Hangi Yapay Zekaya Para Verilir?
-
Merhabalar, Muhtemelen her 6 ayda bir böyle konular açılır gibi, çünkü bugün iyi olanı 2 ay sonra başka bir versiyon sollayabiliyor ama benim birinci önceliğim sesli asistanının iyi olması, İngilizcemi geliştirmek için kullanmayı planlıyorum, günlük konuşarak. İkinci önceliğim ise literatür taraması, mesela Ligustrum japonicum içindeki major etken maddeler neler dediğimde bana gerçek bilgi vermesi çok önemli. Ya da mesela Vinblastini K562 de mi yoksa Jurkatta mı denemişler diye soruyorum.
Özellikle GPT4o dan önce 4 çok iyiydi, ama şuan 4o ya bilemdiğin birşeyi sormamak lazım.
Sizler hangi amaçla hangi yapay zekayı satın aldınız? bana hangisini tavsiye edersiniz? esas sorum bu.
Ancak onun haricinde, gpt plus alınca dall-e gibi başka neler sınırsız, bu sol taraftaki gptleri keşfetteki herşey sınırsız mı oluyor?
erebos tarafından 02/Oca/25 10:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Ne istediğine bağlı olarak kullanacağın yapay zeka modeli değişir. https://lmarena.ai/ bu site kullanıcıların yazdıkları prompt üzerinden değerlendirmelerine göre modellere puan veriyor. Hangi alanda yapay zeka kullanacaksan ona göre seçim yapabilirsin. Google Gemini 2.0 kod konusunda bayağı iyi sonuçlar veriyor mesela.
Modellerin kod kalitelerini test etmek için https://web.lmarena.ai/ buraya bakabilirsin.
-
JpnTr bunu yazdı
Ne istediğine bağlı olarak kullanacağın yapay zeka modeli değişir. https://lmarena.ai/ bu site kullanıcıların yazdıkları prompt üzerinden değerlendirmelerine göre modellere puan veriyor. Hangi alanda yapay zeka kullanacaksan ona göre seçim yapabilirsin. Google Gemini 2.0 kod konusunda bayağı iyi sonuçlar veriyor mesela.
Modellerin kod kalitelerini test etmek için https://web.lmarena.ai/ buraya bakabilirsin.
sesli asistan konusunda ne düşünüyosunuz?
-
Hiçbirine 5 kuruş verilmez... GPT'nin paralısı vardı Google'dan daha hızlı aradığımı bulmak için kullanıyordum. Bıraktıktan sonra hiçbir kaybım olmadı hatta parazit gibi yaşamaktan kurtuldum :)
İngilizce için düşünüyorsan spesifik olanları tercih etmen daha doğru olur bence. Ya da beleşe gidip yabancı arkadaş edin bir yerlerden sohbet muhabbet et en temizi.
TTS / STT için ise birsürü güzel engine mevcut. Genel AI lerle uğraşmaya gerek yok.
-
chat.deepseek.com
1 haftadir kullaniyorum
premium claude vardı, 1 haftadır hiç girmemişim bile
paralısı yok zaten full beleş + süper hızlı.
-
çok gerekli bi iş için kullanmayacaksan maalesef paralıların, beleşlere göre çok avantajı yok. genelde beleş alternatiflerle iş görülüyor. özellikle beta sürümde olanlara abanın, sınırsız özellikl veriyorlar veya yüksek özellik.
sesli asistan konusunda da bence chatgpt'den iyisi yoktur ama problem şu ki ne kadar gerek var? ya da mesela aylık 20 doları ingilizce için başka yere versen daha iyi olur mu olmaz mı mesela atıyorum dualingo gibi. tabi insan merak ediyor denemek de istiyor ama gerçekten özel bi ihtiyacın yoksa gerek yok. bütçen iyiyse 1 ay alıp deneyim görebilirsin zaten.
edit : bir de çoğu paralı da olsa sınırlı. mesela chatgpt o1 modeli en gelişmişi. 20 dolar veriyon belli sayıda mesaj atma hakkın var. 200 dolarlık sürümü al diyor. muhtemelen onun da yine bi sınırı vardır. haklılar da. arkada servera yük biniyor. ucuz değil bu işler. adamlar kâr edecek üstüne. tahminim, heves için alıp kullanmayanlardan biraz kâr ediyorlar. arge masrafları da var. görsel üreten yapaylarda da bi sürü limit var. ses üretenlerde de var. bunların hepsinin beleş alternatifi de var. fark, neyi ne kadar iyi istediğin. ama mesela bi server kiralayıp flux.1 kendin çalıştırırsın, birçok görsel üretenden hem iyisini yapar hem çok çok ucuza gelir böyle yöntemler de var.
yazışma vb için aynının llama alternetifleri için de geçerli.
tabi konuda esas mesele sesli asistan biliyorum ama. söylemek istedim.
Prometheus tarafından 03/Oca/25 16:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Mucrosoft coplot pro öğrenciyi ücretsiz mi biri youtube da yazmış ama internette bulamadım
-
Mucrosoft coplot pro öğrenciyi ücretsiz mi biri youtube da yazmış ama internette bulamadım
-
BuRNN bunu yazdı
Hiçbirine 5 kuruş verilmez... GPT'nin paralısı vardı Google'dan daha hızlı aradığımı bulmak için kullanıyordum. Bıraktıktan sonra hiçbir kaybım olmadı hatta parazit gibi yaşamaktan kurtuldum :)
İngilizce için düşünüyorsan spesifik olanları tercih etmen daha doğru olur bence. Ya da beleşe gidip yabancı arkadaş edin bir yerlerden sohbet muhabbet et en temizi.
TTS / STT için ise birsürü güzel engine mevcut. Genel AI lerle uğraşmaya gerek yok.
hocalar bana TTS güzel bi sistem beleş veya çok uyguna önerir misiniz? Hailuo kullanıyorum sapıtıyor. bazı kelimeleri atlıyor, bazen arkadan kağı gıcırtısı ve kedi miyavlaması geliyor. openai çok pahalı. elevenlabs çok pahalı. pinokio içinde e5 var hem kasıyor hem hataları çok oluyor yoksa kasmaya beklerim. metinlerim uzun, 30-40bin karakter arası. google'ın sisteme baktım kullanmayı çözemedim çok zorluyor. ayrıca öyle 500-1000 karaktere değil de en azından 10,000 karaktere tek seferde işlem yaptırması lâzım veya 5,000 eğer çok iyiyse ki işimi görsün. veya biri google'ınkini öğretebilirse makbule geçer. onun da fiyatını tam çözemedim ama en azından uygun gibi.
-
Chat gpt aldım, şuan için aramız çok iyi bir kaç ay sonra merak eden olunsa güncelleme yaparım
bu proje kısmı yeni mi geldisplus olunca mı geldi anlamadım ama proje kısmı çok iyi olmuş böyle gruplandığını bilsem bizimkilerle ortaklaşa alırdım
-
Chat gpt aldım, şuan için aramız çok iyi bir kaç ay sonra merak eden olunsa güncelleme yaparım
bu proje kısmı yeni mi geldisplus olunca mı geldi anlamadım ama proje kısmı çok iyi olmuş böyle gruplandığını bilsem bizimkilerle ortaklaşa alırdım