İkinci Öğretimde Okumak
-
harçlar biraz yüksek evet ama ondaki rahatlık 1. öğretimde yok.
+ arkadaşların söylediği gibi sınav sorularını alma avantajın var ki bu sene biz çok yaptı
sabah uyanma derdin olmaz. ben 1. dönem sınav mesela 15:00 'te mi? kuruyodum saati 14:00 'e paşa paşa gidiodum okula :D
ders falan çalıştıgımda yoktu okulda bi yarım saat ona buna sorarak girdim sınavlara :D
2. dönem de azıcık bi çalışmayla sadece tek dersten kaldım o da statik idi (ki çoğu kişinin kaldığını düşünmekteyim)
2. öğretim candır canandır kısacası. durumunuz müsait ise hiç düşünme.
ayrıca 1. öğretimler daha zekidir diye bi önyargı bulunmasın kafanda bizim sınıf ortalamamız 1. öğretimden iyiydi (ki 1. öğretim kadar çalışan
bi sınıf değiliz yumurta biyere dayanınca çalışıyoruz)
-
o sinav sorularini alirim fln muhabbeti okuldan okula degisiyor hocam onu solim ddm bizde 1.ogretim ve 2.ogretimler ayni anda sinava girerler bazi bolumlerde yogunluktan dolayi ayri ayri olabiliyor da geneli ayni anda girerler... harc miktarlar dedikleri gibi 2katina yakin ehh yaz okuluda var bunun ordada 2kati oluyo sknti oluyo para durumu biraz.. bn normal ogretimim ama baya rahatim 10-11 gibi giderim okula 2-3saate cikar gelirim sonra butun gun yine bana kaliyo(=
-
2.öğretim kıyaktır.
Pek çok arkadaş demiş zaten:- Geç uyanabilirsin rahat olursun.
- İstersen ve imkanın varsa sabah işe gidip akşam okula gidebilirsin.
- Hocalar geceye kadar ders verdiğinden eğitimin kalitesini düşürmez ama daha bir rahat davranırlar katı olmazlar.
- 1.Öğretimden arkadaşlarla görüşemezsin diye birşey olmaz pek çünkü ne sen günü gününe bütün derslerine gideceksin nede hergün buluşucaksın. Kaldıki 1.Öğretimden arkadaşlarınla buluşamıyorsan, 1.öğretim okusaydın 2. öğretimdeki arkadaşlarınla görüşemicektin. Çok takma bunu yani.
Bence tek sorun harç ücreti biraz fazladır. İstanbul gibi güzel biryerde 2.öğretim okunabilir gayette çünkü sabahları mesleğini yapabileceğin biryer bulup çalışabilirsin az çok. Diğer şehirler içinde geçerli tabi. -
ikinci öğretim uludağ makine okuorum dönemlik harç 760 lira!
-
harç ücreti fazla+ yaz okulu 2 kat pahalı(ünv.göre değişebilir), akşam derslere girersin
geri kalan her şey aynı