Eskiyi Getir Yeniyi Götür Kampanyası Neden Yapılır?
-
Arkadaşlar Merhaba;
Buz dolabımız bozuldu ve yenisini almayı düşünüyorduk araştırıken arçelikte eskiyi getir yenide indirim kazan diye bir kampanyaya denk geldim.
Firmalar bunu neden yapar? Eski ürünleri ne yapıyolar merak ettim açıkcası sonraki üretimlerde bunları kullanıyolar mı kullanıyorlarsa kalite düşmez mi bilgisi olan aydınlatabilir mi?
Birde 3000-4000TL Arası bir buz dolabı alacağız tavsiyesi olan varsa yazabilir teşekkürler.
harddeath0070 tarafından 04/Mar/21 13:48 tarihinde düzenlenmiştir -
ben çoğunlukla kandırmacadan ibaret olduğunu düşünüyorum. durduk yere ciddi indirim yapılırsa olumsuz algıya sebep olabilir ama eskiyi verince onun değerini düştüler gibi bir algı oluyor. aldıkları eskiler için de mutlaka bir geri dönüştürme planları vardır. cep telefonuysa zaten kolay. buzdolabıu falansa da hiç ucuz değil hurda fiyatları. kullanılabilecek parçası varsa da kullanılabilir tabi ki. örneğin buzdolabı motoru her sene çağ atlayan bir cihaz değil. üretici tarafından, ufak bir bakımdan sonra alt model buzdolaplarında kullanılabilir.
-
Prometheus bunu yazdı
ben çoğunlukla kandırmacadan ibaret olduğunu düşünüyorum. durduk yere ciddi indirim yapılırsa olumsuz algıya sebep olabilir ama eskiyi verince onun değerini düştüler gibi bir algı oluyor. aldıkları eskiler için de mutlaka bir geri dönüştürme planları vardır. cep telefonuysa zaten kolay. buzdolabıu falansa da hiç ucuz değil hurda fiyatları. kullanılabilecek parçası varsa da kullanılabilir tabi ki. örneğin buzdolabı motoru her sene çağ atlayan bir cihaz değil. üretici tarafından, ufak bir bakımdan sonra alt model buzdolaplarında kullanılabilir.
Bende öyle düşünüyorum fakat bu işin lojistik depolama vs kısmı daha pahalıya gelmezmi diye merak ediyorum açıkcası. kocaman buz dolabı sonuçta?
-
eski buzdolaplarını tamir edip satıyorlar hocam zaten senden gerçekten komik rakamlara alıyorlar cihazları bazı firmalar bunların toplamasını ve satışını yapıyor
ek olarak arçelik alma eskisi gibi sağlam değil
alacaksan bosch dan şaşma derim
-
Yeni aldığın buz dolabın arızalandığında onu servise götürüp, bu topladıklarından iyi olanları sana yedek cihaz olarak veriyorlar. Ayda binlerce cihazın arızalanıp servise gittiğini düşünürsen inanılmaz bir yükten kurtuluyorlar.
Bazı parçaları gerçekten geri dönüştürüp kullanıyorlar.
Plastik poşet ambalaj vs gibi bir kalem için geri dönüştürüldüğünde sağlanan bir vergi muafiyeti var muhtemelen ondan faydalanıyorlar.
Artı olarak da reklamın iyisi kötüsü olmaz kafasıyla hareket ediyorlar.
bir de ayrıca beko ve arçelikten uzak dur, onların amına koyim ben.
-
SaviorAngel bunu yazdı
eski buzdolaplarını tamir edip satıyorlar hocam zaten senden gerçekten komik rakamlara alıyorlar cihazları bazı firmalar bunların toplamasını ve satışını yapıyor
Alırken Bosch unda 2 çeşit ürünü olur, yerli üretim birde Almanya üretimi. Genelde bin ila 2500 lira arasında fiyat farkı olur.
ne fakı olur derseniz birinin sacı türkiyede üretilip toplanır boyanır, fırınlanır diğeri almanyada
çamaşr makainası birinin altı 3 yılda küflenir çürür birinin 7 yılda gibi gibi.
paranız varsa Alman üretimi iyidir. Zaten ikisini yanyana görünce renginden tasarımından anlarsınız.
-
bilmiyorum ama benim fikrim insanlar kullandığı ürünü elden çıkarmaya üşeniyor.
bunun için değişmeyen bile vardır. yeni ürünü getirenler, eskisinide alıp götürdüğü için kafa rahat oluyor.
2. hususta . millette bu eskisi gittiği yere kadar gitsin dediği için değişmeyi erteliyor. bu kararsızları kendilerine çekmek istiyorlar.
hemde sattığına inanınca bir işe yaradı diye insan mutlu oluyor
-
Kocaelide elektronik atık fabrikası var. Bazı değerli metalleri (altın, platin, titanyum, gümüş, bakır vs.) ayrıştırıp satıyolar.
Bazı firmalar eski ürünleri bu fabrikaya satıyor topluca.
LynXMaSTeR tarafından 04/Mar/21 15:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Kaç yıllık makine mühendisiyim benim bile kafam almıyor şu olayı ya. Hadi arabaları falan anlarım cidden satıyorlar onları da atsan atılmaz satsan satılmaz hurda desen bi bok çıkmaz niye alıyon aq
-
Geri dönüştürülüyor. Bir kısmını bizzat geri dönüştürmüşlüğüm var. Bahsettiğin firmanın reklamlarını bende gördüm. Eski parçaları ürünlerde direkt olarak KULLANMIYORLAR, bunu yerine çıkan plastik ve metal malzemler geri dönüşüme gidiyor (metallerin hepsi dönüşüyor, plastikte dönüşmeyenler var). Elektronik parçalardan geri dönüşenler var TR de geri dönüştüren yok toplayıp ayrıştıranlar var, genelde çine filan satarlar.
Ama kampanyadaki asıl amaç yeni ürün satmak sirkülasyonu arttırmak, kampanyayı yapan firmının teşviği bu yüzden.
-
siyahbereli bunu yazdıSaviorAngel bunu yazdı
Alırken Bosch unda 2 çeşit ürünü olur, yerli üretim birde Almanya üretimi. Genelde bin ila 2500 lira arasında fiyat farkı olur.
ne fakı olur derseniz birinin sacı türkiyede üretilip toplanır boyanır, fırınlanır diğeri almanyada
çamaşr makainası birinin altı 3 yılda küflenir çürür birinin 7 yılda gibi gibi.
paranız varsa Alman üretimi iyidir. Zaten ikisini yanyana görünce renginden tasarımından anlarsınız.
Yada paraya biraz daha kıyıp yok Almandı Türktü diye düşünme derdi olmadan Siemens alıp geçin.