Evrende Yok Etmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı
    TaRuZ bunu yazdı

Bizim evrenimizde hiçbir şey %100 yok edilemez. Hiç olmadı bir enerji çeşidine donusur. Peki ya paralel evrenlerden birinde bu kural geçerli değilse? 

Evrenin atık merkezi... :) Peki yokluğu nasıl aciklayacagiz? 

Piramitlerin ya da stonehange in nasıl yapıldığını açıkladığımız gibi:) aciklayamayacagiz. Yokluğa sadece matematiksel bir formül bulabiliriz belki ama teknik bir tanım yapmak ve içini doldurmak imkansız bence.

Errare Humanum Est
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bordomavi
    bordomavi's avatar
    Erkek

Yok olmaz ama bilgi ise karadeliğe düşerse yok olabilir ..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Hocam karadelik hakkında bilgimiz var mı?  Belki yok olmuyordur? İnsanoğlu tanimlayamadigi, aciklayamadigi herseye yok diyor... Aslında yok dediğimiz şey hakkında bilgi sahibi olmadıklarımız

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bordomavi
    bordomavi's avatar
    Erkek

maddeyi çok aşırı derecede sıkıştırdığını bilgiyi yok ettiğini duymuştum, kesin bilgi değildir kesin bilgiyi ulaşmak şuan için imkansız ..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı

Eğer evrende hiçbir şey yok olmuyorsa, evrenin memory' sinin belli olduğu ve içeriğindeki dinamiklerin algoritmalarının ise en temel yapıtaşında herbirinin kendi yapay zekalarına sahip oldukları ve istedikleri (evren için gerekli olan) boyutlara girebildiklerini mi varsayabiliriz ? Bu çok iyi bir memory optimizasyonu değil midir ? Evren asla şişmeyecek ? Bilgisayarlarla da yakın gelecek de böyle birşey yapmak mümkün olabilir mi ? Yani big data yerine gerektiğinde bize verileri getirecek küçük çaplı yapay zekalar ?

Boşluğu bilgi depolamak için kullandığımızı düşün abi ? CLOUD!! 

ben diyorum içerdeki veri sabit, evren için böyle. hiçbir şey yoktan varolmuyor ve yok olmuyor. yani senin 1 tb lık hdd nin içindeki verilerin hiç artmadığını ama sen hangi programı istersen iste, o küçük kodların ona evrildiğini düşün.

Mümkün olur mu bilmiyorum.  Ama demek istediğim şey şu. Bizim örneğin wifi ile uyduya gönderdiğimiz verileri uyduya değil de boşluğa göndermeyi düşün.  Ben bunu kastettim.  Sana maksimum alan. Zaten uyduya gönderirken adresler vs vs belli.  Bunları boşlukta bırakıp daha sonra istenildiği zaman çağırılırsa zaten maksimum alanı elde etmiş olmaz mıyız belli de sınırsız veri olur.  Verilerin neyden ibaret olduğunu bilmiyorum. Bu yüzden sınırsız demiyorum. Şey gibi bişey oluyor bu noktanın bile sınırsız noktadan oluşması gibi bişey.  Yeterli veri alanı için hava kullanılabilir ki bence kullanacaklar.  Tabi radyasyon yapmaz ise. Aslında teslanın yapmak istediği gibi dünyayı elektrik alan içerisine almak gibi elektrik bedava yani.  Biz de elektrik değil de veri ile dolduralım??? 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Madde ve enerji ayni seydir, madde enerjinin yogunlasmis hali olarak kabul edilir. Bunlar bir birine donusebilir. bkz: e=mc2. Ancak evrende hicbir sey yok olmaz.

Bilgi ise bir duzen ya da patern olarak kabul edilebilir. Bizim anladigimiz manada beynimizdeki bilgi noron baglantilarindan ibarettir, yani bir duzen, eger olursek bu baglantilar yok olacagi icin duzen ya da patern bozulacaktir, bilgi yok olacaktir. 

En temelde atomun kendisi bir duzendir, zayif nukleer kuvvet, guclu nukleer kuvvet, elektromanyetik kuvvet gibi temel kuvvetler ile bir arada duran yogunlasmis enerjiden (kuark, elektron) bir yapi. H2O yani su molekulu bir baska duzendir, birden fazla atomun olusturdugu bir duzen (patern-bilgi). Molekuller buyudukce amino asitler, proteinler, hucreler, canlilar diye basitten karmasiga dogru duzen devam eder. Insan da doganin urettigi en karmasik duzenlerden birisidir, ancak temel anlamda doga kanunlari cercevesinde olusmus bir duzenekten ibarettir.

Bu anlamda bilgi insan beyninde, noron hucrelerinin birbirleri arasinda kurdugu cesitli kombinasyonlardaki baglar ile tutulur. Dijital anlamda ayni bilgi 1-0 larin kombinasyonlari ile tutulur, kagit uzerinde harf kombinasyonlari ile vs. Ancak sonucta ortak olan tek sey ortada bir patern oldugu. 

Ozet: madde yok olamaz ancak bilgi yok olabilir, nasil encode edilmis olursa olsun.  Bilgi ile ilgili aklima gelen tek fizik kurali hic bir bilginin isiktan hizli yol alamayacagi. bkz: buyukbaba paradoksu.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    RimPalace bunu yazdı

yok :D

b = m + 5 ise

2b = 2m + 10

4menü + 2m +10 = 22 x4

6m + 10 = 88

6m = 78

m = 13

b = m + 5

b = 13 + 5

b = 18 :D 

Bu ne amk? Brutal force ile dogru sikki bulmus :P O kadar matematigim olmadigindan dolayi gidip doneciden bi yarim yiyorum kafam rahat :D

Cigu bigule :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    RimPalace bunu yazdı

4 arkadaş avm gitmiş

kfcden 2 menü alana 1 bilet bedava imiş

bunlar 4 menü almış 2 bilet beleşe gelmiş

2 biletide girişte almış

bilet fiyatı menüden 5 lira fazla imiş

bunlar kişi başı 22 lira ödediyse bilet kaç liradır ?

2016 ygs matematik sorusu

@MhmdAlmz

Soru burgerking den gelseydi cozulurdu ;)

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Erkek

Gece kafam güzeldi biraz beni tribe soktu hocam konun okuyorum okuyorum trbibe düştüm beynim yanacaktı en son baktım elde var sıfır terk ettim konuyu :D

Edit: Bir konuda kalbini kırmıştım sanırım özür diliyorum burdanda kalbini kırdıklarımdan ve senden saygılarımla...

GoldenWorld tarafından 27/Mar/16 13:11 tarihinde düzenlenmiştir

İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı

4 arkadaş avm gitmiş

kfcden 2 menü alana 1 bilet bedava imiş

bunlar 4 menü almış 2 bilet beleşe gelmiş

2 biletide girişte almış

bilet fiyatı menüden 5 lira fazla imiş

bunlar kişi başı 22 lira ödediyse bilet kaç liradır ?

2016 ygs matematik sorusu

@MhmdAlmz

Soru burgerking den gelseydi cozulurdu ;)

Burgerking'in reklama parası yetmemiş Kfc reklamı kapmış demekki .

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 6094 Toplam Mesaj: 52
evren yok etmek