Göktürkçe Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    theagartaman bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    Sencer bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

valla öğrenilse süper olur.Mesela 3-5 arkadaş öğreneceksiniz Göktürkçeyi.Gizli bişey konuşmak gerektiği zaman tak geçeceksiniz Göktürkçeye kimse bi bok anlamıcak :D

Ortamda İngilizce,Almanca falan bilen olabilir ama Göktürkçe diyince sıçar hepsi :D

Gokturkce derken arkadaslar yazi dilini kastetmisler galiba u235cigim.

bunun konuşma dili yok mu onuda öğrensinler işte tam olsun.Yazılan bişeyin okuşunuda olur elbette :D

O Bizim kullandığımız türkçeye çok benziyor aslında baya değişmişte gene bir kaç kelime aynı anlayabiliyorsun

Bizimkine benzemiyordur yahu.Bari Türkmenlerin konuştuklarına benziyor olabilir daha çok.Bizim dilin (Türkiye Türkçesinin) şuan %50 si dışarı kökenli zaten.

tahmin ettiğinden daha fazla benziyo hacım :) birinde mesela bok diyon diğğerinde pohk gibi salladım burasını :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    theagartaman bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    Sencer bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

valla öğrenilse süper olur.Mesela 3-5 arkadaş öğreneceksiniz Göktürkçeyi.Gizli bişey konuşmak gerektiği zaman tak geçeceksiniz Göktürkçeye kimse bi bok anlamıcak :D

Ortamda İngilizce,Almanca falan bilen olabilir ama Göktürkçe diyince sıçar hepsi :D

bunun konuşma dili yok mu onuda öğrensinler işte tam olsun.Yazılan bişeyin okuşunuda olur elbette :D

O Bizim kullandığımız türkçeye çok benziyor aslında baya değişmişte gene bir kaç kelime aynı anlayabiliyorsun

Bizimkine benzemiyordur yahu.Bari Türkmenlerin konuştuklarına benziyor olabilir daha çok.Bizim dilin (Türkiye Türkçesinin) şuan %50 si dışarı kökenli zaten.

tahmin ettiğinden daha fazla benziyo hacım :) birinde mesela bok diyon diğğerinde pohk gibi salladım burasını :)

Ben hala Türkiye Türkçesine daha uzak olacağını düşünüyorum.Çünkü bizim şuan kullandığımızda Fransızcadan İngilizceden Arapçadan ve Persçeden bir ton kelime var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Gökbörü   yazıyor hocam 

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theagartaman
    theagartaman's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

u235 bunu yazdı

theagartaman bunu yazdı

u235 bunu yazdı

Sencer bunu yazdı

u235 bunu yazdı

Ben hala Türkiye Türkçesine daha uzak olacağını düşünüyorum.Çünkü bizim şuan kullandığımızda Fransızcadan İngilizceden Arapçadan ve Persçeden bir ton kelime var.

göktürk kitabelrinin kitabını önermişlerdi önceki yorumlarda o kitapda ilk başta türkçe sonra latin alfabesi ile yazılmış göktürkçesi ve en sonda orjinal hali (göktürk alfabesiyle yazılmış kısım) bu kitabı oku ve karşılaştırın sonra günümüz türkçesine ne kadar benziyo o size kalmış.

bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

tahribatta son zamanlarda beni en çok gaza getiren/etkleyen/heycanlandıran falan diyeceğim de değil ;

bilmiyorum tarif edemem ama son 1 sene (belki daha fazladır) , bir konuyu bu kadar takip etmek istememiştim.

---

Bende araştıracağım, birşeyler bulursam burada yayınlarım. 

Süper konu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kut
    kut's avatar
    Erkek

Çok güzel bir alana heves etmişsin kardeşim tebrik ederim. Yararlanabileceğin kaynaklar:

http://dilcilik.blogspot.com/
    http://kokturukce.blogspot.com
    http://www.gokturkce.net/yazi/gokturk-yazisini-ogrenme-kilavuzu/

Ayrıca Yavuz Tanyeri https://www.facebook.com/yavuzz.tanyeri 'den çevrimiçi yardım alabilirsin. Yavuz Tanyeri tarafından hazırlanan Göktürk Yazısını Öğrenme Kılavuzu: http://www.gokturkce.net/dosya/gokturk-yazisini-ogrenme-kilavuzu.pdf

Bakü'de kurs var ama Türkiye'de var mı bilmiyorum. Ama internette çokça kaynak var. Umarım başarılı olursun.

Not: Göktürkçe ile sadece yazdığınızda kimse anlamaz, Göktürkçe yazılanı dile döktüğünüzde normal konuşmanızdan farkı olmaz. Türki Cumhuriyetlerin çoğunda farklılaşmış konuşma dilleriyle abeceyi karıştırmayın lütfen.

kut tarafından 20/May/13 04:42 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ben de galactic alphabethe merak salmıştım buna da bakayım

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Olum oturun İngilizce, Rusça, Japonca falan öğrenin ya. 

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Millet bana "Tanrı Türkü Korusun" ve şu gökbörünün düz yazı halinde detaylı ve okunaklı bir fotosu lazım.

Kesinlikle doğru ve düzgün olmalı. Dövme yaptırıcam :) netten bakayım dedimde nolur nolmaz bir harf yanlış olur ömür boyu tribe girerim sonra. 

İnşallah tahmin ettiğim şekildedir :D yani dövmeye yakışır

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 3847 Toplam Mesaj: 30