Harici Hard Disk Önerisi?
-
Merhabalar; hızlı sağlam ve günlük kullanım için uygun olan harici bir harddisk ihtiyacım var. 4k çekim işleri yapıyorum, günlük görüntü yükleyip görüntü çekebilirim pc ye.. ya da hızı yeterliyse direkt bağlayıp after effects veya premierden proje çalışabilirim 4k da problem olmazsa. ama ilk önceliğim depolama için.
Buna uygun hangi marka hangi model önerirsiniz. 3-4 tb
-
Amerikadan ugreen m2 kutusu aldım, içine de m2 disk taktım. Windows vs kurup devam ediyorum sorun yaşamadım. Depolama için de aynısını yapıyorum.
Bir de sandisk type c girişli hariciler var. Ufak modeller. Yıllardır kullanıyoruz sorunsuz gidiyor şükür.
-
toshiba canvio ready aldım 4tb bir sıkıntı yaşamadım şuanlık sadece 4tb yazıyo pcde 3.43 çıkıyo :D
-
ErastoX bunu yazdı
toshiba canvio ready aldım 4tb bir sıkıntı yaşamadım şuanlık sadece 4tb yazıyo pcde 3.43 çıkıyo :D
4.000.000.000.000 bayt normalde boyutu. Bunu 1024 lere böldükçe en son 3,64 TB gibi bi rakam kalıyor. 200 mb de içerisindeki yazılıma ayırmışlar anlaşılan. Gayet normal bi durum.
-
LynXMaSTeR bunu yazdıErastoX bunu yazdı
4.000.000.000.000 bayt normalde boyutu. Bunu 1024 lere böldükçe en son 3,64 TB gibi bi rakam kalıyor. 200 mb de içerisindeki yazılıma ayırmışlar anlaşılan. Gayet normal bi durum.
200gb hocam
-
bunun 2liğide var şirkette direkt açık ae, premierde işlemler yapıyoruz üstüne yazıp devam. hızlı ve ısınmıyor.
-
Kaan bunu yazdı
Amerikadan ugreen m2 kutusu aldım, içine de m2 disk taktım. Windows vs kurup devam ediyorum sorun yaşamadım. Depolama için de aynısını yapıyorum.
Bir de sandisk type c girişli hariciler var. Ufak modeller. Yıllardır kullanıyoruz sorunsuz gidiyor şükür.
m2/nvme diskleri ve ssd leri arşiv için kullanamazsın biliyon di mi ?
-
yolbulucu bunu yazdıKaan bunu yazdı
m2/nvme diskleri ve ssd leri arşiv için kullanamazsın biliyon di mi ?
Hocam ssd icat olduğundan beri kullanıyorum. Bunu yıllarca test eden insanlar var, yıllardır silip yazıyorlar. Sorunla karşılaşmadım, böyle şeylere pek inanmıyorum.
-
Bende bir tane 1 tb ssd var ssd kutusunda kullanıyorum. Anlık işlemlerde sürekli kullanıyorum. Geçenlerde drone aldım görüntüler biriktikçe alan yetersiz kalmaya başladı. Sürekli hard disk kolluyordum az önce şu alttakine rastladım. Arşiv olarak onu kullanacağım. Acil anlık işlemler için yine ssd ile devam ederim
https://amzn.eu/d/gdLVESB
-
ErastoX bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıErastoX bunu yazdı
200gb hocam
Evet yanlış olmuş, 200gb. Orada bi ipnelik olabilir (:
-
Ben harici depolama olarak 2 adet 4 TB WD 7200 rpm HDD kullanıyorum. Gayet memnunum, tavsiye ederim.