Genel Sağlık Sigortası ( GSS )
-
Ben de 21 yaşındayım, sınava yeniden hazırlanıyorum. Ünide kayıt dondurmak yerine kaydımı sildirdiğim için bir dünya gss borcum birikmiş
-
Bu konu forumda konuşuldu hatta borçlandırıp yarısına kadar ödemiştim bir ödeme ayını7geçirdiğim için borcu sıfırdan yani hiç7ödememişim gibi yine çıkardılar karşıma6olur mu öyle şey falan yazanlar oldu hatta maalesef oluyor arkadaşlar haa benimkisi gss değildi de kyk borcu idi ama fark eden bir şey yok.
Şu an çalışıyorum ve işi bırakıp üni okumak istiyorum tekrar kyk ya borcumu ödemediğim için burs çıkmaz değil mi ? Ödesem de yaş sınırı var mı burs bağlanması için ?
-
Yeşil kart cikart, bakilirsin. Oda olmassa suriye vatandaşligina gec.
-
mkyb bunu yazdı
Suriye vatandaşlığına geçin ödemeyin. Facebook'ta Suriye Kart veren sayfalar var.
Faşistlik olsun diye söylemiyorum. Götü boklu mültecilere yerli-yabancı kaynaklar akıtıldı. Vergisiz iş yaptıkları yetmedikleri gibi her anlamda destekleniyorlar.
Yazılım mühendisliği , bilgisayar mühendisliği diye kafa patlatma bak bunları bunları bilsen işin tamamdır. diyerek kurslar verildi.
Endüstri 4.0 muhabbeti için otomasyon kursları verildi.
Siyaset bilimlerine kastır yarın seni meclise sokarız dediklerine her türlü desteği verdiler.Aynı zamanda Sorostanda destek alıp New York'a giden Türkiyede Tedxte konuşan TC vatandaşı olmuş Suriyeliside var.
İlla Üniversite mi okuyacaksınız alın size karşılıksız burs verelim.
Yüksek lisans mı ? Oğlum salak salak şeylerle uğraşmayın piyasanın buna ihtiyacı var siz bu alanda çalışın , hazır bu projenin alıcısıda var. Alın para size destekte sınırsız.
Doktorluk yapın diyerek kıyak geçildi diye biliyorum.
Bunun dışında benim Surilere yapılan kıyaklar konusunda bilgim bu kadar. -
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/vatandas-prim-borcunu-odeyemiyor-208020h.htm
Sadece biz değiliz GSS odeyemeyen. Benim de 1253 TL var. İstikrarlı şekilde artıyor.
-
bir yandan işsiz adamdan para alınmasna kızıyorum . ben de dahilim bu gruba
diğer yandan 70 80 tl ile sosyal güvencenin olması iyi bişey . her ne kadar ssk berbat çalışsada önemli bir kaza durumunda hayat kurtarır .
-
bende de 600 tl var. neymiş 25 yaşından sonra kendimiz ödememiz gerekiyormuş, çalışmıyor olsan da 70 tl bulursun artık falan diye bakıyo devlet insana :D
bilmiyorum, cimer'e yazmıştım. aile bakanlığına falan yönlendirilmiş asldfkgjdgd
kaymakamlığa gidip tekrar gelir testi yapınca bu borç silinecek herhalde, öyle mi?
cevap gelmiş beyler:
SAYIN ******* 14.02.2019 TARİH ********* SAYILI CİMER MÜRACAATINIZA İSTİNADEN 17.03.2018 TARİHİ İTİBARİYLE 5510 SAYILI YASANIN 60.MADDESİNE İSTİNADEN RES’EN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINDIĞINIZ VE 2019/MART SONU İTİBARİYLE 616,97 TL GSS PRİM BORCUNUZUN OLDUĞU BELİRLENMİŞTİR. ANCAK YİNE YAPILAN İNCELEMEDE GELİR TESPİTİ YAPTIRMADIĞINIZ GÖRÜLMÜŞTÜR. İKAMET ETTİĞİNİZ İLÇENİN SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFINA MÜRACAAT EDEREK GELİR TESPİTİ YAPTIRMANIZ VE TEST SONUCUNUN 60/C-1 YEŞİLKART ÇIKMASI HALİNDE ADINIZA ÇIKAN BU BORÇ SİLİNECEK VE YEŞİLKART KAPSAMINDA GENEL SAĞLIK SİGORTASI ALINACAĞINIZ DEVLET HASTANELERİNDEN ÜCRETSİZ YARARLANACAĞINIZ HUSUSUNU
Daniel-Koo tarafından 17/Mar/19 12:25 tarihinde düzenlenmiştir
BİLGİLERİNİZE RİCA EDERİZ. -
izzmarit bunu yazdı
Konu varken bir sey danismak istiyorum.
https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu surdan baktigimda 2008de 18 yas alti baslamis gorunuyor ve 18i doldurdugum tarihte de bitmis gorunuyor. Baska da bir sey yazmiyor. Burda bir sey gormemem borcum olmadigi anlamina geliyor mu daha baska bir sey yapmak lazim mi?
y kromozomuna sahip değilsen devlet hanede kim sigortalıysa onun sigortasından yararlanmanı sağlıyor yani evet borcun yok
-
Daniel-Koo bunu yazdı
bende de 600 tl var. neymiş 25 yaşından sonra kendimiz ödememiz gerekiyormuş, çalışmıyor olsan da 70 tl bulursun artık falan diye bakıyo devlet insana :D
bilmiyorum, cimer'e yazmıştım. aile bakanlığına falan yönlendirilmiş asldfkgjdgd
kaymakamlığa gidip tekrar gelir testi yapınca bu borç silinecek herhalde, öyle mi?
