İç Mekan (Mobil 4G) Baz İstasyonu
-
Selam.
Bir süredir çeşitli mekanlarda sinyal ve hız testleri yapıyorum mobil bağlantılar için. Telefonumun müsaade ettiği, Alabileceğim maksimum hızı görmek istiyorum.
Çok enteresan bir şekilde izmir, Balıkesir ve ankarada, çeşitli adreslerde, bina içi ve dışı mekanlarda, zemin ve yüksek katlarda, tepelerde vs yaptığım çeşitli analizlerde; gördüğüm en yüksek hızları "yer altında" aldım :D
İzmirde Medical Park Hastanesinin -1. Katında fizik tedaviye gidip gelmekteyim. Aşağıya az önce yaptığım test sonuçlarını yüklemeye çalışacağım.
Şuan bekleme salonunda aldığım hızlar böyle. Sinyal seviyesi de full.
Tedavi gördüğüm alana geçtiğimde upload 55 mbit civarına çıkmakta. Download ise 150 civarında seyrediyor.
İç mekan bir baz istasyonu olması mümkün mü, böyle bir sistem var mı?
Sanki bir yerlerde köyler için bahsi geçmişti aslında yükseltici antenlerin, evimdeki sinyali bi şekilde güçlendirebilir miyim?
Edit
Görseller için geçici olarak şuraya bakabilirsiniz
https://forum.internettekalite.com/t/mobil-internet-hiz-testleri-3g-4g-5g/1016/6?u=berque
-
-
Evet var. Operatörler işlek yerlerde avm otoparklarında vs kullanıyor. Baz istasyonundan ziyade sinyal tekrarlayıcı demek daha doğru aslında.
İnternettede satılıyor ama sinyali düşük alıyorsan mucize bekleme. Birde operatörünün hangi frekans üstünden 4g verdiği önemli.
-
Fena değil aldığım sinyal. Evde de 80down 15-20 up civarı alıyor, belki balkondan dışarı uzatacağım bi extender iş görür, stabilite de artarsa tadından yenmez. Dalgalanma çok oluyor.
Detaylı bilgin var mı? Bandı nasıl öğrenirim, extender ı neye göre seçerim, legal mi vs
-
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.android.telnet
Bu uygulama ile frekans bandını ve sinyal aldığın baz istasyonunun tahmini konumunu görebilirsin.
-
mümkün hatta bildigim bir firmanın tam ortasına kurmuşlar
-
mumkun ama baz istasyonu degil tekrarlayici oluyor arkadaslarin dedigi gibi.
eski calistigim yerde turkcel 5 katın her birine tekrarlayici kurup çatıdaki antene baglamisti. 10 mbitten 150 mbite cikmisti hizlar.
vodafone ise sadece bizim ofise ozel tekrarlayici koymustu. 1 mbitten 50 mbite cikmisti hiz.
bu:
-
Femtocell de olabilir. Gerçi onun hizmet verebildiği kullanıcı sayisi daha az. İç mekana wifi erisim noktasi boyutlarinda baz istasyonları kuruluyor. Şebekeye genellikle kablolu broadband ile bağlanıyor.
-
MaviEkran bunu yazdı
Femtocell de olabilir. Gerçi onun hizmet verebildiği kullanıcı sayisi daha az. İç mekana wifi erisim noktasi boyutlarinda baz istasyonları kuruluyor. Şebekeye genellikle kablolu broadband ile bağlanıyor.
TR'de kullanım izni var mi hocam btk'dan?
-
noname bunu yazdı
Görselleri ekleyeyim
Edit yok aga mobil'den galeri'ye ulaşamıyorum @holyone bu ne rezâlet... :d
^^D`
istiâre, yattı mı nedir?
-
abdullahazad bunu yazdıMaviEkran bunu yazdı
TR'de kullanım izni var mi hocam btk'dan?
wimax yasakmış diyolar doğru mu ?