Hırsıza Önlem ?
-
Dostlar cümleten sa
bugün bağ evine hırsız girmiş heryeri talan etmiş şimdi bu ibneyi önce ben yakalayım istiyorum
Amacım istediğim şu;
10 dönüm arazide belli başlı 3 5 yere hareket sensörü koyacağım ve hareket algıladığında bana msj gönderecek
ben istersem polisi arayacağım istersem kendim müdahale edeceğim
bağda Wi-Fi internet yok elektrikte arazi büyük olduğu için kablo çekmek sıkıntı
Çok pahalı bi sistem olmasa iyi olur bütçe sınırlı
bildiğiniz böyle bi sistem var mı yada ben yapabilirim diyen ?
Edit 1;
Yorum yapan herkese teşekkürler !!!
n11.com'dan Kablosuz GSM Alarm Sistemi Bestsafe HS-23 15 Dk da Kolay Kurulum seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
şu ürünün sadece ana panelini ve kumandasını almayı düşünüyorum
hareket sensörü hava şartlarına farklı tepki veriyormuş o yüzden boşa git gel yapmak istemiyorum ayrıca sincap kedi tilki vs gelebileceğini de düşünürsek sahte ihbar baya yorar beni
o yüzden bu cihazın ana paneline otomatik kapılarda olan fotoselli bariyer tuzaklamayı deneyeceğim konuştum teoride olur dendi
fotoselli bariyerin ara mesafesi 25 mt ye kadar çıkabiliyor yerden 1 yada 1.20 yükseklikte 3 yada 4 bölgeye kurarsam hırsız arkadaş tetikleyecek ve bana arama düşecek. Bende polise yada aşirete haber salacağım
Buradaki amacım hırsızı kaçırmak değil yakalamak yada yakalatmak olduğu için siren vs istemiyorum açıkçası
Ekstra görüşü olanlar şöyle daha iyi olur diyenler varsa bekliyorum
Gelişmeleri aktaracağım...
CiRKiN tarafından 31/Ara/21 01:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Tek çare iki tane Alman kurdu. Tasmasının zincirini uzun tut hırsızın ebesini beller.
-
Bir kaç noktaya Fake kamera + Kameranın hemen yanına Sensörlü Işık
-
Elektronik bilgin varsa yapilir. GSM sebekesi cekiyorsa, sms yollatabilirsin. Tabi bir de sensör baglaman lazim.. Az bucuk elektronik ve kodlama bilgisi olan kisi arduino ile yapabilir..
https://www.youtube.com/watch?v=Ktcw4bSSrjQ
Ikinci yol ise LoRa. Bunun arduino sheild'i de var. Ancak bir gateway olmasi lazim. Türkiye'deki kapsama alanlarini bilmiyorum, o alanda bir gateway yoksa, kendin yapacaksin (aradaki mesafe önemli ve bu mesafenin önündeki engeller de önemli). Ya da iki lora modulunu birbirleriyle haberlestirebilirsin
https://www.youtube.com/watch?v=OBGeBZLft9U
bu asagidaki verdigim kanalin sahipleri bu modülleri satiyor, ya da kendin cin'den siparis edebilirsin. örnekler vs var.. Tabi yine sensör olayini kendin eklemen gerek
https://www.youtube.com/watch?v=iqT-A2Ly_n0
elektrik degil, pil/batarya ile halledebilirsin.. LoRa zaten düsük güc tüketir..
-
24 saat lambaları acık bırakmak (özellikle geceleri cok faydalı olablir) ve yüksek sesli müzik sesi açarak çözüm olabilir.Birileri var gibi izlenim olur diye düşünüyorum
-
bir tane köpek al hocam oraya.
ara sıra git köpeğe yemeğini ver ve hırçın birşeyse hiçbir şekilde oraya yanaşamaz zaten.
-
x Cihan bunu yazdı
bir tane köpek al hocam oraya.
ara sıra git köpeğe yemeğini ver ve hırçın birşeyse hiçbir şekilde oraya yanaşamaz zaten.
Zehirliyor hocam piçler. Tanıdığın köpeğine zehirli et vermişler.
-
çit çeliyorsun.
kocaman körün bile okuyacağı her köşeye " girmek tehlikeli ve yasaktır. izinsiz girilmez. tuzak var olacaklardan siz sorumlusunuz " yazıp arazinin içine budi tuzakları koyacaksiniz...
giren geberecek. cesedinden kim olduğunu zaten görürsünüz.
-
opax guvenlik e gir orda gsm aramali alarm sistemleri var onlardan al bitane al. dedektor icin dis ortam dedektorleri var suda etkilenmeyen opaxi ara yardimci olirlar ama alarm panelinden dedektore kadar.kablo cekmen lazim baska care yok yada bim dedektor.dedigimiz sensorlerden alacaksin ama.yine kablo cekmen lazm
-
x futurist bunu yazdı
çit çeliyorsun.
kocaman körün bile okuyacağı her köşeye " girmek tehlikeli ve yasaktır. izinsiz girilmez. tuzak var olacaklardan siz sorumlusunuz " yazıp arazinin içine budi tuzakları koyacaksiniz...
giren geberecek. cesedinden kim olduğunu zaten görürsünüz.
naptın yav
-
Aliexpress'te sim card camera diye arayabilirsin, ozellike gunes panelli olanlari sorununa cozum olabilir.