Hard Diski İstenildiğinde Çalıştırmak
-
Dostlar harddiskimin olduğu yere SSD, dvd sürücümün olduğu yere ise caddy vasıtasıyla harddiskimi taktım. Hard diski D sürücüsü olarak tanıttım. Şimdi ben hard diskin her zaman çalışmasını istemiyorum yalnızca ihtiyacım olduğu zaman çalışsın. Böyle bir şey mümkün mü ? Mesela bitlocker ile D sürücüsünü kilitlemek bunu sağlar mı ?
-
hocam bu mevzuyu bu akşam bir başkası söyledi.
niye normal hdd yerine ssd, caddy ile de hdd taktın ?
daha hızlı oluyormuş falan dedi ikisi de satadan gelmiyor mu ?
sazan avi mevzusu gibi geldi bana
-
x angelofhope bunu yazdı
Ben arkadaştan haberdar değilim hocam, benim laptopta hard disk yeri sata2 dvd yeri ise sata 1 diye biliyordum onun için yer değiştirdim ancak konunun bunla alakası yok. Ben direkt olarak hard diske ben istemeden elektrik gitmesin ve ben istediğimde çalışsın istiyorum eğer böyle bir şey mümkünse.
-
x angelofhope bunu yazdı
caddy bazen temassızlık yapıyor işletim sistemini ssd ye kuracagı için sıkıntı oluşturabilir.
-
abi şeyh de geçen böyle bişey sormuştu konuyu bi oku istersen faydalı şeyler çıkabilir
http://tahribat.com/Forum-Yeni-Toplayacagim-Pc-Sistemi-Icin-Fikirler-Saglam-Donanimcilar-Plz-199451/
-
x angelofhope bunu yazdı
mekanik diskler mekanik olmalarından kaynaklı teknolojinin epey gerisinde ve fazlasıyla yavaştır.
ssd dediğimiz cihazlar hdd lere aşağı yukarı 10-15 kat fark atmaktadırlar hız konusunda.Sata 2 arayüzünün teorik olarak desteklediği hız max. 300 mb/sn civarıdır, hdd bunun yarısını falan kullanır(15k rpm sas diskler hariç, bunlar sunucularda kullanılır ve fazlasıyla pahalıdır)
Sata 3 ise 6 gbps destekler bu da aşağı yukarı 600 mb/sn eşittir. SSD'ler sata 3 arayüzünü destekler ve sata 2 ye dönük uyumluluklarıda vardır. Sistem konfigürasyonun ne kadar hızlı olursa olsun o işlenen bilgi eninde sonunda hdd'ye gelecek ve bu yüzden yavaşlayacaktır.
Özetle bu şu demek NAND diskler mekanik diskleri havada karada yer. Karşılaştırma yaparken lütfen hdd vs ssd demeyelim ssd vs başka marka ssd diyelim.
5 senelik laptop u win 8.1 ile 8 saniyede açıyorum daha ne olsun? -
x hsyN bunu yazdı
abi şeyh de geçen böyle bişey sormuştu konuyu bi oku istersen faydalı şeyler çıkabilir
http://tahribat.com/Forum-Yeni-Toplayacagim-Pc-Sistemi-Icin-Fikirler-Saglam-Donanimcilar-Plz-199451/
Bunlar daha üst düzey şeyler hocam ben sadece laptoptaki hard diski kapatmak istiyorum :D
-
x Jilet_Boris bunu yazdıx angelofhope bunu yazdı
mekanik diskler mekanik olmalarından kaynaklı teknolojinin epey gerisinde ve fazlasıyla yavaştır.
ssd dediğimiz cihazlar hdd lere aşağı yukarı 10-15 kat fark atmaktadırlar hız konusunda.Sata 2 arayüzünün teorik olarak desteklediği hız max. 300 mb/sn civarıdır, hdd bunun yarısını falan kullanır(15k rpm sas diskler hariç, bunlar sunucularda kullanılır ve fazlasıyla pahalıdır)
Sata 3 ise 6 gbps destekler bu da aşağı yukarı 600 mb/sn eşittir. SSD'ler sata 3 arayüzünü destekler ve sata 2 ye dönük uyumluluklarıda vardır. Sistem konfigürasyonun ne kadar hızlı olursa olsun o işlenen bilgi eninde sonunda hdd'ye gelecek ve bu yüzden yavaşlayacaktır.
Özetle bu şu demek NAND diskler mekanik diskleri havada karada yer. Karşılaştırma yaparken lütfen hdd vs ssd demeyelim ssd vs başka marka ssd diyelim.
5 senelik laptop u win 8.1 ile 8 saniyede açıyorum daha ne olsun?sen mevzuyu yanlış anladın hocam herhalde ?
normalde ssd yi caddy ile takıyorlar hdd yi normal olarak.
arkadaş ssd yi normal yoldan takıp hdd yi caddyden takmış.
ben de neden yerlerini değiştirdiğini sormuştum orda
yoksa ssd nin ne olduğunu zaten biliyorum
angelofhope tarafından 06/Eki/14 00:07 tarihinde düzenlenmiştir -
x angelofhope bunu yazdı
sen mevzuyu yanlış anladın hocam herhalde ?
normalde ssd yi caddy ile takıyorlar hdd yi normal olarak.
arkadaş ssd yi normal yoldan takıp hdd yi caddyden takmış.
ben de neden yerlerini değiştirdiğini sormuştum orda
yoksa ssd nin ne olduğunu zaten biliyorum
pardon, en azından bilmeyen arkadaşlar için bilgilendirme oldu :)
-
olayı usb moduna taşısan.usbden çıkan 5 V olan bölüme bir buton koysan işin kolaylaşır.Diğer türlü laptopı kapatıp açman gerekmiyor mu? Sadece fikir üretiyorum
-
aygıt yöneticisinden devre dışı bırak desen ?? gerektiginde etkinleştir desen??
bende yıllardır dvd rom yeridne ssd disk takılı olrak pcmi kullanıyorum windowsu ona kuruyorum8-10 sn arası pc açılıyor canavar gibi .)