Ev Tipi İçme Suyu Arıtıcı Filtreleri Hakkında
-
Babamlar İhlas'tan almışlar yıllardır İhlas takibini yapıp filtrelerin değişme vakti gelince gelip değiştiriyorlardı. Yalnız filtrelere piyasanın 2-3 katı fiyat çekiyorlar. Ben filtreyi internetten alıp kendim değiştirsem olur mu ? Zaten sökmesi basit kavanoz kapağı gibi geçmeli bir sistemi var. Bu sistemlerde kullanılan filtreler standart mı yoksa her markanın farklı sistemi mi var ?
Şuna dikkat et, şu markayı öneririm tarzı yorumlarınız varsa okumak isterim.
-
Kendin değiştirebilirsin sikinti olmaz.
En kaliteli membran filtre filmtec ama diğerleri de şebeke suyu çok kötü değilse kurtarir.
-
cihazı sök, fındıkzadeye git, su arıtmacıların hepsi orada, dikkat edeceğin tek husus abd üretimi filtre almak, gerisi hikaye. hayret edeceksin tuzlu deniz suyunu içme suyuna çeviren filtre bile var :| (20 kullanımda ölüyor ama can kurtarır)
-
Valla aynı dert var adamlar alıştırdı milleti filtreden geçiriyorlar.. Tek filtre 6 ayda bir diğerler de yılda bir ya da daha uzun süreyken adamlar sürekli tüm filtreleri değiştirme derdinde neden böyle sorunca ancak isterseniz değişmeyelim diyorlar bir de yetkili olmayan servisler var onlar da arıyor arada takip etmek gerekşyor..
-
Biz 16 yıldır BMS marka arıtma kullanıyoruz.
Filtreyi ise 3-4 yılda bir servis değiştiriyo.
Suyun tadı değişince hemen filtrenin zamanının bittiği anlaşılıyor.
-
Bende de arıtma cihazı var fakat yine de çok güvenemiyorum.
Arıtma cihazlarının filtresi şebeke suyuna karışmış arsenik gibi kimyasalları suzebiliyor mu? Yoksa sadece belli bir nm boyutundaki materyalleri mı ayikliyor?
Arıtıcı içerisindeki filtreler hangi maddelerden yapılıyor, suya karistirabilecegi kimyasal veya petrol türevi içerir mi?
Aklımı kurcalayan sorular bunlar. Umarım cevapları bilen bir arkadaş konu açılmışken yanıtlar.
-
bime gelmiş 599 tl acaba iyimi bende düşünüyorum damacana ucuz ben 3.5tl den alıyorum burada ama taşımaktan bıktım
PanxeR tarafından 02/Nis/20 01:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Tecrübem yok fakat değişir takipteyim
-
Damacana sikilen ülkede damacana mı alınır amk ?
-
MbK bunu yazdı
Biz 16 yıldır BMS marka arıtma kullanıyoruz.
Filtreyi ise 3-4 yılda bir servis değiştiriyo.
Suyun tadı değişince hemen filtrenin zamanının bittiği anlaşılıyor.
O kadar uzun süre dayanması imkansız. 6 ayda 1 değişmesi gerek filtrelerin. Mebran ise 2 senede 1.
Filtrelerin ne işe yaradığını bilmeyenler için dev hizmet :
-
bende bakıyorum şu sıralar ama kararsızım. güvenilir lazım.