Golfçü Dirseği (%100 Geçti)
-
Var mı yaşayıp iyileştiren ? 1 ay oldu dinlendirdim işe yaramadı. Dirseklik işe yaramadı. Zaten moralim bozuk buda üstüne geldi. Geçmiyor madem ağırlığa girim diyorum..
https://legendarystrength.com/wp-content/uploads/2021/01/Golfers-Elbow.jpg
Edit:// Süreci yazarım demiştim. Bilgi olsun diye konuyu editliyorum.
Ez cümle çözüm tens cihazı.
Megalados tarafından 08/Eyl/24 15:29 tarihinde düzenlenmiştir -
pandemi sebebiyle mecburen baya bi dinlendirdim(salonlar kapanınca), sonrası 1 sene geçti bi barfiks denememle kendini hatırlattı, zor geçer demişti dr, ilerlerse sıkıntı.
barfiks ve sırta çekişleri hafif ağırlık çok tekrar en iyisi..
dirseklikle korumaya devam, bi de güçlendirmek için hareketler var onları bi araştır, geçmiş olsun.
edit: şmidi hatırladım benim ki tenisci direseği olabilir, ikisi de zor iyileşiyor diye biliyorum.
Memento_mori tarafından 23/Haz/24 02:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Agirliga girerek hayatinin hatasini yaparsin...
Benexol ve Balik Yaginin bu tip yaralanmalarda iyilestirme etkisi oldugu dusunuluyor, Balik Yagi ile E almanin faydasini artirdigi dusunuluyor. Ancak bunlarin vucutta depolandigini unutma her zaman aralik ver.
Yatmadan once Magnezyum her zaman iyidir, hemde temiz uyursun.
Chi-Qigong egitimi almani tavsiye ederim, benim inziva donemimde tibette bir cok tendon hasari iyilesen kisi vardi.
Kendini iyilestirmen kisa surmeyecek ama ise yarayacaktir.Turkiyede Cem SEN bu isi iyi biliyor, muhtemelen randevu alamazsin ama yetistirdigi 1-2 isim var.
Onlara ulasmaya calis.Progressive Overload yapabilirsina ancak ve ancak ve ancak asla maxlarina yaklasma bile.
Serdar Aktoganin dedigi gibi agri ve aciya saygi duy, buna sadece kas degil tendon agrilari da dahil.
Dinlenmeye devam hoca.
Gecmis olsun. -
tenisçi dirseği var bende de, ne türkiyede ne de kanada da çare bulabildim, gün geçtikçe daha da zorlaşıyor,ALLAH yardımcın olsun.
-
Abi kopsun o zaman bu ne böyle hic bir sey iyileşmiyor.. Aldığımız hasarlarla devam ediyoruz hayata...
Bendede cekis hareketkerinde oluyor sadece. Itişlerde sorun yok. Balik yagi magnezyum kullanıyordum zaten. Kemik suyu, sığır jelatini de ekledim ama bi fayda etmedi..
Bir videoda gördüm direklik değil epikondilit bandı takmak lazımmış. Onunda takıldığı yer dirseğin biraz altı. Mantığını anladim alacam.
2 - 3 gün daha dinlendirecem oldu oldu, olmadi ağrının üstüne gitmeye karar verdim. Aykarcanhele 1 sene bekleyemem ben. Omuz geçmişti buda geçer bence. Belkide devam etmektir mantikli olan. Sadece bir süre çekiş hareketlerini dikkat edecem. Bakalim ne olacak geçerse yazacam buraya.
-
Hacı golfçü dirseği miydi bilmiyorum da bundan yıllar önce ben de barfikse ısınmadan asılınca sağ dirseğimde ağrı olmuştu ağırlık kaldıramıyordum.
Özel bir hastanede doktora gittim. Doktor değil bildiğin çobanın birine denk geldik. Adam hangi dirseğin sorunlu demeden direkt sol dirseğimi yoklayıp "tenisçi dirseği" tarzı birşey söyledi. Ben de hangi dirsek olduğunu söylemedim ki, sağ dirseğim sorunlu dediğimde bana ben sola bakıp diğerini anlarım. Fakülteyi benle beraber mi okudun dedi. Ben de ondan sonra olay çıkarıp paramı geri istiyorum bu adam doktor değil diyince sözde muayenenin devamı zaten gelmedi :D
O gün oradan öyle çıktım hiçbir ilaç,tedavi vs olmadan. Ondan sonra da bir süre sonra kendiliğindne geçti ben ekstra bir çaba harcamadan.
Belki psikolojik olabilir hacı. Çok düşünme.
Edit: Bir de masaj yapacam rahatlatacam falan kafasıyla dirseğine baskı yapıp sıkma. Daha kötü edersin.
-
Hocam götüylr inatlaşan donuna sıçar farklı doktorlarla görüş spor hekimleri ile görüş kol gibi bir uzuv şakaya gelmez ne sonuçları olabileceğini iyi analiz et.
-
3 ay önce tenisçi dirseği geçirdim ve kurumdaki fizyoterapist arkadaşım 1-2 ay boyunca bana yardımcı oldu. Daha sonra hacamat da yaptırdım ve bu sayede bayağı toparlandım. Fakat, kaslarımı zorlamadan güçlendirmem gerektiğini öğrendim.
-
Bende dirdeklil vardı ama hiç ise yaramadi. Epikondilit bandı aldım baya ağrıyı kesti. Dirseklik takınca tenton yine geriliyor ağrı oluyor. Epikondilit bandını doğru yere takınca tentonu destekliyor. Tam olarak buraya takılıyor.
Aykarca dinlendirmeye yokum diyorum. Spora devam ederek iyelestirebilirsem süreci yazacam arkadaşlar. Yorumlariniz için teşekkür ederim.
-
Ez cümle çözüm tens cihazı.
Megalados tarafından 08/Eyl/24 15:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Yasadim hocam cozum kuru igne masaj tedavisi 15 gunde geciyor