Google Search Console Vs.
-
Cemaat merhaba.
Bir kaç adet wordpress sitem var. Bu sitelerin Google Search Console kayıtlarını yaptım fakat dizine eklenme meselesi çok zaman alıyor hatta henüz bir çok sayfa eklenmedi bile. Dilenciye sadaka verir gibi ekleme yapıyor google'Cık.
Seo ile ilgili uzman olan arkadaşlarımız var, Önerebileceğiniz bir eklenti bir işlem herhangi birşey varmı bu süreçleri hızlandırmak ve genel olarak seo performansı adına ?
Eskiden kayıt kuyut falan uğraşmadan direk index alırdık şimdi çok şey değişmiş gibi duruyor. Wordpress google site kit eklentiside kurulu ve mülk doğrulamaları falan fistan yapılmış vaziyette. -
https://wordpress.org/plugins/fast-indexing-api/
Şu dalavere işe yarıyor ama tabi domainle de alakalı, sitenin geçmişiyle de alakalı, içerik yükleme sıklığınla da alakalı, site haritasında postların son güncellenme tarihleri ile de alakalı.
-
Hocam site İndex alsa bile sıralama almıyor manuel olarak dizine eklettigin urller
Beklemekten başka hiçbir çözüm yok malesef.
Allah başka dert vermesin. Benim, olan indexler kayboldu siralamadan.
Sitenin Hitler'i 1 aydır cücük kadar kaldı :D
-
sitemap tanımladın mı google search üzerinden
-
Bence hiç kasma. Son 1-2 yılda gözlemlediğin ve yeni kullanıcılar google bile kullanmıyor. İşte veya kurumsal firmalarda çoğu insan Edge gelen Bing veya windows ile default gelen (ne alaka bende bilmiyorum) Yandex aramayı kullanıyor.
Ben bile artık gerekesiz reklamlarla zehirlenmiş google yerine bing veya yandex kullanıyorum. Ne zaman google'da bir şey arasam bana sabah, akşam gazetesi gibi saçma salak clickbait sayfaları getiriyor artık. Boku çıktı iyice.
-
Google News'e kayıt oldun mu?
-
ana siteyi (domaini) eklemeyin mümkünse ek bloglardan yada sitelerden linkleyin..
-
Ben genele yaptığım işlemler
google mobil uyumluluk testi
pagespeet test
zengin sonuçlar testi
bu testleri googleden yaptır. Genelde indexlilor hemen. Ben her yeni makale eklediğim zaman bu testleri yaparım. Sonuç hep başarılı oluyor.
-
google dan aradığım hiç bir şeyi bulamıyorum. saçmasalak siteleri getiriyor önüme. yandex ise çocuk gibi çalışıyor. çocuk aklı var. uygun şekilde aratınca mükemmel. ama bilela anlatır gibi aratmak lazım.
-
Sitemin bazı linklerini güncelledim. Link yapısı değişti. /gorsel1215 olan link /galeri1 oldu. Bununla ilgili google beni döver mi. Şimdi taranmış ve dizine eklenmiş linkler geçersiz oldu lakin sonradan aklıma geldi. bu tarz işlemler için yaptığınız bir işlem var mı
-
x Dos_Attach bunu yazdı
Sitemin bazı linklerini güncelledim. Link yapısı değişti. /gorsel1215 olan link /galeri1 oldu. Bununla ilgili google beni döver mi. Şimdi taranmış ve dizine eklenmiş linkler geçersiz oldu lakin sonradan aklıma geldi. bu tarz işlemler için yaptığınız bir işlem var mı
Eski adresleri yeni adreslere 301 yap. WP'de redirection gibi bir eklenti vardı.