Eminönü Yayalaştırma Projesi Animasyonu Bugün Yayınlandı
-
Berbat bir kalabalığı vardı eminönü taraflarının güzel olur eğer becerebilirlerse.
Tarihi Yarımada’da önemli bir değişimi ön gören ‘Eminönü Yayalaştırma Projesi’nin animasyon görüntüsü yayınlandı. Sirkeci trafiğinin yer altına alınması planlanan projeyle İstanbul yeni bir meydana kavuşacak.
İstanbul’a gelen turistlerin en uğrak yeri olan Eminönü meydanı yayalaştırılacak. Mevcut trafiğin yerin altına inmesini öngören projeyle 5 yıl içinde Eminönü’nün tamamı yayalaşacak. Projesiyle ise Sirkeci ’den Cankurtaran’a kadar uzanan trafik yer altına alınarak tarihi Gülhane Parkı ile bütünleşecek bir meydan ortaya çıkarılacak.
Marmaray kapsamında kapatılan kullanılmayan Sirkeci Garı’nın demiryollarının yürüyüş yolu olması hedeflenirken gar ise müzeye dönüştürülecek. Restore edilen Sepetçiler Kasrı ’nın arkasında kalan atıl alan de değerlendirilerek kazıklı iskelelerle konser adası oluşturulacak. Bitmek üzere olan projenin ise 2015 sonunda faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.
http://www.youtube.com/watch?v=Cf3tkKl5078
Kaynak :
http://www.haberler.com/eminonu-nde-trafik-yerin-altina-iniyor-6863971-haberi/
-
-
saybirs bunu yazdı
yanlış alarm
Tüh be kaçırdım :D
-
Ayasofya da her sene cami oluyor.O gibi bir haber olmuş.
-
obie bunu yazdı
Ayasofya da her sene cami oluyor.O gibi bir haber olmuş.
Ayasofyayi cami yapma hayalleri daha erken hocam bence
-
olur mu omaz mı bilemem olsa iyi olur gerçi ama eminönünün yayalaştırılmasından daha önemli problemleri yok mu bu ülkenin?
-
ya hocam yalnış anlama da siktir et bizene eminönünden ist.da yaşasam belki , bildiğim kadarıyla sende ist. değilsin. boşver.
-
ReyiZ bunu yazdı
ya hocam yalnış anlama da siktir et bizene eminönünden ist.da yaşasam belki , bildiğim kadarıyla sende ist. değilsin. boşver.
istanbul'da değilim haklısın da niye sadece ülke istanbul'dan ibaretmiş gibi bütün yatırımlar istanbul'a yapılıyor? onlar bu ülkede yaşıyorsa bende bu ülkede yaşıyorum. ayrıca yapılacaksa yapılsın da ama önce bi daha önemli olan problemler çözülsün.
-
-
eminönü benim favori yerim. yayalı yada arabalı fark etmez
o değilde ben haydarpaşayı merak ediyorum ne oldu. tren açılmadı değilmi daha
-
feel_me bunu yazdıReyiZ bunu yazdı
istanbul'da değilim haklısın da niye sadece ülke istanbul'dan ibaretmiş gibi bütün yatırımlar istanbul'a yapılıyor? onlar bu ülkede yaşıyorsa bende bu ülkede yaşıyorum. ayrıca yapılacaksa yapılsın da ama önce bi daha önemli olan problemler çözülsün.
iyide hocam benimde demek istediğim bu tarz bişeydi zaten.