Google, Huawei'yi Kara Listeye Aldı
-
Trump'ın baskıları sonucu Huawei ile hiç bir alanda iş yapmayacaklarmış. Huawei telefonların Android güncellemelerini engelleyecek.
Yeni telefonlar Çin dışında Google Play Store ve Gmail gibi uygulamalara erişemeyecek. Eski telefonların ne olacağı ise belirsiz.
Hayır işin kötü tarafı Huawei telefonlarında bootloader kilidi açmayı kaldırdı. Cihazlara root atılamadığından custom rom falanda yüklenemiyor.
Huawei iOS gibi kendi işletim sistemini geliştiriyordu bu gelişme bu işletim sisteminin erken piyasaya sürülmesine neden olacatır.
-
bu iş bu kadar basit olamaz
-
Bu tramp dünyanın başına bela.
-
Huawei çözer
-
turp azitti
-
Böyle haberleri duydukça içim sıkılıyor. Türkiye oyunda bile değil. Ne telefon ne işlemci ne işletim sistemi ne de Google gibi bir firmamız var.
-
PanxeR bunu yazdı
Huawei çözer
Android ile çözemez. Google GAPPS'a yani Gmail, Play Store vs uygulamalarına erişimi Huawei telefonlardan erişimi engellerse Android piç olur. Zira çoğu uygulama çalışabilmek için Google servislerini kullanıyor. Mesala en basitinden Candy Crusuh bile Google Oyunlara bağlanıyor.
Dediğim gibi Huawei kendi işletim sistemini piyasa sürmeli ki zaten B planı olarak buna hazırlandıklarını geçtiğimiz sene söylemişlerdi. Adamlar hazır yani.
Eskiden İsrail bize İHA satıyordu ama kafalarına göre istedikleri yerleri göstermesini engelliyorlardı. Biz ne yaptık ? İsrail'den hazır almayıp kendimiz ürettik. Çokta güzel oldu. Kötü komşu insanı ev sahibi yapar.
-
Google yi sikerler bu kadar kolay olmaz tepki alır kullanıcılar sadece çinlilwr değil dünyanın her yerinde kullanıcısı olan bir telefon şahsen Google yi boykot ederim kullanmam :)
-
trump en başlarda ticari adam, zeki adamdır diyordum fakat yaptıkları hakikaten herşeyi kenara bırak kendine zarar. Çin bu yani boru değil. Hakikaten adamlar kendi işletim sistemini yazarlar bir şekilde işin içinden çıkarlar. İşin kötü tarafı çin boykot uygularsa onlara filler tepişirmiş olan çimenlere olur misali biz ortada kalıcaz. Google inş bu sarıçiyana uymaz yoksa kendi sonunun başlangıcını yapar.
-
hoydaa tam da millet huawei telefonlara geçmişken fena patladı desene :)
-
amerika hani özgürlükler ülkesiydi amk :D:D şaka bir yana yazıktır lan onca insan para verdi aldı böyle şey olurmu amk