Firefox Şifrenizi Sakın Unutmayın ! [Aman Dikkat]
-
Herkese selamlar.
Bitli götüm durur mu, gece gece iş aldık başımıza.
PC'deki ekran kartının RGB'leri senkron değil diye format attım, kurulum vs yaptım sıfırdan. O sorunu hallettik bir şekilde ama Firefox'u kurduktan sonra verilerim geri gelsin diye hesabıma giriş yapmaya çalıştım, şifresini sanırım Caps lock'tan dolayı 3 kez yanlış girince "15dk bekle, bi hava al sonra yine gel" dedi.
Ben de 15dk seni mi bekliycem dedim ve şifremi sıfırladım, sıfırlamaz olaydım...
Diyor ki Firefox abi, "Biz senin verilerini ŞİFRELEYEREK tutuyoruz ve bu verilerinin şifresini çözmek için kullandığımız anahtarı da senin hesabının şifresini kullanarak oluşturuyoruz. Sen şifreni unutup yenilersen, senin datana ulaşacak olan anahtarı da kullanılamaz hale getirmiş oluyorsun ve elinde bir yedek dosyan yoksa ya da başka bir cihazda verilerin durmuyorsa, geçmiş olsun. Yapabileceğimiz hiç birşey yok."
Ben yandım sizler yanmayın. 6 yıllık emeğim, yer imlerim işimi kolaylaştıracak kısayollar vs hepsi uçup gitti. Geri gelmeyeceğine inandım artık. Support için bilet oluşturdum ama sanmıyorum yardımcı olacaklarını. Support forumu benim gibi hıyarlık yapanların konularıyla dolu.
Kalın sağlıcakla. (:
-
eee yedeği nereye alıyormuşuz bizde firefox cuyuz 2004ten beri
-
%APPDATA%\Mozilla
full backup
7z a -mx=9 "mozilla_appdata.7z" "%APPDATA%/Mozilla"
site tercihleri hariç
7z a -mx=9 "mozilla_appdata.7z" "%APPDATA%/Mozilla" -x!"Mozilla/Firefox/Profiles/*/storage/default/http*"
YekteranBaymedir tarafından 18/Şub/23 01:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Onlar sifrelenmiyor aslinda , cloud icin sifreleme var ama sync yaptiysan lokalde o dosyalar appdata duruyor. Belki geri getirebilirsin de zor gibi. Ben bir keresinde yer imlerimi yanlisikla silmistim bir ay uyuyamadim
-
my4 bunu yazdı
Onlar sifrelenmiyor aslinda , cloud icin sifreleme var ama sync yaptiysan lokalde o dosyalar appdata duruyor. Belki geri getirebilirsin de zor gibi. Ben bir keresinde yer imlerimi yanlisikla silmistim bir ay uyuyamadim
Aynı kaderi paylaşıyoruz.. Senelerce biriken tüm yer imlerim puff oldu uçtu kabus gibiydi.. Gece gece aklıma geldi yine canım sıkıldı
-
YekteranBaymedir bunu yazdı
%APPDATA%\Mozilla
full backup
site tercihleri hariç
7z a -mx=9 "mozilla_appdata.7z" "%APPDATA%/Mozilla" -x!"Mozilla/Firefox/Profiles/*/storage/default/http*"
hele sen nereyesun yavvv
-
Şu yer imlerini kullanmayan bi ben miyim ya :D Çok mu rutinim anlamadım.
Ama tam benim yapacağım manyaklık hareketleri bunlar. Çok kez böyle emeklerimin üzerine phpmyadmin'e sürüklediğim bi sql dosyası ile veya shift delete ile çöp ettim :D
Geçmiş olsun.
-
YekteranBaymedir bunu yazdı
%APPDATA%\Mozilla
full backup
site tercihleri hariç
Çok cahilim anlamadım, dosya yolunu biraz karıştırdım ama bulamadım işime yarayan bir şey.
@my4 Format attığım için pc'de eskiye ait hiç bir şey yok, o yüzden ulaşamıyorum zaten :/ Gitti ya yapcak bir şey yok :(
-
GodKlaus bunu yazdıYekteranBaymedir bunu yazdı
Çok cahilim anlamadım, dosya yolunu biraz karıştırdım ama bulamadım işime yarayan bir şey.
@my4 Format attığım için pc'de eskiye ait hiç bir şey yok, o yüzden ulaşamıyorum zaten :/ Gitti ya yapcak bir şey yok :(
bundan sonrası için yedek alınacak konum ve yedek almak için örnek 7zip komutları
giden gitti
senelerdir firefox geçmişimi temizlemiyorum ve birkaç bilgisayar değiştirdi gösterdiğim profiller
sadece profili değil (APPDATA\Mozilla) PROGRAMFILES'daki exe klasörünü de yedekleyin, zira exe ile profilin sürüm uyuşmazlıklarında ayarlar göte gelebilmekte
firefox sync'e üyeyim, onedrive'da, usb bellekte ve usb hdd'de yedek tutuyorum
önemliyse, kabetmeden önce değerini bilmek gerek
-
eğer pc'n de tpm aktif değil ise o belirtilen yolda file recovery toollar ile bakar kurtarma ihtimalin var bro ama biraz uzun ve kesin olmayan bi işlem.
-