Hafıza Geliştirme Hızlı Okuma Teknikleri İşe Yarıyor Mu?
-
önce gerçek yaşamda tanışıpta bu günde bana bi mail bile atmayan 3 müride çok pis kırıldım, onlara bundan sonra yahudi muamelesi yapıcam sırtlarını kaşımıycam, sonra iki kişiye çok teşekkür ederim kutlama almak çok güzel oluyomuş çok hoşuma gitti.
konu şu hızlı okuma anlama mantığı, şöyle demiş mecmua: içinizden sesinizi duyarak okumayı bırakın! gözünüzle okuyun zihninizde canlandırın, kendi sesinizi duymayın felan tamam güzel ok, zaten öyle okumuyozmu, kim kendi sesini duyar kitap okurken, açıklaması ne bunun ağızla okuma hızında çalışması mümkünmü gözle okurken beynin??, bide şu saçma gibime geldi, kitap vs okurken 4 satırdan fazlasını noktası virgülüyle aklında tutabiliyorsan hafızan iyiymiş... Bu veriler doğru olamaz değil mi insan böyle olsa baya zor öğrenir, telefon numaralarını aklında tutamayan insanlar varmış, ezberlemek için metodlar falan yazmışlar, hafıza çivisi vb...
merak ettiğim, ben zaten bunları yapıyorum 1440x900 çözünürlükte 50 çok dinçsem 60 satır kod ilk okumada 8-10 dk ezberimde kalabiliyo, böylece nerde ne yazmışım tekrar geri dönüp baktığım yerler oldukça az oluyor, iki üç kere okuduğum bir sınıfa tekrar üstünden 1-2 ay geçmemişse dönüp bakmıyorum bile yinede ihtiyaçlarımı karşılamıyor, fotografik hafıza tekniklerini uygulasam bende de işe yararmı? yoksa zaman kaybı, boşa uğraşmıyım mi ve bulgurun beyne faydasının olduğu doğrumu birisi öyle iddia ediyor, beyni besliyen tek protein bulgurdaymış mış, saksı yetmemeye zorlanmaya başladı alternetif upgrade arayışları içerisindeyim.
-
bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------önce gerçek yaşamda tanışıpta bu günde bana bi mail bile atmayan 3 müride çok pis kırıldım, onlara bundan sonra yahudi muamelesi yapıcam sırtlarını kaşımıycam, sonra iki kişiye çok teşekkür ederim kutlama almak çok güzel oluyomuş çok hoşuma gitti.
konu şu hızlı okuma anlama mantığı, şöyle demiş mecmua: içinizden sesinizi duyarak okumayı bırakın! gözünüzle okuyun zihninizde canlandırın, kendi sesinizi duymayın felan tamam güzel ok, zaten öyle okumuyozmu, kim kendi sesini duyar kitap okurken, açıklaması ne bunun ağızla okuma hızında çalışması mümkünmü gözle okurken beynin??, bide şu saçma gibime geldi, kitap vs okurken 4 satırdan fazlasını noktası virgülüyle aklında tutabiliyorsan hafızan iyiymiş... Bu veriler doğru olamaz değil mi insan böyle olsa baya zor öğrenir, telefon numaralarını aklında tutamayan insanlar varmış, ezberlemek için metodlar falan yazmışlar, hafıza çivisi vb...
merak ettiğim, ben zaten bunları yapıyorum 1440x900 çözünürlükte 50 çok dinçsem 60 satır kod ilk okumada 8-10 dk ezberimde kalabiliyo, böylece nerde ne yazmışım tekrar geri dönüp baktığım yerler oldukça az oluyor, iki üç kere okuduğum bir sınıfa tekrar üstünden 1-2 ay geçmemişse dönüp bakmıyorum bile yinede ihtiyaçlarımı karşılamıyor, fotografik hafıza tekniklerini uygulasam bende de işe yararmı? yoksa zaman kaybı, boşa uğraşmıyım mi ve bulgurun beyne faydasının olduğu doğrumu birisi öyle iddia ediyor, beyni besliyen tek protein bulgurdaymış mış, saksı yetmemeye zorlanmaya başladı alternetif upgrade arayışları içerisindeyim.
