Gelecekte Hangi Meslek
-
bilinenlerin dışında(hukuk,gıda,tıp vb) mekatronik müh. diyorum
-
Daha bir kaç gün önce Linkedin de incelediğim liste.
Nasıl ama ?
-
pzevenklik afedersin
-
TxT bunu yazdı
Daha bir kaç gün önce Linkedin de incelediğim liste.
Nasıl ama ?
İnceledim. Ciddi sektörler var gerçekten.
-
izzmarit bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Gelecegin meslegi diye bir sey olmaz olur mu ya (:
Genetik guzeldir simdi de gayet guzel bence uzunca bir sure hep guzel olacak.
Astrobiyoloji de onumuzdeki 50 yilda guzel olur diye dusunuyorum.
Bugün astrobiyolojiden mezun olsam 50 yıl sonra zaten ölürüm :D
Torunlara okutmak mantıklı ama :)
Dusunsene karbon tabanli olmayan bir hayat bulacaksin mesela, o gune kadar kimsenin gormedigi nasil olabildigini kimsenin bilemeyecegi bir canli, evet birtakim modeller yapmis olunacak ama belki hic calismadigimiz yerden gelecek, evet kimyayi fizigi biliyor olacagiz ama bugun kendimizi de bilmemize ragmen bu dunyadaki canlilik bile ne kadar sasirtici ve aciklamasi guc, bir de o kesfedilen yepyeni canlilarin canliligini anlamaya anlatmaya calistigini dusun... bence muthis heyecan verici bir sey, gorebilmeyi, o ekiplerin parcasi olabilmeyi cok ama cok isterdim ama dedigin gibi iste, insan omru...
Karbon tabanlı ama yine de farklı bir durum diye yazayım; Satürn ün uydusu Titan daki metanı biliyorsundur. Titan uydusunda metan sıvı haldedir ve tıpkı bizim dünyamızdaki gibi metan denizleri, okyanusları, gölleri hatta yağmurları vardır.
Metan ile yaşayabilen bakteri veya çok hücreli bir canlı var mı çok merak ediyorum.
qoqo tarafından 08/Şub/19 15:43 tarihinde düzenlenmiştir -
yapay zekayla yazılım endüstri kripto para endüstri 4,5,6,7,8,9 sıfır mühendisliği
-
Tabii ki de genetik ve biyomühendislik. Crispr ile artık evrimimize hükmetme şansına sahibiz.
-
NighT_JudGe bunu yazdı
Sosyoloji veya Psikoloji
Artı olarak din adamlığı.
-
tosun bunu yazdı
Madencilik
-
Robotik, elektronik, kodlama.
(Meslek degil ama sektor olarak yazayim dedim)
telekom tarafından 08/Şub/19 18:11 tarihinde düzenlenmiştir