İki Bilgisayar Arasında Download Hızı Farkının Olması
-
Selamlar arkadaşlar, İki arkadaş evde kalıyoruz ikimizin pc de de windows 10 yüklü, dns ayarlarımız aynı, güvenlik duvarı vs ayarlarımız aynı, modemden herhangi bi öncelik tanıma fln yok , arka planda interneti sömüren uygulama yok , sürücüler de güncel fakat arkadaşım 1mb ile indirme işlemi yapıyorken ben 200 kb ile indiriyorum. işin ilginci cep telefonlarımız da 1 mb ile indiriyor ama sadece benim pc 155-250 kb arasında indiriyor. Görünürde sorun yok ama bi sorun var sanırım . tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
* Speedtest sonuçları benim 1,52 mbps download, 0,75 upload 119 ms . Diğer pc nin Download 10,79mbps, upload 0,82 mbps 19 ms
lucas tarafından 04/Ara/16 17:34 tarihinde düzenlenmiştir -
modemi resetlemediyseniz resetleyin (fabrika ayarına döndürün). bi değişim olmazsa çözümü bilgisayarında aramak lazım. sen 200 kb ile indirirken aynı zamanda arkadaşın 800 ile mi indiriyor (sanmıyorum).. eğer böyle değilse muhtemelen bilgisayarın arkaplanda çalışan birşey var (windows 10 da uygulamaların netrwork trafiği görünüyordu, oradan bakılabilir.).
gerçi arkaplanda birşey çalışamaz kesin farkederdiniz..
bilgisayarın wifi adaptöründe bir sınırlama ya da bozukluk olabilir. usb wifi adapter takıp, internete bir de onunla bağlanmayı deneyebilirsiniz, tabi dahili adaptörü devre-dışı bırakmak lazım.
RockZs tarafından 04/Ara/16 16:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Modeme yakınlık nasıl hocam
Birde kablolu kablosuz mu baglanıyorsunuz?
-
RockZs bunu yazdı
modemi resetlemediyseniz resetleyin (fabrika ayarına döndürün). bi değişim olmazsa çözümü bilgisayarında aramak lazım. sen 200 kb ile indirirken aynı zamanda arkadaşın 800 ile mi indiriyor (sanmıyorum).. eğer böyle değilse muhtemelen bilgisayarın arkaplanda çalışan birşey var (windows 10 da uygulamaların netrwork trafiği görünüyordu, oradan bakılabilir.).
gerçi arkaplanda birşey çalışamaz kesin farkederdiniz..
bilgisayarın wifi adaptöründe bir sınırlama ya da bozukluk olabilir. usb wifi adapter takıp, internete bir de onunla bağlanmayı deneyebilirsiniz, tabi dahili adaptörü devre-dışı bırakmak lazım.
evet 1 mb ile indiriyor arkadaş ben 200 le indiriyorum 800 civarı bi fark var. Arka planda birşey yok farkederim. adaptör sağlam da snırılama varmıdır bilemiyorum.
-
jocus bunu yazdı
Modeme yakınlık nasıl hocam
Birde kablolu kablosuz mu baglanıyorsunuz?
1 metre ve aynı odadayız, kablosuz bağlanıyoruz hocam.
-
hocam tamamen sallıyorum bilgisayarların hdd önbelleğine yazma hızı farklıdır ondan olma ihtimali var mı ?
-
teknosadan usb wifi karti alip onla dene bakalim nasil olucak
ertesi gun goturur iade edersin. eger usb wifi kartiyla calisirsan sucu wifi kartina atabiliriz
-
nurulmac11 bunu yazdı
ertesi gun goturur iade edersin. eger usb wifi kartiyla calisirsan sucu wifi kartina atabiliriz
ne dıye ıade edecek ?
-
hocam iki pcde win10 var demişsin peki ikiside orjinal mi yada sen yükseltme yaptın mı bu sorulardan biri olabilir
diğer sorun ise wifikart özellikleri farklı olabilir. Bi bak derim
-
Wireless chipsetleriyle alakalı bir durum gibi görünüyor. İkinizin de chipsetlerine bakın aynı mı farklı mı diye. Eğer güncel değilse aygıt sürücüsünü güncelle. Birde varsa harici kablosuz alıcı ile bağlanıp almayı dene.
-
Bosluk bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
ne dıye ıade edecek ?
sebebe gerek mi var ?