Fransa Karikatür Dergisi Charlie Hebdo Saldırısı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
-
S.a Hocalar
Benim şahsi görüşüm bu olayın savunulucak tarafı yok, yalnız karikatürleri de inceledim, İslam Dünyasının Peygamberi hiç resmedilmemişken, karükatürünü çizmek, bu karükatürlerde hakaret tarzı çizimler olması. Baktığımda benimde garibime geldi, bence buda yanlış olan, ama bunun karşılığı ölüm olmamalı, islam dünyasınında mantıklı bi cevap veremeyeceğini düşünürsek, en kolay olanı yapmaları acımadan gözlerini kırpmadan söz konusu ALLAH / MUHAMMED olduğunda öldürmeleri. İslamafobi anlayışını körükleyen bu düşünce yapısına nasıl dur denir, zarar verdiği nasıl anlatılır. bilemedim.
-
Ben Tengriciyim ama adamlara helal olsun. Biri benim inançlarım ile dalga geçsin bende susayim var mı öyle dava... herifler kaç senedir hakaret ediyorlar bir de bunun adı düşünce özgürlüğü oluyor.
-
Islam dusmanligini koruklemek icin yaptirilan olay baskada bi cacik degil.
-
x JahR bunu yazdı
S.a Hocalar
Benim şahsi görüşüm bu olayın savunulucak tarafı yok, yalnız karikatürleri de inceledim, İslam Dünyasının Peygamberi hiç resmedilmemişken, karükatürünü çizmek, bu karükatürlerde hakaret tarzı çizimler olması. Baktığımda benimde garibime geldi, bence buda yanlış olan, ama bunun karşılığı ölüm olmamalı, islam dünyasınında mantıklı bi cevap veremeyeceğini düşünürsek, en kolay olanı yapmaları acımadan gözlerini kırpmadan söz konusu ALLAH / MUHAMMED olduğunda öldürmeleri. İslamafobi anlayışını körükleyen bu düşünce yapısına nasıl dur denir, zarar verdiği nasıl anlatılır. bilemedim.
''
islam dünyasınında mantıklı bi cevap veremeyeceğini düşünürsek,'' ya sabır ya sabır arkadaşım kim bu islam dünyası ? he kim? bir temsilcisi mi var?
ortada yaşayan bir peygamber mi var ? sen kimi yada kimleri islam dünyasının temsilcileri olarak addediyosun beyninde ?
he söyler misin? ne yani her olayda ''islam bey gelip şunlara cevap verir misiniz değerlerimize hakaret etmişler''
mi diyecez ? arkadaşım bak burda bilgilerimizi düşüncelerimizi paylaşıyoruz eyvallah bu çok güzel ama
neden mantıklı şeyler yazmıyosun? hadi mantık herkezde olmaz neden aşağılıyosun ?
şimdi buraya 10 sayfa şey yazabilirim hocam emin ol
yalnız şunu söylemek istiyorum bu olayda yönetmende oyuncuda aynı kişi
anladın mı ?
o yüzden gelip burda fevri bir olay üzerinden dini yorumlamakla
saçmalamış olursun
-
bana adamlar profesyonel geldi. silah kullanımı falan. ardından çıkan bize dokunmasa bari. psikopat herifler
-
reklam kokan hareketler bunlar bok at izi kalsın .
sanki avrupadaislam karşıtlığı yokmuş gibi birde bu oyunu TEZGAHLANMASI çok manidar ;)
ama şuda var ki ne olursa olsun bi insanın öldürülmesinin hiç bir açıklaması olamaz.
Hz. Muhammed peygamerliğini ilan ettiğinde de dışlanıp taşlanıp dalga geçilmişti fakat kimseyi gidip öldürmedi yada öldürtmedi.
şimdi böyle güzel bi peygambere inanıyoruz fakat niyeyse bi türlü ahlakını ve yaptıklarını bizden yapmamamızı istediklerini bir türlü
anlayamıyoruz.
dünya hayatında kimsenin ölmesi veya yaşaması gerektiğine başka bi insan karar veremez.
bunu yapanların kesinlikle peygamber sevgisinden dolayı yaptığına hiç bir şekilde inanmıyorum.
gerçekten hz. muhammedi anlayan bi insan bi insanı öldüremez.
-
edit
AllahinOglu tarafından 25/Oca/15 14:22 tarihinde düzenlenmiştir -
şahsi fikrim her ne kadar inanmasan da insanların kutsal değerlerine hakaret etme hakkın yoktur. takarım öyle özgürlüğe de özgür düşünceye de
bu işi yapan terörist piçler de yakalanır cezalarını çekerler inşallah
-
edit
AllahinOglu tarafından 25/Oca/15 14:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Biz bunların hergün yaşandığı bi coğrafyadayız.
-
Avrupa da " inanç " düşünce olarak kabul edilir. Dolayısı ile inancı eleştiren yayınlar düşünce eleştirisidir. Aynı dergiler de Hristiyanlık ile ilgili de çok sayıda aynı tarz karikatürler yayınladılar.