İnsan Mıyız Bakteri Mi?
-
İnsan vücudunda 100 trilyon bakteri olduğunu söyleyen bilim adamları: Hücrelerimizin yüzde 90'ı bakteri. Tamamıyla insan olmayabiliriz
WASHINGTON AA
İNSAN bağırsağında var olan yüzlerce türün DNA'sını inceleyen bilim adamları, 'tamamıyla insan olmayabileceğimizi' tartışıyor. Science dergisinde yer alan araştırmaya göre, yetişkin bir insanın vücudunda 1000'i aşkın türde 100 trilyon bakteri bulunuyor. Bu bakteriler, vücudun sindirim ve bağışıklık gibi çok önemli sistemleri için o kadar önemli ki, bilim adamları, insanları ve bakterileri "birbirine muhtaç organizmalar" olarak tanımlıyor.
NEW York Devlet Üniversitesi araştırmacılarından Steven Gill, insan vücudunun bir tür bakteri ve insan hücresi karışımı olduğunu, hatta hücrelerin yüzde 90'ının "aslında bakteri olduklarını" belirtti. "Bünyemizin iyi bir durumda olması, tamamıyla bu mikrobik popülasyona bağlı" diyen Gill, "Bu popülasyondaki değişiklikler de metabolizmada hastalıkları tetikleyebiliyor" görüşünü dile getirdi.
Kaynak: 3 Haziran/ Milliyet -
siktirsn ordan (:
-
valla ben mikrop biriyim
-
toprak olcaz ben bunu bilirim
-
biz insanmıyızki:D
neyse;
bakteriler sadece bildiğim organda yaşar ama organı oluştururmu bilemem..
hücre olabiliriz biz ama:D -
Bu yazıyı okudum Gulse BİRSEL yazmıs ama guzel bi yazıydı:D
-
Herkes kendi adına konuşsun..
-
abi ha bakteri ha insan ha maymun ha hayvan ne farkeder a.k bazı insanlar melek oluyor bazı insanlar hayvan oluyor tavırlarına göre ne farkede yaşamaya bakın siz :)
şahsen ben buzulum buzulda bakteri donar ondan dolayı ben pakteri deyilim. -
ya ne alaka saçma salak polemik yapıyorsunuz, ona bakarsan insan vucudunun üzde bilmemkaçı su, e ben çıkıp desem insanmıyız yoksa sumu desem ne kadar saçma olur, tamam bi ton bakteri varda yanlış hatırlamıyosam onun çoğu yararlı bakteri, yok sindirime yardımcı olur yok bilmemneye yardımcı olur, yani bunlar gerenksiz tartışmalar, 100 trilyon bakteri varda bunların hepfi farklı çeşit değilki, insanda yine trilyonlarca hücre var, hücremiyiz insanmıyız demek kadar saçma bişe
-
Hep söylerim-söylemişimdir; "insan küçük evrendir" diye.
Kendinde ne görüyorsan evrende de o vardır yani; kendimde bakteri, virüs, parazit, haşere var olduğuna göre Ben de evrenin üzerinde ya da bir yerlerinde benzer bir şeyimdir diye düşünmüşümdür...
sebep-sonuç/ sonuç-sebep
tümdengelim/tümevarım -
valla onları bilmem ama, ben insan olduğumu düşünüyorum.
Toplam Hit: 3940 Toplam Mesaj: 17