Eminevim Ev Araba Alması Ve Devlet Güvencesi
-
Selam hocalar, Ev alma düşüncemiz var, kira öder gibi ev alma olayını her yerde duyuyoruz.
Ortalama kiralar 10-15 bandında gidiyor oturduğum muhitte.
Eminevim ve türevi yerlerden çekilişle ve sabit taksitle faizsiz ev araba alma olayı var.
Bunlarda devlet güvencesi ve dolandırılma ya da zararlı çıkma gibi durumlar yaşayan oldu mu ?
Diğer türlü ev almak zaten imkansızlaştı.
tecribeli olan ve bu konuda daha önce ev sahibi olan varsa ve konuya yazarsa çok mutlu eder beni.
Teşekkürler sevgiyle kalın.
-
He valla usenmeyip bunlarin çalışma mantigini anlatan bir arkadas olur mu?
Bugunun 2. Milyonu ile 2 sene sonranin 2 milyonu farkli mesela, şans faktorune bagli mi bu sistemlerin işleyişi.
Benim de cok bilgim yok biri aydinlatirsa seviniriz.
-
Kadınların altın günü mantığında. Taksitlerde aldıkları paraları ortak bir havuza aktarıp çekilişle o havuzda biriken parayı kullanıyorlar. Faiz haram olduğundan faiz almayız diyorlar ama organizasyon ücreti vs vs gibi kelime oyunlarıyla bir nevi faiz alıyorlar.
Çekiliş ne zaman çıkar o zamana kadar her gün yükselen enflasyonda ev fiyatları ne olur belirsiz.
-
Eminevim'den araba alan birisinin videosunu izlemiştim..Arabayı beğeniyoır almak istiyor ancak arabanın satış bedelinin altında ödeme yapıyorlar.(bize göre araba bu kadar eder diyorlar).Ek olarak arabaya kasko zorunlulugu oldugun söylediler.Elbette doğruluğunu araştırmak gereken hususlar..
Ev konusuna gelirsek ek olarak kura çıktıkdan kira yardımı adı alında her ay ödeme alıyorlardı(halen devam ediyormu bilmiyorum).
Ev konusunun dezavantajları; Kura çıkana kadar kira+taksit ödemesi yapılıyor.O esnada enflasyon ve kira oranları hızla arttığı için çekilişe girilen tutar hiç bir işe yaramıyor maalesef.Örnek olarak 4 yıl önce 400.000 tl ye 1+1 havuzlu evler vardı.Aynı ev bu gun 3 milyon bandında seyrediyor.O evin 2 yıllık kira gerisi ile o kişilerin vereceği parayı kazanabiliyor.YIllar önce ev satın alırken kira*240 kira baz alınırdı.Ayda 1.000 tl kira getiriyorsa 240 bin tl fiyat aralığı olarak düşünülebilir.Ancak özellikle rusya savaşı ve artan enflasyondan dolayı evdeki hesap çarşıya uymadı maalesef.
Eğer ev alma düşüncen varsa acele etmekte fayda var.Banka konut kredi faizlerini düşürmeye başladı(ziraat bankası).Mevduaat faiz oranlarını da düşürdüler..
-
Kısa bir süre içerisinde evi/arabayı alacaksanız mantıklı.
Yani elinde 1 milyon para vardır sana 2m para lazım diyelim bunlara 1milyonu verip en kısa zamanda evi alabileceğin bir anlaşma yapıyorsun 6-8 aydan daha uzun tutarsan enflasyon ortamında paran erir gider ve 2m ye ev alamazsın. -
Araba konusunda ise şöyle bir saçmalık var. Diyelim çekiliş çıktı. Arabayı beğendiniz almak istiyorsunuz. Firma diyor ki araç sahibi satışı versin biz kendisine ödemeyi yapalım. Tabi doğal olarak araba sahibide dolandırıcılık olduğunu düşünüp kabul etmiyor. Gerçi şuan araba satış sisteminde noter aracılığı sistemi geldi şuan ne yapıyorlar bilmiyorum.
-
https://www.tahribat.com/forum/eminevim-katilimevim-sinpas-nasil-isliyor-soru-256300#msg3354186
Şu an daha katıyım kimseye önermiyorum. Çok riskli.... -
Hocalar çok şans işi
adamlar örnek 2M para için giriyorsan 200 bin organizasyon parası alıyor komisyon olarak. Sistemden çıkarsan para yanıyor.
sonrasında 30 ay içinden çıkacak diyorlar. Yatırdığın Peşinat ve taksite göre ay değişiyor. Ancak şunu söylemeliyim 30 ay önce 500 bin olan ev şuanda 3M o nedenle bana mantıklı gelmiyor.
-
Niye bunu altınla yapmıylar acaba, mesela aylık herkes 10 gram altın yatırsın, çekiliş çıkana 1 kilo altın versinler, altın ev rasyonu değişse de 10 kat olmuyor en fazla 2 kat oluyor o da 10 yılda bir.
muhtemelen ciddi para söğişlüyorlar altın işi iyi gelmiyor bunlara, sonuçta birileri zarar etmeden birileri kar edemez
-
erebos bunu yazdı
Niye bunu altınla yapmıylar acaba, mesela aylık herkes 10 gram altın yatırsın, çekiliş çıkana 1 kilo altın versinler, altın ev rasyonu değişse de 10 kat olmuyor en fazla 2 kat oluyor o da 10 yılda bir.
muhtemelen ciddi para söğişlüyorlar altın işi iyi gelmiyor bunlara, sonuçta birileri zarar etmeden birileri kar edemez
Çünkü havuzda biriken parayı işletip kendileri kazanıyor. Faiz haram deyip kendileri parayı işletiyor.
-
erebos bunu yazdı
6 ay önce 4gr altın alabilen adam 6 ay sonra 2gr altın zor alabiliyorsa nasıl girecek bu sisteme hocam ?