En Nefret Edilen 10 Icat
-
BBC’nin yayınladığı aylık bilim teknoloji dergisi Focus
4100 kişi arasında yaptığı ankette tarihin en sevilmeyen 10 icadını belirledi. Sonuçlara göre en sevilmeyen 3 icat silah
cep telefonu
ve nükleer enerji.
İkinci sırada yüzde 17’lik bir oranla cep telefonlarızil sesleri ve kısa mesaj sesleri geldi.
Üç tekerlekli pilli araç ‘Sinclair C5’ televizyon ve nükleer enerji de yüzde 9 oy alarak üçüncü sıraya yerleşti.
Listenin son 5’indeyse otomobilsigara
fast-food
trafik radarı ve din bulunuyor.
Focus Dergisi’nin editörü Paul Parsons anketle ilgili olarak ‘insanları neyin öfkelendirdiğini öğrenmek ilginç geldi. Hayatımızda çok önemli rol oynayan bilgi modern teknoloji ürünleri bile aslında herkesi memnun etmeyebiliyor’ yorumunu yaptı.
İçinde paraçiklet
internet
plastik
alkol ve reklamların bulunduğu listede
yüzde 2’lik oy oranıyla ‘din’ olgusunu en kötü icatlardan biri olarak belirlenmesi de ilgi çekti.
En nefret edilen 10 icat:
1. Silah %35
2. Cep telefonu %17
3. Nükleer enerji %9
4. Sinclair C5 %9
5. Televizyon %9
6. Otomobil %6
7. Sigara %6
8. Fast food %3
9. Trafik radarı %2
10. Din %2 -
Bence Sigaranın birinci olması gerekirdi...
-
10. Din %2
mi? -
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------
10. Din %2
mi?
-----------------------------Herkesi kendin gibi müslüman veyahut yahudi veyahut hristiyan gibi dini bütün biri sandın sanırım :)
Kaç milyon kişi var ateist olup dini bir icat sanan.. Neden şaşırdın ki:)
Edit : Cep telefonunu bulan lavuk mezarında ters döne inşalla. En uyuz olduğum icatlardandır kendileri.
Kız triplerine olanak sağlayan ucube bi yapı.. Hiç olmasaymış süper olurmuş..
-
Heima bunu yazdı:
zalimadam bunu yazdı:
10. Din %2
mi?
-----------------------------Herkesi kendin gibi müslüman veyahut yahudi veyahut hristiyan gibi dini bütün biri sandın sanırım :)
Kaç milyon kişi var ateist olup dini bir icat sanan.. Neden şaşırdın ki:)
-----------------------------sende haklısın mürit
ama şaşırmamak elde değil insanlar birşeye bağlı kalmadan nasıl yaşıyorlar ilginç :)
-
zalimadam bunu yazdı:
10. Din %2
mi?
-----------------------------Din sadece müslümanlık demek değil.Zilyon tane din var.Onlar icat bizimkisi değil.Çaktın (:
-
ne anketmis..
4. Sinclair C5 %9
bunun ne oldugunu bizim ülkemizde bilen kisi %5dir herhalde.. ( valla google e baktim bende :D )
yaptiklari arastirma yeri manhattan olsa gerek..
cep telefonu %17 demis, tipik is adami cevabi.. yok yok harbi new york felandir :D
dünya genelinde cevaplar bambaska olurdu kanimca..
-
zalimadam bunu yazdı:
10. Din %2
mi?
-----------------------------+ icatmi ?
-
herseyden önce din icatmı? güldürmeyın benı yaa ula ne mallar varmıs dunyada gıtmısler bırde anket yapmıslar onlara aq :D
-
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------10. Din %2
mi?
-----------------------------Böyle bir soruya Din cevabını veren malları bende anlamıyorum...
-
Ben de bariz din derdim.