cevap gelmiş beyler:
SAYIN ******* 14.02.2019 TARİH ********* SAYILI CİMER MÜRACAATINIZA İSTİNADEN 17.03.2018 TARİHİ İTİBARİYLE 5510 SAYILI YASANIN 60.MADDESİNE İSTİNADEN RES’EN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINDIĞINIZ VE 2019/MART SONU İTİBARİYLE 616,97 TL GSS PRİM BORCUNUZUN OLDUĞU BELİRLENMİŞTİR. ANCAK YİNE YAPILAN İNCELEMEDE GELİR TESPİTİ YAPTIRMADIĞINIZ GÖRÜLMÜŞTÜR. İKAMET ETTİĞİNİZ İLÇENİN SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFINA MÜRACAAT EDEREK GELİR TESPİTİ YAPTIRMANIZ VE TEST SONUCUNUN 60/C-1 YEŞİLKART ÇIKMASI HALİNDE ADINIZA ÇIKAN BU BORÇ SİLİNECEK VE YEŞİLKART KAPSAMINDA GENEL SAĞLIK SİGORTASI ALINACAĞINIZ DEVLET HASTANELERİNDEN ÜCRETSİZ YARARLANACAĞINIZ HUSUSUNU
BİLGİLERİNİZE RİCA EDERİZ.Yeşil kart vermek için kılı kırk yarıyorlar...
-
@izzmarit Ailede sigorta veya bag-kur emeklisi varsa ogrencilik gecmisin oldugu icin borc cikacagini sanmam.
@mkyb Isın espirisi tabi. Bu sistem oyle birsey ki yarin onlarida opecek gibi gorunuyor ((: Suriyeli konusu apayri bir mevzu. Gss Emeklilik gibi birseye de etki etmiyor. Bunu bu haliyle gundemde tutmak lazim.
@slanger Keske onceden prosedure baksaydin. Gecmis olsun.
@Nikoteen Evet yapilandirma zamaninda o maddeyi okudum sacma buldum. Bir taksit odemezsem hic odememis muamelesi gorecegime hic odemem daha iyi demistim. Sifira - sifir elde var sifir. Tam olarak bundan bahsediyorum bizlerin sorununu bu yapilanlar cozmuyor.
Bu havadan ortaya cikarilmis bir borc yuku. Birseyler degismezse faiz ustune faiz biniyor. Ben yansitilmaya baslatilan donemden bu yana hastaneye ugramamisim. Bu hak midir?@Enquinx35 Engellilerin sosyal yardimlasmadan aldigi 3 ayliklar ayda 1 olacak sekilde guncellendi. Daha sonra bu maasin baglanma kistasi olarak 947 tl kisi basina dusen gelir zirvasi var, evde emekli maasi alana zam gelmis 100 lira hoop ne oluyor yesil karti ve aldigi 3 aylik siliniyor.
Engelli adamdan yesil kart silen adam bize yesil kart baglar mi? Baglamaz.@italyan yabanci kaynak bizim harcadigimizin cok altinda. Yabancilarin verdiginin de nereye gittigi belli degil. AB nereye harcandiginin raporunu vermediklerini soyluyordu en son. Konumuz suriyeliler olsaydi devam ederdim once kendi problemimizi cozmek daha yerinde olur.
@coder2 Bunu kastettim iste bunca insan odeyemiyor. Uzerine faiz biniyor. Her secim doneminde faiz sifirlaniyor. Sonra kaldigi yerden devam ediyor. Onumuzde belediye secimleri var. Ama anlayamadigim bir sekilde eyt, beka, is vaadleri veriliyor.
Bu konuda genclerin eytsidir.@samaccc Oyle birsey yok guzel kardesim. Hangi saglik guvencesinden bahsediyorsun? Hastaneye gidip ucretli muayene olabilmek icin niye her ay bu sacma odemeyi yapalim. Sosyal guvence ile alakasi olmayan birsey.
Zaten sorunun temelinde de bu var. Ayda 70 lira veren adama ameliyat yapiyor mu? Yapmiyor. Ee nasil sigorta oluyor bu o zaman? Ilacimi mi vermis, sorunumu mu cozmus? Nasil ucretsiz oluyor?
https://www.haberturk.com/devlet-hastanelerinde-sigortasiz-muayene-ucreti-ne-kadar-muayene-katki-payi-sorgulama-hts-2046013-ekonomiSen ilac almaya gittigin zaman katilim ucreti gibi bir odeme cikiyor. Zaten saglik guvencen olmadigi icin hasta kabul muayene ucreti icin seni vezneye yolluyor. Parayi yatirmadan yine uzman doktora tedavi olamiyorsun. Boylelikle hem muayene ucreti hemde herkese otomatik yansitilan katilim payi odemis oluyorsun. Gerekceleride gereksiz yere saglik hizmeti kullanmanin onune gecmek. Katilim payi mevzusunu bu sekilde savunuyorlar. Sonuc olarak devlet hastaneside bu isi ucretli yapmis oluyor.
@Daniel-Koo Keske hersey bahsettikleri gibi olsa. Sana yesil kart garantisi var mi? Gelir testinden sonra borcu kabul ediyorsun. Burdan sonra her ay odeyemiyorsun. Oyle bir geliri olmayan milyonlarca vatandasimiz var.
gss gss prim borcu genel sağlık sigortası evlat vergisi gss 2019