El Yapımı Helikopter Veya Uçak Yapımı [Beyin Fırtınası]
-
hocam senin için netten epey baktım (özellikle ingilizce olarak) ancak handmade bütün planları para ile satıyorlar.
2014 te çinli birisi yapmış sıfırdan yaklaşık 14.000 dolara mal etmiş galiba.
Hala bakınıyorum ücretsiz planları veren bi yer var mı diye bulursam yazarım.
-
heza bunu yazdı
hocam senin için netten epey baktım (özellikle ingilizce olarak) ancak handmade bütün planları para ile satıyorlar.
2014 te çinli birisi yapmış sıfırdan yaklaşık 14.000 dolara mal etmiş galiba.
Hala bakınıyorum ücretsiz planları veren bi yer var mı diye bulursam yazarım.
Tamam hocam, çok teşekkür ederim. Birşeyler bulursan bekliyorum. :)
-
hocam helikopter veya uçak yerine gyroplane ya da gyrocopter olarak adlandırılan şeyden de yapabilirsin. Tipi itibariyle helikoptere benzeyip uçak sınıfı olarak değerlendirilen değişik bişey. şöyle de bi link buldum http://www.gyrocopteronline.com/index.php?go=15 teknik resimlerini içeriyor zannedersem. detaylı inceleme fırsatı bulamadım.
-
Valla hocam torrent dahil hiç bir yerde planlar yok ancak yapabileceğini düşündüğüm iki model var.
Birisi a/w 95 helicopter diye geçiyor diğeride The G-1 ultralight helicopter olarak geçiyor.
Şöyle birde forum var http://www.homebuiltairplanes.com/forums/forum.php
Başka epey forum buldum ancak en detaylı gözüme çarpan bu oldu.
-
Deepwebde bu tarz planların bulunabildiğini okumuştum biryerde
-
Sahillerde yamaç paraşütü ve bir pervane ile uçan insanlar gördüm. Testere motoru gibi birşeydi. Pervane aciliydi ve çalıştırıp yükselip alcaliyordu. Elindekilere paraşüt ekle ve bence ucmaya başla paraşüt seni tehlikelerden de korur.
-
Ömer. hiçbir şey olduğu yerde dikine inip kalkabilir ( ( ̄. ̄) :D ) ve akabinde yüksek süratte yön değiştirebilen makina gibi olamaz heralde. harrier gibi. hangi filmde seyrettim hatırlayamadım: uçağın bir tanesi, çok katlı oto kavşağının göbeğine inip, elemanı kanatlardaki topla (makinalı tüfekle ) vuruyordu. ⊙_⊙ ^_^
imagine dragon : shots... RitmFarbRacourci tarafından 07/Şub/16 09:27 tarihinde düzenlenmiştir -
benim de şöyle şeylere kanım gidiyor son dönemde. bi tane almak istiyorum ucuz bulursam :D
benzin biterse süzülerek iniyormuş. helikopter yerine böyle bişey de düşünebilirsin hocam.