GSS - SGK - Gelir Tespit?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Hocalar yüksek lisans öğrencisiyim ve herhangi bir yerde çalışmıyorum, ailenin yanında yaşıyorum. yaştan kaynaklı olarak aileden sosyal güvencem yok.

Hastaneye işim düşünce biraz İnternete baktım da gelir kazancı olmayanlarda devlet gss prim indirimi yapıyormuş. Bu konu hakkında bilgi verebilecek mürit var mıdır?

ek olarak, ikametgah taşımayı edevletten aylardır deniyorum ama dönem dönem bunu kapatıyorlar herhalde. muvafakatlı adres değişikliği için, pederin "adres değişikliği için muvafakat verme" kısmından ilk başvuruyu yapması mı gerekiyor. çünkü ben kendim muvafakatlı adres değişikliğine girdiğimde herhangi bir başvuru seçeneği görünmüyor. 

Peder emekli, ek geliri de yok sayılır.

edit: adres değişikliği için pederin edevletten adres beyanı için muvafakat verme kısmına girdim.bilgilerimi girdim ama "muvafakatlı alan kişinin mevcut yerleşim yeri adres beyanı bulunamadı" şeklinde bir hata alıyorum. Bu durumda ne yapmalıyım

banneduser tarafından 08/Tem/24 16:25 tarihinde düzenlenmiştir

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seyhzade
    seyhzade's avatar
    Erkek

tekrar düz beyanda bulunup , adreste bulunan birinni e devletinden muvafakatlı olan kısam gireceksiniz.

gelir testi için 5 6 sene önce sgkya gitmiştim form vermiştim diye hatırlıyorum. sgkya gidin yardımcı olurlar kimse cevap yazmazsa

Önce hayaller ölür sonra insanlar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    seyhzade bunu yazdı

tekrar düz beyanda bulunup , adreste bulunan birinni e devletinden muvafakatlı olan kısam gireceksiniz.

farklı bir ilden olduğu için, edevletten bu işlemi yapmıyorlarmış. Yani en azından operatör böyle söyledi. 

ama benim eski adres kaydı, ev sahibi tarafından silinmiş belki bu yüzden de bunu söylüyor. normal düz beyanda bulunduğumda "Beyan veren kişiye ait açık bir yerleşim yeri adres kaydı bulunamadı. İşleminizi ilçe nüfus müdürlüğüne giderek gerçekleştirebilirsiniz." şeklinde yazıyor. 

ride or die..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

yüksek lisans için bende işi bıraktım ehliyeti değiştireyim dedim tekrardan rapor almak gerekiyormuş sigorta olmadan aile hekimi rapor verir mi 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SüperSperm.
    evsiz
    evsiz's avatar
    Erkek
    adeleks bunu yazdı

yüksek lisans için bende işi bıraktım ehliyeti değiştireyim dedim tekrardan rapor almak gerekiyormuş sigorta olmadan aile hekimi rapor verir mi 

Sigortan olmasada aile hekimi bakar ve rapor verir.

Bazı İnsanLar AnıLarıyLa AnıLıR Bazı İnsanLar AnaLarıyLa...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

gittim sgkya, gelir testini falan buradan yapmıyorlarmış. 

üstüne 2019dan beri gss borcu yansımıyor, onlar da 1 saate edevlete yansır dedi. 

dedim ben hiç hastaneye de gitmedim, sigorta girişimde yok, yani çalışmadım da, diyor ki önemi yok bunu devlet alır. 

ulan gittim borçlu çıktım. kaymakamlığa git yeşil kart başvurusu yap dedi.

şimdi girmişler 18k borç çıkarmışlar. 😅😅 işin kötü yanı muayene olursam ek ona da ücret verecekmişim ulan zaten kitliyonuz her ay, ödemezsem de borç yazıyınuz bari muayene ücretsiz olsun.. 

banneduser tarafından 09/Tem/24 16:33 tarihinde düzenlenmiştir

ride or die..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Yaş tutuyorsa,  eğitim aldığın zamanları sildirebilirsin.  

25 yaş diye aklımda kalmış ama.  Altı silinir .Sonrası sana girer .

Gss ödememek için , karton evde  ,kaldırımda yaşamak lazım,  Hatta ev kartondan diye kabul etmeyebilirler.  O gelir testinden fakir çıkan nasıl çıkıyor  bilinmez ! 

Hastane kullanıp kullanmaman önemli değil borç aylık eklene eklene devam eder . Borç varken sağlık hizmeti alıcam dersen, git muayene ücreti yatır gel derler. 

Minimalist Değilim Tembelim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

O işi kaymakamlık sdyv yapıyor diye biliyorum

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ya benim çalışmadığım çok dönem oldu hiç GSS ödemedim kimse de istemedi benden. zorunlu mu? Not: devlet hastanesine gitmiyorum.

İlerde emekli olurken fln önüme engel olarak çıkarmı bunu ödememişsin derlermi

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ya benim çalışmadığım çok dönem oldu hiç GSS ödemedim kimse de istemedi benden. zorunlu mu? Not: devlet hastanesine gitmiyorum.

İlerde emekli olurken fln önüme engel olarak çıkarmı bunu ödememişsin derlermi

e-devletten gss sorgulama ile bakabilirsin hocam. sgk yokken devlet hastanesine gidince eğer gss kapsamındaysan ödeme talep ediyorlar. yoksa haberin dahi olmadan arkada bir bakiye - yazıp duruyor sürekli. sgk lı işe giriş yaptığın an ya da örneğin askerlik gibi hizmetlerde gss hesaplaması duruyor.

her seçimde silinecek nasılsa diyip kimse ödemiyor. gerçekten hastaneyle işi olup ödemek zorunda kalanlar hariç genelde kimse ödemiyor bunu. benim de bir dönemden kalma bakiyem var faiz yazıyor sürekli ama illaki bir seçimde vs silinecek o yüzden bekletiyorum.

antichrist tarafından 10/Tem/24 07:20 tarihinde düzenlenmiştir

|~_~|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek
    evsiz bunu yazdı
    adeleks bunu yazdı

Sigortan olmasada aile hekimi bakar ve rapor verir.

eyv hocam bu şekilde oluyormuş 

Toplam Hit: 1382 Toplam Mesaj: 14
sgk gss edevlet adres değişikliği