Ev Almak Mantıklı Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    EdepsizPenguen bunu yazdı

Hocam 200bin TL yi ne kadar zamanda biriktirdin, kendim için kıyas yapicam 

Muhammed Selamlar,

Öncelikle tebrik ederim bu yaşta iyi birikim yapmışsın. Henüz full time bir işe girmeden bu civarda birikimi sadece yazılım yaparak mı kazandığını ben de merak ettim. Eğer öyle ise hangi iş alanında çalışmalı sence? Fikirlerini paylaşabilir misin?

zeybekustasi tarafından 29/Oca/20 07:10 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    EdepsizPenguen bunu yazdı

Hocam 200bin TL yi ne kadar zamanda biriktirdin, kendim için kıyas yapicam 

Hocam üniversite zamanında biriktirdim süre vermek doğru olmaz. Neyin kıyasını yapacaksın :P Ortalama 5-6 sene de geç sen ona.

@zeybekustasi , 

vallaha hocam mobil geldi, web geldi, otomasyon işi geldi, görüntü işleme geldi bir çok alanda freelance proje yaptım. Öyle ufak ufak birikti.

5 sene önce saati 5₺ den çalışıyordum. https://www.tahribat.com/forum/ilim-irfan-sahibi-insanlardan-tecrubelerine-dayana-218534 ortalama 2.5 - 3 sene bu şekilde çalıştım. 

Sonra 20₺ - 30₺ derken derken elimde yığınla mobil web uygulama arşivi oldu. Şuan Mobil için saatlik 250₺ Web için saatlik 200₺ istiyorum projeler gelince. Genelde saatlik ücretin çok fazla olduğunu söylüyorlar ama totalde devasa rakamlar tutmuyor. 3-4 saatlik işe daha fala para almak için 10-15 gün süre verenler olduğu için. Bionluk vs takılıyordum eskiden ama oralarda ölücü kaynıyor. Referanslar felan iyi gidiyor şuan.

Forumdan bir çok kişiyle de bu fiyattan çokça iş yaptım. Herkes başta çok fazla diyor ama iş bitiminde alan memnun yapan memnun o yüzden sıkıntı yok. Referansla çok iş geliyor şuan hala çok fazla freelance iş geliyor yetişemiyorum ama şuan bir abimin projesini yapıyorum. Oda TBT den. Markette uygulamalarım var aylık ortalama 750 ₺ - 1.500₺ arası geliyor. Onun dışında yaptığım freelance işlerde bakım anlaşması vs var. Ek geliştirme falan geliyor. Böyle böyle birikti işte. Halen çalışmaya devam ediyorum günlük ortalama 17-18 saat kod yazıyorum sadece hafta sonu dinlenme vaktim. Evlenene kadar böyle evlendikten sonra sadece işime odaklanacağım o zamana kadar sınırları zorluyoruz işte :)

@tolgasen hocam evlilik konusunu aştım. Evlendiğim zamanki giderleri ayrı bir şekilde ayırdım kenara. Yani sıkışacağım bir durum olmaz çoğu zaman. Örneğin 150₺ param varsa her zaman kafamda 100₺ param olduğu vardır. 50₺ yi unuturum kötü gün parası diye. O yüzden böyle bir sıkıntıya girmem. Zaten ufaktan ufak ev aletleridir, yemek takımıdır o dur budur indirime vs girince satın alıyoruz. Bir çok şeyi aldık zaten çok bir şey kalmadı. Koltuk ve beyaz eşyalar kaldı bunlar da ev olduktan sonra alınacak şeyler. Evi aldıktan sonra satmayı düşünmüyorum. Satarsam da belki işim yüzünden satarım. Onun dışında düşünmem. 

MhmdAlmz tarafından 29/Oca/20 08:32 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Selamlar hocam..O rakamlara faize bulaşmadan ev almak istiyorsan şu an bakir ancak gelecekte gelişecek bölgeleri tercih edebilirsin.

