Harici Hard Disk Önerisi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Merhabalar; hızlı sağlam ve günlük kullanım için uygun olan harici bir harddisk ihtiyacım var.  4k çekim işleri yapıyorum, günlük görüntü yükleyip görüntü çekebilirim pc ye.. ya da hızı yeterliyse direkt bağlayıp after effects veya premierden proje çalışabilirim 4k da problem olmazsa.  ama ilk önceliğim depolama için.  

Buna uygun hangi marka hangi model önerirsiniz.  3-4 tb 

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Amerikadan ugreen m2 kutusu aldım, içine de m2 disk taktım. Windows vs kurup devam ediyorum sorun yaşamadım. Depolama için de aynısını yapıyorum. 

Bir de sandisk type c girişli hariciler var. Ufak modeller. Yıllardır kullanıyoruz sorunsuz gidiyor şükür. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

toshiba canvio ready aldım 4tb bir sıkıntı yaşamadım şuanlık sadece 4tb yazıyo pcde 3.43 çıkıyo :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    ErastoX bunu yazdı

toshiba canvio ready aldım 4tb bir sıkıntı yaşamadım şuanlık sadece 4tb yazıyo pcde 3.43 çıkıyo :D

4.000.000.000.000 bayt normalde boyutu. Bunu 1024 lere böldükçe en son 3,64 TB gibi bi rakam kalıyor. 200 mb de içerisindeki yazılıma ayırmışlar anlaşılan. Gayet normal bi durum.

goo.gl/qBNZmW
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    ErastoX bunu yazdı

4.000.000.000.000 bayt normalde boyutu. Bunu 1024 lere böldükçe en son 3,64 TB gibi bi rakam kalıyor. 200 mb de içerisindeki yazılıma ayırmışlar anlaşılan. Gayet normal bi durum.

200gb hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

https://www.amazon.com.tr/dp/B0BKPV953L/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B0BKPV953L&linkCode=asn&th=1

bunun 2liğide var şirkette direkt açık ae, premierde işlemler yapıyoruz üstüne yazıp devam. hızlı ve ısınmıyor.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo
    Kaan bunu yazdı

Amerikadan ugreen m2 kutusu aldım, içine de m2 disk taktım. Windows vs kurup devam ediyorum sorun yaşamadım. Depolama için de aynısını yapıyorum. 

Bir de sandisk type c girişli hariciler var. Ufak modeller. Yıllardır kullanıyoruz sorunsuz gidiyor şükür. 

m2/nvme diskleri ve ssd leri arşiv için kullanamazsın biliyon di mi ? 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

m2/nvme diskleri ve ssd leri arşiv için kullanamazsın biliyon di mi ? 

Hocam ssd icat olduğundan beri kullanıyorum. Bunu yıllarca test eden insanlar var, yıllardır silip yazıyorlar. Sorunla karşılaşmadım, böyle şeylere pek inanmıyorum. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abka
    abka's avatar
    Erkek

Bende bir tane 1 tb ssd var ssd kutusunda kullanıyorum. Anlık işlemlerde sürekli kullanıyorum. Geçenlerde drone aldım görüntüler biriktikçe alan yetersiz kalmaya başladı. Sürekli hard disk kolluyordum az önce şu alttakine rastladım. Arşiv olarak onu kullanacağım. Acil anlık işlemler için yine ssd ile devam ederim 

https://amzn.eu/d/gdLVESB

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    ErastoX bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    ErastoX bunu yazdı

200gb hocam

Evet yanlış olmuş, 200gb. Orada bi ipnelik olabilir (: 

goo.gl/qBNZmW
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Ben harici depolama olarak 2 adet 4 TB WD 7200 rpm HDD kullanıyorum. Gayet memnunum, tavsiye ederim.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 448 Toplam Mesaj: 13
hard disk