sonradan anladım fandan dolayı bir de kasa sıkış tepiş masanın altında bölmede kalmış hava va almamış hiç, artık ısınmadan sıcaktan sanırım ekran kartını üstündeki devreler lehimler bir şeyler olmuş ama hangisi sorun nederede bulmam imkansız.
İnternette araştırırken önce dalga geçiyorlar sandım, dedim ne olacak bi deniyeyim. Tam sıcaklığını dakkasını falan hatırlamıyorum sanırım 200 derece 5 -10 dk atmıştım çalıştı :)
Bir müddet düzgün idare etti, sonra yine hata vermeye başladı; sonra yine fırınladım, birkaç kez böyle devam ettik... en son yeni fan ve ekran kartı aldım mecbur.
-
-
Fırınlamanın sana gerçek manada fayda etme ihtimali %5, fırınlama sonrası tamir olabilme imkanı da %1 o yüzden fırınlama yapmadan iş bilen bir tamirciye ver de lehimleri yenilesin daha sağlam olur.
-
4 5 kart fırına attım hiç biri düzelmedi hazır fırın araya gidiyor..
-
döner ekmek fırını kullanmanız lazım eşit şekilde pişmesi lazım
https://www.youtube.com/watch?v=EDUokeeR0aQ
-
Ya sorunun tam olarak ne olduğunu bilmeden nasıl hemen fırına atın diyebiliyorsunuz :D Bilen biri olsa bunu demez.
Önce sorun ne onu tespit edin. Sonra buzlağa mı fırına mı atacağınıza karar verirsiniz.
Sorunun bazen olduğunu belirtiyor. Yazdığım olası sorunlardan biri olabilir. Yazılımsal bile olabilir.
Burada ki yazılana inanıp Robinson_Crusoe un hemen yapacağını düşünmüyorum ama sorun tam olarak bu demeden @cann gibilerin dediğini yapma. O sadece ne yaptığını bilmeden sorunu çözmüş bunu bir çözüm önerisi gibi veriyor.
-
kartı sök tak durumları oldu mu yakın zamanda ?
iyi oturmayan kartta böyle şeyler yapabiliyor