-----------------------------Doğum gününü kutlarsam sırtımı kaşırmısın :|
-
evet fotografik hafıza işe yarıyor.bundan bikaç hafta önce bi konu açmıştım.hatta yardım istemistim o günden bu güne günde 50 kelime ezberleyerek gidiyom.hiçte banamısın demiyo beynim.
ama bulguru ilk defa senden duydum. içindeki hang madde iyi geliyomuş? bilmiycem araştırmak lazım.
-
sen istediktn sonra egitime ihtiyac kalmiyor hoca.
-
Benim hafıza problemim yok.İlk seviglimden diğerlerine kadar hepsinin adını doğum gününü ve ilk tanıştığımızda üstünde ne vardı kısmını hatırlamışımdır.Ayrıca 30-40 arkadaşımın telefon numarasını hiç rehbere yazmam çünkü hiç unutmadım:)
Esenkal
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------fazlasını yapabilseydim ihtiyacım kalmaz geçen yüzyıldan kalma o setleri almazdım, bir kaç cd bekliyordum kocaman plastik bi kutu geldi içinden kaset ve kitaplar çıktı ve bende kaset çalar yok, hadi onu geç kaset çalar satan yerde bulamıyorum, yaşlı ev sahimden kaset çalarını bikaç günlüğüne alabilim peki ya sonra nasıl bilgisayara aktarabilirim? daha güçlü hafıza daha hızlı okuma, daha fazla bilgi daha az zaman diyorum, kalan zamanda eğlence diyorum.
-
bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------önce gerçek yaşamda tanışıpta bu günde bana bi mail bile atmayan 3 müride çok pis kırıldım, onlara bundan sonra yahudi muamelesi yapıcam sırtlarını kaşımıycam, sonra iki kişiye çok teşekkür ederim kutlama almak çok güzel oluyomuş çok hoşuma gitti.
Bahsettikleri olay şu mırıldanarak okuyanlar var ondan bahsediyor... Yani tamamen içinden okuyacaksın... Ayrıca senin kullandığın metodda şifreleme metodu... Bende onu kullanıorum mesela okul numarası 370ti 3+7=0 tarznda vs. Ben bir ara başlamıştım bunu dil öğreniminde vs. kullanıyorlar ki şu anda 5-6 dil bilenler bu metodla öğrenmişlerdir diyordu eğitim cdsinde... Bu arada doğum günün kutlu olsun :) -
bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------fazlasını yapabilseydim ihtiyacım kalmaz geçen yüzyıldan kalma o setleri almazdım, bir kaç cd bekliyordum kocaman plastik bi kutu geldi içinden kaset ve kitaplar çıktı ve bende kaset çalar yok, hadi onu geç kaset çalar satan yerde bulamıyorum, yaşlı ev sahimden kaset çalarını bikaç günlüğüne alabilim peki ya sonra nasıl bilgisayara aktarabilirim? daha güçlü hafıza daha hızlı okuma, daha fazla bilgi daha az zaman diyorum, kalan zamanda eğlence diyorum.
-----------------------------o kastlerde bildiğim kadarıyla meditasyon müzikleri var .dikkat et hafıza geliştircm drken hipnoz olma.
-
hızlı okumada senin aldığın set bir işe yaramıyor (yada ben beceremedim) ama istanbuldaysan çemberli taşın orada bir hızlı okuma kursu var Dr. Muhsin Kadioglu diye biri veriyor dersleri ve çok etkili ilk gittiğimde test yaptılar dakikada 500 kelime %30 anlama ile okuyordum fakat kurstan dakikada 1200 kelime %70 anlama ile bittirdim bundan 2 yıl once. şimdi dakikada 1400 kelime %80-%85 anlama ile okuyorum ve iyiki gitmişim çok büyük artıları oldu bana hızlı okumanın. www.hizlioku.org dan gerekli bilgilere ulaşabilirsin.
-
kasetçalar bulduğumda hemen başlıycam işime yararsa neresi neye yaramış yazıcam, kurban bulursam kitapları pdf kasetleri mp3 yaptırıp rapide ittiririm.
-
İki Ucuda Kulaklık Çıkışı Olan Bi Kablo Bul
Bi Ucunu Teybin Kulaklık Diğerinide Pc'nin Mikrofon Girişine Takıp,Bi Ses Kayıt Programıyla Alırsın Sesleri Dijital Ortama..