Hastanemize Yapılan Siber Saldırı Hk.
-
Dolar kaç para bu ülkede bihaberler anlaşılan geçmiş olsun hocam up olsun haraç vermeden çözüm çıkar umarım
-
Hocam öncelikle geçmiş olsun, hastanenin IT yapısından hiç bahsetmemişsin, Güvenlik duvarı, Mail spam filtresi, antivirüs yazılımları, güvenlik politikaları gibi.
Elindeki şifresiz yedek ile şifreliyi alıp çözenler var diye duymuştum
-
Elimde düzgün sunucu/yedek alacak cihaz yok günlük yedeklerimi alıyorum, birkaç saatte bir alamıyorum diye uykularım kaçıyor adamlar 1 haftalık takılıyorlar... Size bir Allah yardım eder bir de hacker ınız ...
Piyasadaki yontemleri deneyin olursa ne ala olmassa 1 bardak su... Geçmiş olsuın.
Shadow explorer ile bakın shadow duruyorsa ordan çek ki artık shadow silmeyen kalmadı gibi.. Veri kurtarma ile bak o da küçük bi ihtimal.. Bu ikisi olmuyorsa zaten piyasadaki çözücülere yönel..
suna da bir bak.
FW vs yoksa zaten direkt bu bu yok bu sebeplerden heklendik de raporu yapıştır gec...
Bu krız ortamı ve sonrakı surecı de bır ara anlatır mısın? nasıl gelısıyor tepkıler ne oluyor vs.
-
https://www.pcrisk.com/removal-guides/14942-sodinokibi-ransomware bu site işine yarıyabilir .
-
boş yere para verme para verip dolandırılan çok tanıdığım var formatı çak iyi bir virüs tarama kur ben comodo yada kaspersky öneririm. Geçmiş olsun
-
turkcell bunu yazdı
boş yere para verme para verip dolandırılan çok tanıdığım var formatı çak iyi bir virüs tarama kur ben comodo yada kaspersky öneririm. Geçmiş olsun
Hastane serverına? Okudun mu hocam olayı iyice
-
Pezevenklerin dolar kurundan haberi yok, bir ihtimal parayı ödemeyi göze alırsanız pazarlık yapın ödeme gücümüzün çok üzerinde indirim yapın diye ağlayın belki faydası olur.
Her zamanki gibi merak ettim anti virüs yüklümüydü @diplomali-issiz ?
-
Hocam türk olsalar bi şekilde bulursun, Türk cryptolockerlar amatör oluyor, her şekilde yakayı ele veriorlar
Ama yabancıların kimligi tespit etsen bile bişey yapamiosun. Şifreleme için genelde standart zip, rar gibi compression algoritmaları ve onların şifrelemesini kullandıkları için hiçbişey yapamıyorsun. ilk açtığın dosya elindeyse bi ihtimal çıkabilir içinden ama gördüğüm kadarıyla bu lockcılar çakal oluyor encryption yapan dosyayı da uçuruyolar işi bitince
-
parayı merak edenler için yazayım 10.000$ istemişler süre bitene kadar ödenmezse 20.000$
-
turkz bunu yazdı
parayı merak edenler için yazayım 10.000$ istemişler süre bitene kadar ödenmezse 20.000$
Oha, insafsızlara bakarmısınız.. Hastaneyi iflas ettirecek öküzler. Yahu anlamadım ki, koca hastanede güvenlik sağlayacak program yüklü değilmitdi acaba..? Ben Ayda 4.5TL Faturama yansıtılan MCafe kullanıyorum, Bilgisayarım gayet stabil ve güvenli.. İnternette rahat dolaşıyorum.. Önceleri Craclı programları kullanırdım, sorun yaşardım, ama lisanslı olunca sorun yaşanmıyor.