Elektrik Faturasını Nasıl İndirdim
-
şeyh demiş üstüne laf mı edıyorsunuz tbt sınırlarında adam hepımızın başı okey deyeceksunuz :)
-
ne kadar etkisi olur faturaya bilmiyorum ama şöyle bir olay da var. https://www.youtube.com/watch?v=WoaLGvJkoP8
-
HolyOne bunu yazdı
Power supply'ım 1000 Watt thermaltec di.
Fakat PC değiştiriken power supplyi değiştirmedim, harddiskleri değiştirmedim.
Sadece anakart ram ve işlemci değişti.
Hatta bir SSD disk eklendi, eski dandik ekran kartı da Geforce 770 ile değişti
sayın şeyhim yurtta kaldığım için elektrik faturasını dert etmiyorum, eski pc yi bana kargolarsan kargo parasını öderim :)
bende de 7/24 açık kalır eski günlerini özlemez zavallıcık
-
asa42 bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Power supply'ım 1000 Watt thermaltec di.
Fakat PC değiştiriken power supplyi değiştirmedim, harddiskleri değiştirmedim.
Sadece anakart ram ve işlemci değişti.
Hatta bir SSD disk eklendi, eski dandik ekran kartı da Geforce 770 ile değişti
sayın şeyhim yurtta kaldığım için elektrik faturasını dert etmiyorum, eski pc yi bana kargolarsan kargo parasını öderim :)
bende de 7/24 açık kalır eski günlerini özlemez zavallıcık
bu iyiymiş...
-
arabaci88 bunu yazdı
HolyOne bilgisayarı 7/24 saat açık bırakarak ne yapıyorsun? İnternetten program, oyun, film mi download yapıyorsun? yoksa btc veya ltc mi üretiyorsun? Meraktan soruyorum.
bisey yapmasi mi lazim hacim calissin diye var bu cihazlar, buzdolabi gibi calisiyor iste 7-24..
mesela kullanici neden gun icinde bilmem kac defa bilgisayari acip kapamak gibi luzumsuz islerle ugrasir onu sorgulamak lazim? cok yoruldu dinlensin, elektrik yemesin falan diye mi ?
-
way arkadas pc alalı 10 en son parçasını degıstırelı 6 yıl olmus içimize bi pantolon balıgı kacmıs demek sımdıye kadar :D
-
q9550 işlemci + gtx460 kullanırken elektrik 245+ geliyordu. i7 3770k + gtx 660 ti geçince 180 civarında gelmeye başladı fatura günün 18 saatine yakın pc açık duruyor benim de kesinlikle fark ediyor sanırım.
-
arabaci88 bunu yazdı
HolyOne bilgisayarı 7/24 saat açık bırakarak ne yapıyorsun? İnternetten program, oyun, film mi download yapıyorsun? yoksa btc veya ltc mi üretiyorsun? Meraktan soruyorum.
Hocam yeni nesil cloud fln gibi teknolojilerden pek hoslanmiorum, cloud olarak sürekli açık PCmi kullaniorum, laptopu da ona uzaktan bağlanmak için taşıyorum lazım olduğunda.
Onun dışında download fln tabi.
-
Köydeki evde akıllı saat var(gündüz, akşam, gece tarifesi fln). Evdeki bulaşıkmakinasının ve çamaşırmakinasının saat 22:00 den sonra çalışmasını sağlayacak bi sistem kurdum. Biraz favdası oldu. 2 de derin dondurucu var, onlarında 17:00-22:00 arası çalışmasını engellemiyi düşünüyorum şimdi de.