Fotoşop Kılavuz Çizgi, Damlalık, Clipping, Aydınlık Karanlık Yapamadım İşte Yardım İstiyom.
-
şindi cetvelle klavuz çizgiler oluşturuyoruz peki onları sonra nasıl kaldırcaz? kaldıramadım sinir oldum sinir.
hue saturation yapınca damlalık niye aktif olmuyo niye koymuşlar onu oraya?
variations kısmında show clipping neye yarıyo basıncada aynı basmıyıncada?
aydınlık ve karanlık bölgeleri birbirine nasıl eşitliyebiliriz?
-
2 yorumdada aynı sözler. ablaya saygı gösterin:)bu onun özelliği. biliyorsanız yardımcı olun.
fotoshopda klavuz çizgi damlalık clipping aydınlık karanlık tarzı işlev istiyor. fotoshopcu lar iki laf etsinler.
benim diyeceğim fotoshop görsel eğitim kaynakları var. onlardan yararlanabilirsin ama burdada illaki yardım ederler.
-
Hue/saturation'da üstteki seçeneği Master'dan başka bir ayara getirirsen damlalık aktif olur.
Variations kısmında da Fine-Coarse seçeneği ile oynadığın zaman Show Clipping'in ne işe yaradığını anlayabilirsin.
Son sorunu ve ilk sorunu tam olarak anlayamadım.
-
2000 sayfaya eşdeğer olduğu iddia edilen setin g...ne kodum bitirdim oley oley oley tarif edilemez duygular içindeyim :P işte bazı şeyler oldu anlamadıklarımı sormuşum çokzor olmasagerek bilene. şindi sorduklarımın cevabını bulup beginner psdci oldum anne demek istiyom mümkünse.
-
biüyeolamadım güsel anlatıyon ya :P teşekkür ediyom şindi show rulers yapınca cetvel çıkıyo cetvel çıkınca cetvele tıklıyıp sğa çekince kılavuz çizgi atıp x y düzleminde bi yere odaklanıp daha rahat çalışıyoz peki o çizgileri nasıl kaldırıyoz?
resimde levelsteki aydınlık karanlık bölgelerin ayarı varya, aydınlık karanlık bölgeyi eşitleme olayı varmış psd6 için buldum cs3 için bulamadım otomatik yaptırmış olucam yani.
-
Move Tool'u seçip cetveli rahatlıkla resminin dışına çekebilirsin. Ayrıca kayıt ederken de bu çizgiler gözükmüyor. Eminim biliyorsundur sadece Dipnot :)
-
Son soruna bakmadım çünkü bende de CS2 var. CS3'e geçemedim daha.. Ama yine de bir bakayım farklı bir şey var mı diye...
-
1. sorunun cevabı: simdi cetvel uzerinden bir cizik aldın diyelim ki biz bunlara "guides" die isimlendiririz. simdi guidesi istedigimiz bir yere sabitledik. bir kac tane cizik (guides) oldu PS dökümanında.. simdi geldik bunları yok etmeye... aynen sunları uyguluyorsun ve gidiorlar :)
menuden VİEW menusunu ac orada SHOW un ustunde durudugunda yana menu acılacak ve oradan "guides" in basındaki tik isaretini kaldırırsan artık senin ciziklerin gozukmeyecek... tekrar gormek istersen gene aynı menuden tik koyarak yapabilirsin.
son sorunu anlamadım kusura bakma... bakem bi daha okuyam dedim gene olmadı. :)
-
wassh bunu yazdı:
-----------------------------1. sorunun cevabı: simdi cetvel uzerinden bir cizik aldın diyelim ki biz bunlara "guides" die isimlendiririz. simdi guidesi istedigimiz bir yere sabitledik. bir kac tane cizik (guides) oldu PS dökümanında.. simdi geldik bunları yok etmeye... aynen sunları uyguluyorsun ve gidiorlar :)
menuden VİEW menusunu ac orada SHOW un ustunde durudugunda yana menu acılacak ve oradan "guides" in basındaki tik isaretini kaldırırsan artık senin ciziklerin gozukmeyecek... tekrar gormek istersen gene aynı menuden tik koyarak yapabilirsin.
son sorunu anlamadım kusura bakma... bakem bi daha okuyam dedim gene olmadı. :)
-----------------------------yada o guidesleri nasıl getirdiysen öyle kaybet :))
yani cetvel üzerinden sürükleyip bırakınca çalışma alanına guides leri eklersin tekrar guideyi tutup cetvel üzerine sürüklersen kaybolur.
-
view menüsüne gir oradkilerde kılavuz çizgilerini gösterme diye bir seçenek ve daha bir sürü seçenek var...
Sizin kuşağın sorunu biraz kitap okumamak galiba her şey birisi anlatılınca anlaşılıyor ama yok dizimi kırıyım bir kitap okuyum da anlayayım yok gibi.. Kendinizi de şartalndıryorsunuz anlamıyorum diye amam biraz çaba gösterseniz her şeyi halledeceksiniz...
Piyasada bir sürü fotoşop kitabı var.. Yenisi değilse bile eski kitapçılarda eski kitaplar da işinize yarar.. İnternette görsel CDleri var vs vs
-
hobaa herkes üstüme gelmiş bikerem kılavuz çizgileri show guidesten kaldırınca show guidese bidaha tıklıyınca geri geliyo movetoolla kaldırınca geri gelmiyo
aydınlık karanlık bölgeler şeysini halledemedim şindi aydınlık bölgeler derken levels yapınca beyaz damlalığa tıklıyon aydınlık biyere tıklıyon resimde, sona siyah damlalığa tıklıyon karanlık biyere tıklıyon işte o aydınlık karanlık bölgeleri anlatmaya çalışıyom otomatik eşitlemenin yolu felan olmalı