II. El Modem Oneri, Tavsiye
-
ugur0 bunu yazdı
2100 ve 2800 arasında fiyat farkı x2 ondan emin olamadım
eve mi ofise mi, eveyse 2100 fazlasıyla yeterli
-
yalinyalniz bunu yazdıugur0 bunu yazdı
2100 ve 2800 arasında fiyat farkı x2 ondan emin olamadım
eve mi ofise mi, eveyse 2100 fazlasıyla yeterli
ev için de ev böyük baya benim:D ayrıca sürekli 6cihaz felan bağlı oluyor.
bi baktım da fiyat farklı modellerde kullanılan chipsetlerdenmiş -
ugur0 bunu yazdı
bi baktım da fiyat farklı modellerde kullanılan chipsetlerdenmiştabii ki chipset'ten hocam da, 6 cihaz için mesh yapısı + switchlerle bence 2100 kurtarır ama bi daha mı gelecem dünyaya dersek üst modeller :)
-
yalinyalniz bunu yazdıugur0 bunu yazdı
bi baktım da fiyat farklı modellerde kullanılan chipsetlerdenmiştabii ki chipset'ten hocam da, 6 cihaz için mesh yapısı + switchlerle bence 2100 kurtarır ama bi daha mı gelecem dünyaya dersek üst modeller :)
şundan aldım şimdilik daha iyi eskisine göre, kullandıkça görecez artık^^ chipseti broadcommuş, birde wifi6 destekli. inş parasının hakkını verir üzmez^^
https://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-dx3301-574mbps-1201mbps-kablosuz-ax-wi-fi-6-5-port-vdsl-modem.html -
ugur0 bunu yazdı
şundan aldım şimdilik daha iyi eskisine göre, kullandıkça görecez artık^^ chipseti broadcommuş, birde wifi6 destekli. inş parasının hakkını verir üzmez^^
https://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-dx3301-574mbps-1201mbps-kablosuz-ax-wi-fi-6-5-port-vdsl-modem.htmlhayırlı ve geçmiş olsun, zyxel'in switchleri hariç bence para edecek bir ürünü yok
1- antensiz ve aynı form faktördeki(birebir aynı kutu ve devre) modemler wifide rezalet
2- chip broadcom ama yazılım kırpılmış olacak, asuslardaki gibi veya eski modemlerdeki gibi full broadcom cli kullanamazsın zyxelde
3- stabilite bazen büyük problem, hiçbir modemde yapmaz ama bunda link alırken bazen kafası karışır bağlandığı bağlantıyı koparır link alırken
iyi yönlerini de yazayım tabi
1- wifi kısmında stabil genelde, wifi 6 varken bir de
2- uptime genelde yüksek oluyor dokunmazsan
3- dokunmazsan pek sesini çıkarmıyor, çipset yakmıyor(tp link'in alt modellerinde, editli yazılımda yakıyordu; yenilerde kesinlikle yakmaz havalandırmadan dolayı)
iade edebiliyorsan et hocam edemiyorsan da mutlaka ağa ek cihazlar katarak eksiğini doldur cihazın, zyxel veya tp-link veya farklı bir ev-soho-dc modemi-routeri-firewall'ı kullanırsan ve sorun yaşarsan yardımcı olurum
-
dursun yav deneyimleyeyim. binaya fiber gelmesini bekliyorum o zaman rooter olarak kullanacam bunu yerini değiştirip.