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Erkek

hocam Rabbim hayırlısıyla yuvanı kurmayı nasip eylesin.

senin yerinde olsam eminevim, birevim gibi firmalara giderim. evlenmene 2 sene var diyorsun. bu sistemlerde maksimum 1,5 sene içinde paranı alacak bir sisteme girerim. tahminim 300 bin civarında bir gruba rahat girebilirsin.

evlenmeden önce 300k(tahmini) paranı alınca uygun fiyata, evlenmeyi düşündüğün insanla bir ev beğenerek alın derim. 

böyle sistemlere girmeyi düşünürsen önceevim https://www.onceevim.com/ firmasını öneririm sana. sahibi cavit beyi tanırım. zamanında bize çok maddi ve manevi yardımı oldu. görüşmenizi de sağlarım istersen.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@akrepkral53, hocam hali hazırda eminevime başvurum var. Eminevimi ödüyorum zaten. Onda problem yok. Zaten elimdeki parayı komple eminevime verip (yaklaşık 10 aydır eminevim taksidi ödüyorum) teslim süresini erkene çekip direkt ev de alabilirim. Ama nakit sıcak parayı direkt eminevime vermekte istemiyorum açıkcası dünyanın bin bir türlü hali var ne olacağı belli olmaz.

@SaNaL_AjaN, hocam yatırımlık bir durumum yok. Önce oturacak bir ev alayım.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

@akrepkral53, hocam hali hazırda eminevime başvurum var. Eminevimi ödüyorum zaten. Onda problem yok. Zaten elimdeki parayı komple eminevime verip (yaklaşık 10 aydır eminevim taksidi ödüyorum) teslim süresini erkene çekip direkt ev de alabilirim. Ama nakit sıcak parayı direkt eminevime vermekte istemiyorum açıkcası dünyanın bin bir türlü hali var ne olacağı belli olmaz.

Hocam ben şehrini bilmediğim içn yorum yapamıyorum ancak mutlaka oturulacak bir daire alablirsin diye düşünüyorum..Hem oturur kira derdinden kurtulursun hemde yatırım yapmış olursun.Ev almadığın her ay kira+evin değer artışı kadar kaybın oluyor.(parayı değerlendirmediğini düşünerek söylüyorum)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Hocam ben şehrini bilmediğim içn yorum yapamıyorum ancak mutlaka oturulacak bir daire alablirsin diye düşünüyorum..Hem oturur kira derdinden kurtulursun hemde yatırım yapmış olursun.Ev almadığın her ay kira+evin değer artışı kadar kaybın oluyor.(parayı değerlendirmediğini düşünerek söylüyorum)

İstanbulda yaşıyorum hocam. Hatırladığım kadarıyla emlak işi yapıyordun sen Antalya da. 

200 bandında ev biraz zor burda 250 falan neyse de. Çok uzak yerlerde bulabiliyorsun 200 e. İstanbulun trafiği bellidir. Her gün 3 4 saat yol çekmek istemem. O yüzden biraz daha eski uygun bir şey bakıyorum. Sıfır zaten imkansız. Vardı bir kaç ev 250 bin TL ye ama hepsini vermem gerekiyordu bunun için. Kenarda hiç param kalmıyordu vazgeçmiştim. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    SaNaL_AjaN bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

İstanbulda yaşıyorum hocam. Hatırladığım kadarıyla emlak işi yapıyordun sen Antalya da. 

200 bandında ev biraz zor burda 250 falan neyse de. Çok uzak yerlerde bulabiliyorsun 200 e. İstanbulun trafiği bellidir. Her gün 3 4 saat yol çekmek istemem. O yüzden biraz daha eski uygun bir şey bakıyorum. Sıfır zaten imkansız. Vardı bir kaç ev 250 bin TL ye ama hepsini vermem gerekiyordu bunun için. Kenarda hiç param kalmıyordu vazgeçmiştim. 

Evet doğrudur hocam Antalya'da emlak işi yapıyorum.Malum kira ve artan konut fiyatlarını göz önünde bulundurmak adına bir çözüm önermek gerekirse gerek düzenini bozmamak adına gerek bölgeyi değiştirmemek adına alacağın evi kiraya vereceksin arada ki fark ı sen vererek oturduğun eve devam edeceksin.İlerde şartlar değişirse dilediğin bir muhittte dilediğin evde oturabilirsin.Ancak kabul etmk gerekir ki sıcak para her gün eriyor kira ve konut fiyatları bir o kadar yukarı çıkıyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

Valla ben biriken her parayı hemen apart daireye gömüyorum. Daha 1 ay önce ev sahibinin acil nakit ihtiyacı (oğlu trafik kazası geçirmiş) nedeniyle 70 metrekare dubleks sıfır apart daire (3. kat) aldım. Şuanda havalar soğuk mart nisan gibi nasip olursa evin içine eşyaları da yerleştirip kiraya verecem.

Toplam Hit: 6009 Toplam Mesaj: 50
ev para