Gerçek Manada Arabadan Anlayanlar
-
arkadaşlar bir kaç aydır araba değiştirmek fikrindeydim bundan dolayı 96 model uno sx vardı onu 7.400 e verdim .Ayrıca elimde 8000 lira gibi bir para da var. 10 bin de borçlanmak niyetindeyim.Yani üst limit olarak 25 bin lirayı zorlayabilirim.
Şimdi ben alacağım araca 5,6 sene binmek niyetindeyim al sat yapmayacağım. Bu sebepten dolayı bir süredir düşünüp taşınıyorum kafamda bir sürü modeller var ve kafam karışmış durumda.
Renault ve fiatlara karşı nedense bir önyargım var aklım devamlı alman araçlarına gidiyor. Bir aralar da hondalara toyotalara baktım. Ondan sonra bir dönem ford fiestalara focuslara falan aklım gitti. Sonra Skoda fabialara falan baktım. İşte bu süreçte kafam baya karıştı.
benim araçtan istediğim en önemli özellikler yol tutuşunun olması, uzun yolda ses gürültü olmaması yakıtta tasarruf, devamlı masraf çıkarmaması, Sürat yaptığında aracın güvensizlik hissi vermemesi(sürat tutkunu değilim ama öyle yollar oluyor ki ister istemez süratlanıyorsun örnek inegölden polatlıya)
Evet hocalarım 2005 den beri bu sitedeyim her konuyu bu forumda istişare ettik şimdi böyle bir konuda da size danışayım dedim ama sizden ricam araçların avantaj ve dezavantajlarını sunmanız ömründe sadece bir markaya binip de o markada fanatikleşen insanların olaya tek yönden baktığı gibi bakmadan yapacağınız önerilere ihtiyacım var.
-
Benim tavsiyem senin aradığın araç ford focus titanium yani en dolu modeli.
Parana göre bakarsın artık modeline.Tüplü modeli de km de 30-35 kuruş yakıyor.
-
opel astra, skoda octavia ve Golf arasından bir seçim yapmak mantıklı bence. Alman arıza yapmıyacak ve yol tutuşu iyi
-
Subaru impreza 1.5 awd hb 2007
-
bak hocam sımdı oncelıkle sana bazı sorularım olucak;
*aıle ıcın alıcaksın fakat sedanmı hacbackmı dusunuyorsun?
*sehır ıcımı sehır dısımı kullanıyorsun?
*uzun yolculuklar yapıyormusun?
*yakıt olarak ne dusunuyorsun?
-
Eski model focus, seat ibiza, pejo 207
-
arabadan anlamayı geçtim önc eekonomik durumuna göre karar vermen gerekioyr..
+ ne kadar yol yapıyorsun ayda ?
10bin de kredi çekeceğini varsayarsak aylık onunda bi ödemesi olacak sonuçta, arabanın bakım arıza vergi yi geçtim birde yakıt masrafı olacak ki benzin 5, lpg 2.6 larda geziyo şu an.
bunları hesaplayıp aylık ne kadar ayırabileceğine göre bi araba seçmen en mantıklısı bence..
mesele bi arkadaş 1.5awd impreza demiş, cidden güzel araba , awd si felan güzel artıları, bende almayı düşünmüştüm şimdiki arabamı alırken (ki hala satıp almayı düşünüyorum) yalnız araba afedersin it gibi benzin içebilir , tüpü takarsın 30-35 arası yakar, ayda 500-600 km yol ypaıosan sıkıntı değil, ama benim gibi aylık 2500 km yolun varsa büyük külfet oluyo.
çok para yoksa(yani zengin değilse) araba alırken ekonomik kısımları çok hesaplamak gerekiyo bu memlekette..aylık maaşının ne kadarını arabaya verebileceğini hesapla (vergi,aylık km - benzin,arıza,bakım, çekeceğin kredi vs toplamı) ona göre araba önerelim :) -
HoLyCat bunu yazdıSubaru impreza 1.5 awd hb 2007
mantıklı araba. al kullanamazsın zaten yakıtı falan derken. kaskosu hayvan gibidir spor araba ve risk grubunda. bide kaza yaptın mı dediğin gibi 5-6 sene elinden çıkmaz zaten
-
hocam renaulttan uzak demişsin ama megane2 bak derim istanbulda karma kullanımda 90tlye 360km yol yapıyorum tüple 25max 27 kuruş yakıyorum gazı 2.65ten alınca donanım olarakda 20-25bin arasına 1.6 lpg dynamic yada pri bak sunrooflu flan olanlarının sedan bulabilirsin kannımca. renault olduğu için ustası çok vardır parçaları biraz pahalıdır clioya göre ama heryerde hemen bulursun. satarkende hızlıca çıkartırsın elinde fazla zarar ettirmez. onun harıcınde ford focus arstra g kasa bak o fiyatlara ama astralarda 200-2004 arası bak focusun ghiasına bak. golf dersen 200-200leride o aralıkta bulabilirsin. ama megane kullanıcısı olarak aracı tavsiye ederim parana göre en yüksek donanımı almış olursun. sürüş keyfide sana cabası kalır.
-
ww > Golf ( benim favari aracım olduğıundan ilk yazdım )
opel > Astra
Toyoto > Corolla
Ford > Focus
-
Honda civic vtec es modeli pahali gelebilir ls modeline bak. Alman arabalari iceri ses alir toyota benim favorim zaten bugune kadar hep toyota kullandim suan da 1.4 d 4d var iceri ses girme muhabbeti yok. Bence japon arabalarina bak sorun cikartmazlar